Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrachtwagenchauffeur voor rechter voor doodrijden van motoragent

Vrachtwagenchauffeur voor rechter voor doodrijden van motoragent

ROTTERDAM (ANP) - De 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant (Zuid-Holland) die ervan wordt verdacht opzettelijk een motoragent te hebben doodgereden, wordt donderdag in de rechtbank in Rotterdam verwacht tijdens de eerste openbare zitting in zijn zaak.

De vrachtwagenchauffeur reed op 7 juli motoragent Arno de Korte (47) aan op de Waalhavenweg in Rotterdam. Het slachtoffer gaf de verdachte een stopteken nadat die door rood zou zijn gereden. Daarna zou de chauffeur de agent hebben aangereden en hem hebben meegesleurd. De vrachtwagenchauffeur is doorgereden. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er sterke aanwijzingen dat de verdachte de motoragent met opzet heeft aangereden. De man zit vast op verdenking van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Het slachtoffer is een agent van de verkeerspolitie van Rotterdam. Zijn dood had grote impact op zijn collega's en de politietop. Henk van Essen, korpschef van de Nationale Politie, sprak van een "niet te bevatten verlies voor zijn dierbaren, vrienden en collega's van de eenheid politie Rotterdam".

De verdachte is betrokken geweest bij twee eerdere ongevallen, in 2015 en 2020. Bij het eerste incident was ook een motoragent het slachtoffer, die raakte door de aanrijding zwaargewond en moest een deel van zijn arm laten amputeren. De chauffeur kreeg destijds van de rechtbank in Rotterdam een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een rijontzegging van 18 maanden voorwaardelijk. Vorig jaar was de vrachtwagenchauffeur betrokken bij een ongeluk waarbij een 79-jarige vrouw overleed. Uit onderzoek bleek destijds dat de verdachte geen schuld had aan de dood van de vrouw. De zaak werd geseponeerd.

De rechtbank houdt donderdag een inleidende zitting, waarbij de stand van het onderzoek wordt besproken en eventueel de verlenging van de voorlopige hechtenis van de trucker aan de orde komt.

Meer uit Binnenland

Man om het leven gebracht in Rotterdamse wijk Schiebroek

ROTTERDAM (ANP) - Een man is zaterdag om het leven gebracht in de Loderstraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Het is onbekend of er is geschoten of gestoken, twitterde de politie.

35 minuten geleden
Open Huizen Dag trekt zo'n 55.000 mensen

UTRECHT (ANP) - Zo'n 55.000 mensen hebben zaterdag een kijkje genomen in een woning die te koop staat. Tijdens de NVM Open Huizen Dag openden bijna 11.000 huizenbezitters hun deur voor mogelijke kopers. Door de coronapandemie was dat de laatste jaren niet mogelijk. De laatste NVM Open Huizen Dag in deze vorm was in 2019, toen kwamen er ruim 68.000 mensen op af.

39 minuten geleden
Nederland betreurt besluit Nicaragua om banden te verbreken

DEN HAAG (ANP) - "Het verbreken van diplomatieke banden door Nicaragua is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland." Dat is de reactie van het ministerie van Buitenlandse Zaken op de beslissing van de regering in Managua om per direct de diplomatieke relatie te verbreken.

3 uur geleden
Steun voor kleine ondernemers met tijdelijke betalingsproblemen

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers met tijdelijke betalingsproblemen kunnen steun krijgen door versoepeling van betalingsregelingen bij de Belastingdienst. Tijdens corona werden deze regelingen versoepeld en dat blijft nu zo. Dat heeft staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) bekendgemaakt. De versoepelingen zijn vooral bedoeld om kleinere bedrijven maatwerk te bieden.

4 uur geleden
Afspraken over uitzetten uitgeprocedeerde Marokkanen lijken nabij

DEN HAAG (ANP) - De gesprekken met Marokko over het terugsturen van burgers die niet in Nederland mogen blijven, gaan de goede kant op. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de banden tussen Nederland en Marokko "verbeterd, inclusief op terugkeer". Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) zegt dat de verhouding "goed en constructief is". Of er al afspraken gemaakt zijn over terugkeer, zoals NRC zaterdag meldt, willen de ministeries desgevraagd niet zeggen.

5 uur geleden
Reisadvies Burkina Faso aangescherpt na staatsgreep

DEN HAAG (ANP) - Voor delen van Burkina Faso is het reisadvies aangescherpt na de staatsgreep van afgelopen vrijdag. In alle gebieden langs de grenzen met de buurlanden wordt reizen ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. In die gebieden geldt code rood, omdat het er gevaarlijk is en actieve gewapende terreurgroepen er aanslagen, gijzelingen en ontvoeringen plegen. Buitenlandse Zaken waarschuwt dat het geen hulp kan bieden aan reizigers die daar in de problemen komen.

5 uur geleden
Jeugdbeschermers gaan staken voor verlaging werkdruk

UTRECHT (ANP) - Werknemers van de Jeugdbescherming beginnen vanaf maandag 10 oktober met werkonderbrekingen in het hele land. Dat meldt FNV Jeugdzorg. Eerst wordt een deel van de bureaudiensten geschrapt, die draaien om telefonische bereikbaarheid. Later wordt mogelijk opgeschaald naar het volledig stoppen met bureaudiensten en fors minder huisbezoeken.

8 uur geleden