Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen in de ZB

Voorleesplezier tijdens de Nationale Voorleesdagen in de ZB

De Nationale Voorleesdagen 2022 vinden plaats van 26 januari tot en met 5 februari 2022. Het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne.Waarom voorlezen?Doel van De Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociale vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt hen heel veel (voor)leesplezier!

Online voorleesontbijt met Broeder Dieleman
Woensdag 26 januari leest Broeder Dieleman voor uit ‘Maar eerst ving ik een monster’. Volg het ontbijt live mee tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Peuter- en kleuterquiz
Doe tijdens de Nationale Voorleesdagen met je (klein)kind mee met de peuter- en kleuterquiz? Vraag ernaar bij de balie in de ZB Middelburg en Vlissingen, vul de quiz in en maak kans op een mooi boek!

Monsterspeurtocht
Haal een speurkaart op in de ZB in Middelburg of Vlissingen. Laat papa, mama, opa of oma het boek, ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp voorlezen in de Bibliotheek en ga op zoek naar de monsters!

De monsters zijn verstopt in etalages in de binnenstad van Vlissingen.
In Middelburg kun je monsters zoeken in de ZB. Lever je volle speurkaart in bij de Bibliotheek en ontvang je eigen monsterknuffel.

Online Voorleesfeest
Op 3 februari van 15.30 tot 16.00 uur organiseren we een online voorleesfeest rondom het Prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp. Meld je aan via onze website, verkleed je als monster en doe, speel en luister met ons mee naar het verhaal.

Voorleesplezier bij kinderopvang
ZB zet voor peuters en de kinderopvang het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser centraal.
‘Vos gaat een stukje rijden. Door kuilen, over stenen, wobbel-bobbel, nog een hobbel! En door plassen - spitter spatter spetter! Vos heeft het zo naar zijn zin, hij merkt helemaal niet dat de muis achterop springt. En de mol. En de kever ...’
Een vrolijk voorleesverhaal voor kleine coureurs. Voorleesplezier gegarandeerd.

Speciaal voor de Walcherse kinderopvanglocaties organiseren we een online Boekfietsfeest.

Peuters thuis kunnen op donderdag 3 februari van 11.00 tot 11.30 uur online meeluisteren naar het verhaal. Meld je peuter aan via onze website.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

18 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden