Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorjaarsproductie Zeeuwse Komedie: Impersant

Voorjaarsproductie Zeeuwse Komedie: Impersant

VLISSINGEN - Twee zussen met uiteenlopende karakters komen wekelijks bij elkaar om te kaarten en ‘impersant’ te praten over over alles wat hen bezighoudt. Wat verbindt de twee? Welke familieverbanden zijn er? En hebben de dames meer overeenkomsten dan vooraf gedacht? Met veel humor wordt een beeld neergezet waar we onszelf en anderen in kunnen herkennen.

De van origine in het Tilburgs geschreven voorstelling ‘Meepesaant’ werd in 2011 voor het eerst op de planken gebracht. De schrijvers Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters, speelden toen zelf de hoofdrollen. Hans Puik heeft een Zeeuwse bewerking geschreven met als titel ‘Impersant’, wat zoveel betekent als ‘ondertussen’ of ’tegelijkertijd’ en is afgeleid van het Franse woord ‘en passant’.

Impersant vertelt het tragikomische verhaal van de Vlissingse zussen Riet van den Biggelaar-Van Oosterhout (gespeeld door Jolanda Kasse) en Sjan van Oosterhout (gespeeld door Anneke van Jaarsveld). Zachtaardige Riet en dominante Sjan hebben elkaar door familieomstandigheden harder nodig dan ooit. Maar; of ze dat bevatten is nog maar de vraag. Een ding is zeker, het wordt een voorstelling met een lach en een traan.

De premiere vindt plaats op Paaszondag 17 april in de Muziekkazerne in Vlissingen. Het is de eerste keer dat een voorstelling van De Zeeuwse Komedie hier plaatsvindt. De laatste twee voorstellingen worden gespeeld in de bioscoopzaal van Scheldehof, in de voormalige Plaatwerkerij. Hiermee biedt De Zeeuwse Komedie de mogelijkheid de voorstelling ook te komen bekijken in de nieuwe wijk Het Scheldekwartier in Vlissingen.

Tickets en meer informatie via www.zeeuwsekomedie.nl.

Meer uit Vlissingen

Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

2 uur geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

5 uur geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

19 uur geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

1 dag geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

1 dag geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

2 dagen geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

2 dagen geleden