Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Voorzitter van het Huis Pelosi zette Congres te schande'

'Voorzitter van het Huis Pelosi zette Congres te schande'

WASHINGTON (ANP) - De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, heeft veel reacties losgemaakt door een kopie van de tekst van de toespraak van president Donald Trump voor het Congres in het openbaar te verscheuren. De Democrate Pelosi die achter Trump stond, scheurde de toespraak aan flarden terwijl de president het spreekgestoelte nog niet had verlaten.

Pelosi zei tegen Amerikaanse media dat dit volgens haar "het meest hoffelijke was dat ze gezien de omstandigheden kon doen". Ze zei dat ze naar een pagina had gezocht waar iets op stond dat waar was, maar dat ze dat niet had gevonden.

Tal van media en politici suggereren dat Pelosi niet alleen het beleid van de president, maar ook het Congres te schande heeft gemaakt. Het is nog niet eerder voorgekomen dat het staatshoofd van het land na zijn toespraak 'State of the Union' zo te kijk wordt gezet. Pelosi stond in 2009 pal voor beleefde omgangsvormen toen ze excuses eiste van Republikeinen die door de toespraak van toenmalig Democratisch president Obama "u liegt" riepen.

Meer uit Buitenland

Boeren naar Brussel voor protest tegen landbouwbeleid EU

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Meerdere konvooien van landbouwvoertuigen met boeren die in Brussel gaan betogen, belemmeren in de ochtendspits het verkeer. De politie heeft aangeraden niet met de auto naar het centrum te komen en er zijn belangrijke verkeerstunnels in de richting van het centrum afgesloten. Verscheidene boerenbonden vinden dat de Europese Commissie geen concrete maatregelen heeft genomen om de problemen van de landbouwsector aan te pakken. Om dat af te dwingen, betogen boeren in België sinds begin deze maand.

7 minuten geleden
Meta lanceert team tegen AI-misbruik bij EU-verkiezingen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Facebook-eigenaar Meta Platforms gaat een team opzetten dat desinformatie en AI-misbruik moet aanpakken in de opmaat naar de EU-verkiezingen in juni. De snelle groei van generatieve AI die op instructie binnen enkele seconden tekst, afbeeldingen en video kan creëren, heeft geleid tot de angst dat deze nieuwe technologie dit jaar zou kunnen worden gebruikt om grote verkiezingen over de hele wereld te verstoren.

1 uur geleden
Duizenden Brazilianen demonstreren tegen onderzoek staatsgreep

SÃO PAULO (ANP/DPA) - In de Braziliaanse stad São Paulo zijn zondag tienduizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro de straat op gegaan om te protesteren tegen het strafrechtelijk onderzoek naar het voormalige staatshoofd.

2 uur geleden
Taliban laten Oostenrijkse rechts-extremist vrij

WENEN (ANP) - Na negen maanden gevangenschap bij de Taliban in Afghanistan is een Oostenrijkse rechts-extremist vrijgelaten. Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat de 84-jarige man in de Qatarese hoofdstad Doha was geland. Hij werd sinds mei 2023 vastgehouden door de Taliban, die Afghanistan regeren.

4 uur geleden
Netanyahu: IDF presenteert plan voor evacuatie Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het Israëlische leger een plan heeft gepresenteerd voor de evacuatie van burgers uit gebieden in de Gazastrook waar gevochten wordt, samen met een "operationeel plan".

5 uur geleden
Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip

PORT LUIS (ANP) - Meer dan 3000 mensen zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius door het vermoeden van een mogelijke cholera-uitbraak op het schip. Na een reeks gevallen van maag-darmziekten aan boord van de Norwegian Dawn weigerden de plaatselijke autoriteiten zondag het schip te laten aanmeren in de haven van de hoofdstad Port Louis.

5 uur geleden
Israël zegt hoe dan ook door te gaan met grondoperatie Rafah

TEL AVIV (ANP/AFP) - Een mogelijk staakt-het-vuren in de oorlog tussen Israël en Hamas zal hoogstens uitstel betekenen voor een grondinvasie van de zuidelijke stad Rafah in Gaza. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag. In Rafah verblijven inmiddels naar schatting 1,5 miljoen Palestijnen, in overgrote meerderheid ontheemden.

9 uur geleden