Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijheidsmaaltijd in Vlissingen

Vrijheidsmaaltijd in Vlissingen

VLISSINGEN - Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen verzorgt op zondag 5 mei een Vrijheidsmaaltijd in het Scheldehof in Vlissingen.

Aan diverse tafels in Nederland vinden op Bevrijdingsdag gesprekken over vrijheid plaats. Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen houdt voor het eerst een Vrijheidsmaaltijd in Vlissingen. Inwoners en bezoekers worden van harte uitgenodigd om een feestelijke maaltijd te delen in Scheldehof aan de Peperdijk op het Scheldekwartier in Vlissingen.

Opstaan

‘Na geslaagde Vrijheidsmaaltijden in onder meer Amsterdam halen we dit idee naar Vlissingen’, laat de stichting weten. ‘Dit is een nieuw gebruik in aanvulling op de Van Randwijklezing en de verschillende muzikale en culturele activiteiten die ook in Vlissingen plaatsvinden tijdens het Bevrijdingsfestival.’ 

De viering van de vrijheid op 5 mei is volgens de stichting de verjaardag van een ideaal. ‘Dat van verbinding. De mens is hierin belangrijk, niet de afkomst of ras. Ons Nederland, het open, tolerante, vrije land dat we nu hebben, is gevormd door een rijke geschiedenis van opstaan tegen onderdrukking en onrecht, en voor vrijheid en gelijkheid.’

De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats aansluitend op de Van Randwijklezing, van ongeveer 13.30 uur tot 15.00 uur. Mee-eten kost 8,50 euro. Aanmelden voor 30 april bij [email protected]. Kijk voor meer informatie op www.oorlogsjarenvlissingen.nl.

Meer uit Vlissingen

De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

17 uur geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

1 dag geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

1 dag geleden
Positie wethouder Cracau wankel na debat over Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Wethouder Sal Cracau (VVD) had maandagavond het een en ander uit te leggen aan de gemeenteraad. De aanwezige raadsleden waren vrijwel unaniem slecht te spreken over de gang van zaken rondom Vlissingen Maritiem en de houding die de gemeente tegenover de organisatie van het evenement heeft aangenomen. Pim Kraan, fractievoorzitter van de POV, was dermate ontevreden met de uitleg die Cracau gaf over de ontstane problematiek, dat hij een motie van wantrouwen tegen de wethouder indiende. De motie is met een nipte meerderheid van 11 stemmen tegen en 10 stemmen voor verworpen.

2 dagen geleden
Schrijfster Lisa Weeda te gast bij 't Spui

VLISSINGEN - Schrijfster Lisa Weeda is zaterdag 24 februari te gast in boekhandel 't Spui. Ze wordt er geïnterviewd over haar nieuwe boek 'Dans dans revolutie!'. De boekpresentatie begint om 14 uur.

2 dagen geleden
Zaterdagmiddag was er een schietpartij aan de Ribesstraat in Vlissingen [UPDATE]

VLISSINGEN - Zaterdagmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden in de Ribesstraat. De politie is ter plaatse voor onderzoek. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

4 dagen geleden
Eén gewonde na een ongeluk op de Nieuwe Zuidbeekseweg

VLISSINGEN - Bij een ongeluk op de Nieuwe Zuidbeekseweg is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt na een mogelijke aanrijding met een auto. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden