Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vosmeerse(16) laat droom uitkomen: een 'eigen' musical opvoeren

Vosmeerse(16) laat droom uitkomen: een 'eigen' musical opvoeren

OUD-VOSSEMEER - Ze danst, ze zingt, speelt toneel en heeft ook nog eens een musical geregisseerd. De 16-jarige Rebecca van Loenhout mocht afgelopen maand haar ‘eigen’ musical opvoeren op school en dat bleek een groot succes.

Zodra de woorden toneel, dans of zingen voorbijkomen begint Rebecca te stralen. De in Vosmeer geboren en getogen Rebecca was als kind altijd al aan het zingen of het dansen. Op 8-jarige leeftijd werd ze lid van de theaterschool in Steenbergen en niet veel later ontstond de droom om zelf een musical te regisseren.

Afgelopen maand was het dan eindelijk zover. Nadat Rebecca een aantal jaar geleden al een musical mocht produceren, gooide eerst de uitval van de hoofdrolspeelster en daarna Corona roet in het eten. Dit schooljaar mocht ze het alsnog doen en regisseerde ze de musical van het begin tot het eind. Het stuk zelf, de kostuums, de versnapering voor de gasten en de aankleding van de zaal; Rebecca had werkelijk waar aan alles gedacht en de musical was dan ook een groot succes.

Alles zat tegen
De eerste musical die Rebecca eigenlijk zou regisseren was een Engels/Spaanstalige musical. Als leerling van toen nog Havo 5 vertaalde zij die helemaal zelf en daar zaten de nodige uren werk in. De teleurstelling was dan ook aanwezig toen bleek dat de hoofdrolspeelster van het stuk deze niet uit zou kunnen voeren. Omdat er op korte termijn niet zo snel een andere hoofdrolspeelster gevonden kon worden is besloten de musical te verzetten. Ze ging niet bij de pakken neerzitten en zodra het mocht bracht zij het stuk ‘Broadway Brought To You’ op de planken. De cast bleef hetzelfde als de eerste keer met uitzondering van de hoofdrolspeelster en binnen slechts drie maanden wist zij deze musical ten tonele te brengen.

Toneel spelen
Voor het stuk had Rebecca last van gezonde spanning, niet alleen voor de cast maar ook omdat ze ook zelf nog eens meespeelde in het stuk. Rebecca genoot zelf met volle teugen van de avonden en de reacties waren heel positief. Toch ziet Rebecca zichzelf later niet beroepsmatig aan het werk als musicalregisseur. Hoewel ze het regisseren ontzettend leuk vond om te doen geeft ze aan dat het een onzeker bestaan is. “Je kan op een auditie afgewezen worden en dan moet je weer wachten tot je iets vindt wat je aanspreekt. Dus ik heb dan liever gewoon een leuke baan en dat ik dan in de avonden toneel kan spelen. Dan blijft het ook wel speciaal denk ik omdat je het niet altijd doet”, legt Rebecca uit.

Het zit in de familie
Voor wie Rebecca eens wil zien schitteren op het podium kan in september naar het stuk over de watersnoodramp. Het stuk wordt in Bergen op Zoom opgevoerd dus ver te reizen hoeft Rebecca niet. Hoewel ze het toneel spelen erg leuk vindt, ligt haar hart toch bij de musicals. “Ik vind musicals wel het leukst om te doen. Echt het zingen en dansen”, vertelt Rebecca. Het muzikale heeft Rebecca overigens niet van een vreemde. “Mijn opa en twee ooms waren organist en mijn moeder zingt ook graag.”

Meer uit Tholen

Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

15 uur geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

19 uur geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

1 dag geleden
Woningen Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 Sint-Maartensdijk gesloten

THOLEN - Op 1 februari 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hennepplanten en henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Frank van Borselenstraat in Sint-Maartensdijk. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden gesloopt.    

2 dagen geleden
Wielerronde Oud-Vossemeer van start

OUD-VOSSEMEER - Amateurs, Junioren, Beloften en de Elite-Mannen en Elite-Vrouwen verschenen zaterdag aan de start bij de Wielerronde van Oud-Vossemeer. 

2 dagen geleden
Gemeente organiseert informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - Gemeente Tholen organiseert op woensdag 22 maart een inloopavond over de herinrichting van de Langeweg. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst al hun vragen stellen. 

2 dagen geleden