Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vosmeerse(16) laat droom uitkomen: een 'eigen' musical opvoeren

Vosmeerse(16) laat droom uitkomen: een 'eigen' musical opvoeren

OUD-VOSSEMEER - Ze danst, ze zingt, speelt toneel en heeft ook nog eens een musical geregisseerd. De 16-jarige Rebecca van Loenhout mocht afgelopen maand haar ‘eigen’ musical opvoeren op school en dat bleek een groot succes.

Zodra de woorden toneel, dans of zingen voorbijkomen begint Rebecca te stralen. De in Vosmeer geboren en getogen Rebecca was als kind altijd al aan het zingen of het dansen. Op 8-jarige leeftijd werd ze lid van de theaterschool in Steenbergen en niet veel later ontstond de droom om zelf een musical te regisseren.

Afgelopen maand was het dan eindelijk zover. Nadat Rebecca een aantal jaar geleden al een musical mocht produceren, gooide eerst de uitval van de hoofdrolspeelster en daarna Corona roet in het eten. Dit schooljaar mocht ze het alsnog doen en regisseerde ze de musical van het begin tot het eind. Het stuk zelf, de kostuums, de versnapering voor de gasten en de aankleding van de zaal; Rebecca had werkelijk waar aan alles gedacht en de musical was dan ook een groot succes.

Alles zat tegen
De eerste musical die Rebecca eigenlijk zou regisseren was een Engels/Spaanstalige musical. Als leerling van toen nog Havo 5 vertaalde zij die helemaal zelf en daar zaten de nodige uren werk in. De teleurstelling was dan ook aanwezig toen bleek dat de hoofdrolspeelster van het stuk deze niet uit zou kunnen voeren. Omdat er op korte termijn niet zo snel een andere hoofdrolspeelster gevonden kon worden is besloten de musical te verzetten. Ze ging niet bij de pakken neerzitten en zodra het mocht bracht zij het stuk ‘Broadway Brought To You’ op de planken. De cast bleef hetzelfde als de eerste keer met uitzondering van de hoofdrolspeelster en binnen slechts drie maanden wist zij deze musical ten tonele te brengen.

Toneel spelen
Voor het stuk had Rebecca last van gezonde spanning, niet alleen voor de cast maar ook omdat ze ook zelf nog eens meespeelde in het stuk. Rebecca genoot zelf met volle teugen van de avonden en de reacties waren heel positief. Toch ziet Rebecca zichzelf later niet beroepsmatig aan het werk als musicalregisseur. Hoewel ze het regisseren ontzettend leuk vond om te doen geeft ze aan dat het een onzeker bestaan is. “Je kan op een auditie afgewezen worden en dan moet je weer wachten tot je iets vindt wat je aanspreekt. Dus ik heb dan liever gewoon een leuke baan en dat ik dan in de avonden toneel kan spelen. Dan blijft het ook wel speciaal denk ik omdat je het niet altijd doet”, legt Rebecca uit.

Het zit in de familie
Voor wie Rebecca eens wil zien schitteren op het podium kan in september naar het stuk over de watersnoodramp. Het stuk wordt in Bergen op Zoom opgevoerd dus ver te reizen hoeft Rebecca niet. Hoewel ze het toneel spelen erg leuk vindt, ligt haar hart toch bij de musicals. “Ik vind musicals wel het leukst om te doen. Echt het zingen en dansen”, vertelt Rebecca. Het muzikale heeft Rebecca overigens niet van een vreemde. “Mijn opa en twee ooms waren organist en mijn moeder zingt ook graag.”

Meer uit Tholen

Koningsdag Tholen door de lens van Rien Burgers [FOTOALBUM]

THOLEN - Vissen in de Vest, een versierde fietstocht door de stad, en kleedjes op de Markt en Molenvlietsestraat. Tholenaren vierden afgelopen zaterdag de verjaardag van koning Willem-Alexander in het centrum en daarbuiten. Benieuwd hoe dat eruitzag? Rien Burgers heeft de mooiste kiekjes gemaakt van Koningsdag in Tholen. 

3 uur geleden
Foto's: Zeven inwoners van Tholen ontvangen een Koninklijke onderscheiding [FOTOALBUM]

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vrijdagochtend zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de foto stralen ze met hun welverdiende lintje.

17 uur geleden
Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

1 dag geleden
Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

1 dag geleden
Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

1 dag geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

2 dagen geleden
Keukenbrand in woning aan de Tienhoven: Team Brandonderzoek onderzoekt oorzaak

SINT-ANNALAND- In een woning aan de Tienhoven heeft op zaterdagmorgen een brand gewoed. Volgens de melding betrof het een keukenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Team Brandonderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. 

2 dagen geleden