Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijmetselaars houden publieke avond in de Oostkerk in Middelburg

Vrijmetselaars houden publieke avond in de Oostkerk in Middelburg

MIDDELBURG - Vrijmetselaarsloge ‘La Compagnie Durable’ bestaat sinds 1770 en is daarmee de oudste vereniging van Middelburg. De vrijmetselarij is altijd omgeven met een zeker waas van geheimzinnigheid, maar de loge geeft graag openheid van zaken over haar activiteiten. Op 13 oktober a.s. organiseert de loge daarom een avond voor belangstellenden in de Oostkerk te Middelburg.

Lezing
Naast algemene uitleg over de vrijmetselarij zal er een lezing worden gehouden door prof. dr. Albert Clement, hoogleraar musicologie aan University College Roosevelt. Zijn lezing is getiteld ‘Symbolen van vrijmetselarij in de Oostkerk’, en zal ingaan op de – soms onverwachte – relaties tussen de Oostkerk en de vrijmetselarij.Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens een forumgesprek. De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn met een borrel.

Modern
Ondanks de eeuwenoude traditie is de vrijmetselarij in Nederland een moderne vereniging, die een bron van inspiratie wil zijn. De vrijmetselarij kent geen leerstellingen, stimuleert verdraagzaamheid en streeft naar onderlinge harmonie. Er wordt gezocht naar wat mensen verbindt en getracht weg te nemen wat verdeelt. De Oostkerk is open vanaf 19:30, de avond begint om 20:00. Bezoekers wordt verzocht tijdig te komen en hun coronatoegangsbewijs te tonen alvorens naar binnen te gaan. De toegang is gratis, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd ter tegemoetkoming van de kosten. Tickets zijn te bestellen via De Oostkerk of bij De Drvkkery in Middelburg

Meer uit Middelburg

Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

8 uur geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

8 uur geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

8 uur geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

1 dag geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

1 dag geleden
Twee weekenden Jazz in Zeeland

MIDDELBURG/TERNEUZEN - Het aftellen is begonnen want in juni is het zover! Twee weekenden vol jazzmuziek in Terneuzen en Middelburg. Waar de meeste festivals op een locatie plaats vinden, weet ZeelandJazz Festival het voor elkaar te krijgen om op twee locaties jazzmuziek tot leven te brengen.

1 dag geleden
550.000 m³ extra zand voor strand van Westkapelse Zeedijk

WESTKAPELLE - In juni 2023 werkt Rijkswaterstaat op het strand voor de Westkapelse Zeedijk aan het onderhoud van de kust. Met baggerschepen brengt Rijkswaterstaat in totaal 550.000 kubieke meter zand aan op het strand, tussen de Baaiweg en de Hogeweg.Met deze strandsuppletie wordt de kustlijn op z’n plek gehouden en blijft Walcheren goed beschermd tegen de zee.

1 dag geleden