Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voortaan ook Amber Alerts op pinautomaten

Voortaan ook Amber Alerts op pinautomaten

GOES - Bij de opsporing van vermiste kinderen in Nederland worden nu ook pinautomaten ingezet. Op de schermen van de diverse automaten zijn sinds maandag Amber Alerts en Vermist Kind Alerts te zien.

Het is voor het eerst in de wereld dat banken betaalautomaten ter beschikking stellen voor opsporing. Het gaat onder andere om pinautomaten bij grote winkelcentra en toeristische trekpleisters. "Zodra er een Amber Alert of Kind Vermist Alert is, zal deze op de schermpjes van de machines komen te staan", aldus Izanne de Wit, hoofd van het Landelijk Bureau Vermiste Personen.

Zo'n alert gaat er niet zo maar uit. "Pas als er sprake is van echt gevaar voor een kind of als we ons veel zorgen maken om zijn of haar welzijn. Dan is het goed als zoveel mogelijk mensen weten dat er een kind vermist wordt, zodat zij naar het kind kunnen uitkijken. Of relevante informatie die zij over het kind hebben snel met de politie delen. Dit is een extra middel om ons bereik te vergroten en zo snel mogelijk mensen bij het vinden van een vermiste kind te betrekken", meldt De Wit.

Een Amber Alert is een waarschuwingsbericht dat landelijk wordt verspreid. Het wordt verstuurd als de politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Jaarlijks verstuurt de politie een of twee keer een Amber Alert.

Bij een Vermist Kind Alert is er geen sprake van direct levensgevaar. Toch maakt de politie zich dan ernstig zorgen om het welzijn van het vermiste kind. Snel en gericht handelen is dan nodig. Ongeveer twintig keer per jaar vraagt de politie landelijk of regionaal aandacht voor een vermissing via een Vermist Kind Alert.

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

21 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

21 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden