Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen in de ZB

Voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen in de ZB

De Nationale Voorleesdagen 2022 vinden plaats van 26 januari tot en met 5 februari 2022. Het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne.Waarom voorlezen?Doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociale vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt hen heel veel (voor)leesplezier!

Online voorleesontbijt met Broeder Dieleman
Woensdag 26 januari leest Broeder Dieleman voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’. Volg het ontbijt live mee tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Peuter- en kleuterquiz
Doe tijdens de Nationale Voorleesdagen met je (klein)kind mee met de peuter- en kleuterquiz? Vraag ernaar bij de balie in de ZB Middelburg en Vlissingen, vul de quiz in en maak kans op een mooi boek!

Monsterspeurtocht
Haal een speurkaart op in de ZB in Middelburg of Vlissingen. Laat papa, mama, opa of oma het boek, ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp voorlezen in de Bibliotheek en ga op zoek naar de monsters!

De monsters zijn verstopt in etalages in de binnenstad van Vlissingen.
In Middelburg kun je monsters zoeken in de ZB. Lever je volle speurkaart in bij de Bibliotheek en ontvang je eigen monsterknuffel.

Online Voorleesfeest
Op 3 februari van 15.30 tot 16.00 uur organiseren we een online voorleesfeest rondom het Prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp. Meld je aan via onze website, verkleed je als monster en doe, speel en luister met ons mee naar het verhaal.

Voorleesplezier bij kinderopvang
ZB zet voor peuters en de kinderopvang het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser centraal.
‘Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen - spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever ...’
Een vrolijk voorleesverhaal voor kleine coureurs. Voorleesplezier gegarandeerd.

Speciaal voor de Walcherse kinderopvanglocaties organiseren we een online Boekfietsfeest.

Peuters thuis kunnen op donderdag 3 februari van 11.00 tot 11.30 uur online meeluisteren naar het verhaal. Meld je peuter aan via onze website.

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

4 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

8 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

9 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

10 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden