Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vosmeerse(16) laat droom uitkomen: een 'eigen' musical opvoeren

Vosmeerse(16) laat droom uitkomen: een 'eigen' musical opvoeren

OUD-VOSSEMEER - Ze danst, ze zingt, speelt toneel en heeft ook nog eens een musical geregisseerd. De 16-jarige Rebecca van Loenhout mocht afgelopen maand haar ‘eigen’ musical opvoeren op school en dat bleek een groot succes.

Zodra de woorden toneel, dans of zingen voorbijkomen begint Rebecca te stralen. De in Vosmeer geboren en getogen Rebecca was als kind altijd al aan het zingen of het dansen. Op 8-jarige leeftijd werd ze lid van de theaterschool in Steenbergen en niet veel later ontstond de droom om zelf een musical te regisseren.

Afgelopen maand was het dan eindelijk zover. Nadat Rebecca een aantal jaar geleden al een musical mocht produceren, gooide eerst de uitval van de hoofdrolspeelster en daarna Corona roet in het eten. Dit schooljaar mocht ze het alsnog doen en regisseerde ze de musical van het begin tot het eind. Het stuk zelf, de kostuums, de versnapering voor de gasten en de aankleding van de zaal; Rebecca had werkelijk waar aan alles gedacht en de musical was dan ook een groot succes.

Alles zat tegen
De eerste musical die Rebecca eigenlijk zou regisseren was een Engels/Spaanstalige musical. Als leerling van toen nog Havo 5 vertaalde zij die helemaal zelf en daar zaten de nodige uren werk in. De teleurstelling was dan ook aanwezig toen bleek dat de hoofdrolspeelster van het stuk deze niet uit zou kunnen voeren. Omdat er op korte termijn niet zo snel een andere hoofdrolspeelster gevonden kon worden is besloten de musical te verzetten. Ze ging niet bij de pakken neerzitten en zodra het mocht bracht zij het stuk ‘Broadway Brought To You’ op de planken. De cast bleef hetzelfde als de eerste keer met uitzondering van de hoofdrolspeelster en binnen slechts drie maanden wist zij deze musical ten tonele te brengen.

Toneel spelen
Voor het stuk had Rebecca last van gezonde spanning, niet alleen voor de cast maar ook omdat ze ook zelf nog eens meespeelde in het stuk. Rebecca genoot zelf met volle teugen van de avonden en de reacties waren heel positief. Toch ziet Rebecca zichzelf later niet beroepsmatig aan het werk als musicalregisseur. Hoewel ze het regisseren ontzettend leuk vond om te doen geeft ze aan dat het een onzeker bestaan is. “Je kan op een auditie afgewezen worden en dan moet je weer wachten tot je iets vindt wat je aanspreekt. Dus ik heb dan liever gewoon een leuke baan en dat ik dan in de avonden toneel kan spelen. Dan blijft het ook wel speciaal denk ik omdat je het niet altijd doet”, legt Rebecca uit.

Het zit in de familie
Voor wie Rebecca eens wil zien schitteren op het podium kan in september naar het stuk over de watersnoodramp. Het stuk wordt in Bergen op Zoom opgevoerd dus ver te reizen hoeft Rebecca niet. Hoewel ze het toneel spelen erg leuk vindt, ligt haar hart toch bij de musicals. “Ik vind musicals wel het leukst om te doen. Echt het zingen en dansen”, vertelt Rebecca. Het muzikale heeft Rebecca overigens niet van een vreemde. “Mijn opa en twee ooms waren organist en mijn moeder zingt ook graag.”

Meer uit Tholen

Bekijk hier de foto's van het eerste Thools Muziekfestival [FOTOALBUM]

SINT-MAARTENSDIJK - Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Thools Muziekfestival plaats. Het was een groot succes. Op de Markt in Sint-Maartensdijk werden zes concerten gegeven door vijf verschillende muziekverenigingen. Het festival werd afgesloten met een gezamenlijk mammoetorkest, waarbij meer dan 200 muzikanten van alle verenigingen meededen.

4 uur geleden
Zomers weer op komst? Ho maar, ook deze week veel regen op Tholen [WEERBERICHT]

THOLEN - Een zeer natte meteorologische lente komt deze week tot een einde. Op zaterdag 1 juni begint volgens weerkundigen de zomer, maar van zomers weer is voorlopig geen sprake. Er trekken regelmatig buien over Tholen en de temperaturen komen niet boven de 18 graden uit. Vooral woensdag wordt er veel regen verwacht. Waterschap Scheldestromen heeft bij Poortvliet een noodpomp ingezet om al het regenwater weg te werken.

21 uur geleden
Waterschap zet noodpomp in vanwege wateroverlast in polder Poortvliet

POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen heeft een noodpomp geplaatst bij Poortvliet vanwege wateroverlast in poldergebied Weihoek. Door de hevige regenval van afgelopen weekend draait het gemaal aan de Kadijk op volle toeren. Met de inzet van de noodpomp hoopt het waterschap opgewassen te zijn tegen de verwachte nieuwe regenbuien van deze week.

1 dag geleden
Jij op Tholen organiseert Thoolse beweegweek: Bewegen is gezond en ook gezellig

THOLEN - Jij op Tholen organiseert van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni de Thoolse beweegweek. In deze week worden meerdere gratis acties en activiteiten georganiseerd om jong en oud extra te laten bewegen. Naast dat bewegen gezond is en zorgt dat je vitaal en fit blijft is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen. Er is een sportcafé voor verenigingen, een kampioenschap stoepranden en een fietstocht. Ook is er een leuke winactie. 

1 dag geleden
Meer dan 200 muzikanten maken eerste Thools Muziekfestival tot een succes

SINT-MAARTENSDIJK - De organisatie kan terugkijken op een succesvolle eerste editie van het Thools Muziekfestival. Het festival bestond uit zes concerten, van elke Thoolse muziekvereniging één en als klapstuk het Thoolse mammoetorkest. Dit was een gezamenlijk concert van alle verenigingen. Dit optreden bracht meer dan  200 muzikanten samen op het podium. Het publiek genoot volop van bekende en onbekende muziekstukken uit binnen- en buitenland. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Bas Quist van Huys van Roosevelt: 'Een gat in de markt' [AAN DE KEUKENTAFEL]

OUD-VOSSEMEER - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Bas Quist van het Huys van Roosevelt.

2 dagen geleden
Botsing tussen twee auto's op de Hikseweg zorgde tijdelijk voor verkeershinder

OUD-VOSSEMEER - Twee personenauto's zijn zaterdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de kruising van de Hikseweg met de Kreekweg. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de inzittenden behandeld. Niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden gebracht.

2 dagen geleden