Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorlopig geen duidelijkheid over windparken en zonneweides

Voorlopig geen duidelijkheid over windparken en zonneweides

THOLEN - Er komt op korte termijn geen duidelijkheid over eventuele uitbreidingen van windparken in de gemeente Tholen. Ook het bezwaar tegen de plannen voor een zonneweide wordt pas na de zomer behandeld en voor een eventuele ondergrondse energieopslag hebben zich geen initiatiefnemers gemeld. Dat laat wethouder Peter Hoek weten na vragen van de ABT-fractie.

Raadslid Han van 't Hof informeerde naar de stand van zaken wat betreft de zienswijze op plannen voor windmolens bij Sint Maartensdijk. Wethouder Hoek heeft eerder toegezegd dat de Commissie zich hierover gaat buigen, maar dat gebeurt pas na de zomer. "Gezien het aantal zienswijzen kost dit meer tijd. Het is niet mogelijk voor het zomerreces", zo zegt Hoek.

Van 't Hof informeerde tevens naar de plannen voor de zonneweide aan de Ceresweg 2. Het college kreeg opdracht de landschappelijke inpassing voor Ceresweg 1 allereerst te verbeteren. "Hierover zal binnenkort een gesprek plaatsvinden met de initiatiefnemer. Ceresweg 2 zal ook na het zomerreces geagendeerd worden", zo laat de gemeente weten.Het gerucht betreffende de plannen voor ondergrondse energieopslag, kan Hoek meteen de kop indrukken: "Wij hebben van geen enkele initiatiefnemer vernomen dat er plannen zijn."

Over de uitbreiding van het windpark in de Annavosdijkpolder zegt Hoek dat er alleen oriënterende gesprekken zijn. Daarnaast zegt hij dat Tholen geen actieve rol ten aanzien van dit windpark heeft. Verder bevestigt Hoek nogmaals dat alle Thoolse plannen voor windmolens definitief in de ijskast gaan. 

Meer uit Tholen

Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

7 uur geleden
Drugsdealers aangehouden na inval in woning in Poortvliet

POORTVLIET - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een huiszoeking bij een woning aan het Kerkplein in Poortvliet. De actie volgde nadat er vanuit de buurt meerdere meldingen van overlast bij de politie binnenkwamen.

11 uur geleden
Minste fietsendiefstallen in Zeeland, op Tholen 25 mensen de dupe

ZEELAND - In 2023 werden er in Zeeland 1095 fietsendiefstallen gemeld. Dit aantal ligt 2,3 procent hoger dan het jaar ervoor. Op Tholen ging het om 25 diefstallen waarvan melding werd gedaan. Het werkelijke aantal kan dus nog hoger liggen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.  

15 uur geleden
Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week is gemaakt door Bineke Smit

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Bineke Smit die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

2 dagen geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

2 dagen geleden