Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorbijgangers helpen agenten bij arrestatie

Voorbijgangers helpen agenten bij arrestatie

MIDDELBURG - In de vroege ochtend rond 04.30 uur hielden agenten, met hulp van voorbijgangers, een 19-jarige man aan. De man was even tevoren een horecagelegenheid in het centrum van Middelburg uitgezet omdat hij ruzie zocht met aanwezige klanten en medewerkers van het café had proberen te slaan met glaswerk.

In de vroege ochtend rond 04.30 uur hielden agenten, met hulp van voorbijgangers, een 19-jarige man aan. De man was even tevoren een horecagelegenheid in het centrum van Middelburg uitgezet omdat hij ruzie zocht met aanwezige klanten en medewerkers van het café had proberen te slaan met glaswerk.

Diezelfde medewerkers meldden het incident bij de politie. Agenten gingen ter plaatse om polshoogte te nemen. Zij gaven de jongeman de opdracht naar huis te gaan en de stad te verlaten. Om de opdracht kracht bij te zetten fietsen de agenten een stukje achter de man aan. Hij was op dat moment erg vervelend en schold de agenten uit terwijl hij weg liep.

Aanhouding

In de Langeviele besloot de man zijn blaas te legen tegen de gevel van een pand. De agenten wilden de man vervolgens aanhouden. Zij pakten hem vast, maar de man wist zich los te rukken en ging er vandoor. De agenten volgden hem. 

Door een groepje jongeren werd de man dan tegen gehouden op de Pottenmarkt. Met een fiets belemmerden ze de vrije doorgang voor de verdachte. Hierdoor kao de man niet anders dan het terras van een café op lopen. Daar werkt één van de agenten hem tegen de grond.

Er ontstond vervolgens een worsteling. Eén van de agenten raakte geblesseerd aan een hand. De man bedreigde de agenten ook nog eensmeerdere malen met de dood. Uiteindelijk kregen de agenten het wel voor elkaar om de man in een politieauto te zetten en naar een politiecellencomplex te vervoeren. Daar werd de man ingesloten. 

Van de agenten is een aangifte opgenomen. De verdachte wordt vandaag gehoord over de feiten die hem ten laste zijn gelegd. De man is afkomstig uit Letland en heeft een onbekende woonplaats in Nederland.

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

21 uur geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 dag geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

1 dag geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden