Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Vreemd dat sporten als niet-essentieel wordt gezien’

‘Vreemd dat sporten als niet-essentieel wordt gezien’

WEMELDINGE - Ook tennisvereniging ’t Swaecke in Wemeldinge ontkomt niet aan de coronaregels. ‘’De maatregelen aan het begin van 2020 vielen rauw op het dak van ons en onze leden’’, zegt bestuurslid Cees Vleugel. ‘’Voor velen was het plotselinge wegvallen van de sociale aspecten van het tennissen erg vervelend.’’ 

Opnieuw perken de maatregelen de mogelijkheden voor de tennissers in. Vleugel vindt het lastig te begrijpen dat sport als niet-essentieel wordt bestempeld. ‘’De beweging en het sociale aspect is heel belangrijk voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen’’, zegt hij. Aan motivatie om competities en evenementen op touw te zetten ontbrak het de vereniging niet. ‘’We hebben het afgelopen jaar geprobeerd verschillende dingen te organiseren. Het gebeurde vaak dat alle voorbereidingen getroffen waren en dat het op het laatste moment afgeblazen moest worden. Het was dus erg lastig om dingen te plannen’’, vertelt Vleugel. ‘’Het feit dat we zo weinig konden plannen en er zoveel remmen zaten op het organiseren van een evenement was niet fijn. Het is dit jaar —in tegenstelling tot vorig jaar — wel gelukt een open toernooi te organiseren.’’ Ondanks de maatregelen kunnen de leden ’s middags nog wel op de baan terecht om een balletje te slaan. ‘’De meeste leden tennissen nu in de middag en de maandelijkse clubevents vinden ook ’s middags plaats, daardoor kunnen de leden elkaar gelukkig nog ontmoeten en bewegen.”

Meer uit Reimerswaal

Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

14 uur geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

1 dag geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

2 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

2 dagen geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

3 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

3 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

3 dagen geleden