Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorbereidingen Festival aan Zee in volle gang

Voorbereidingen Festival aan Zee in volle gang

MIDDELBURG - Aan ervaring geen gebrek bij de organisatie van Festival aan Zee. Samen met zijn team organiseert Martin Priem uit Middelburg al meer dan twintig jaar het festival City of Dance in de Zeeuwse hoofdstad. Toch kent dit nieuwe evenement in Vlissingen veel nieuwe uitdagingen. “Een feest op een strand is anders dan op een veld.”

Priem is druk, deze week. “Als je me iets wil vragen kun je beter even bellen”, schrijft hij via WhatsApp. “Ik ben continu op pad.” En inderdaad: als hij de telefoon opneemt loopt hij net op de boulevard, waar hij staat te flyeren met een paar medewerkers. “We vinden het wel zo netjes om iedereen te informeren over het festival”, zegt hij. Priem verwacht dat het festival zal uitverkopen. Vier- van de vijfduizend kaarten zijn al verkocht. De ervaring leert hem dat veel mensen pas laat besluiten een evenement wel of niet te bezoeken. Maar ook als het niet volledig uitverkoopt is Priem al tevreden. “Deze eerste keer willen we het niet meteen al te groot neerzetten. In tegenstelling tot bij City of Dance doen we hier ook dingen voor de eerste keer. We hebben bijvoorbeeld ook te maken met een strandwacht. In Vlissingen zal een team de hele dag door zwerfafval opruimen, en werken we bijvoorbeeld ook met een statiegeldsysteem, waarbij je je munt terugkrijgt als je je beker weer inlevert.”

Nieuwe uitdagingen
Ook voor wat betreft de opbouw zijn er nieuwe uitdagingen. Er is niet alleen een compleet nieuw en spectaculair hoofdpodium; op een ondergrond van zand worden ook andere vloerdelen gebruikt dan in Middelburg. Verder wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat mensen tijdens het festival in zee duiken. Daar is toezicht voor geregeld.

Maar Priem heeft er vooral veel zin in. Ooit werd hem gevraagd of hij City of Dance ook naar Vlissingen wilde brengen. Dat festival wilde hij echter Middelburgs houden. Festival aan Zee moet een prachtig alternatief worden, voor alle Zeeuwen. “Als deze editie slaagt willen we er zeker een terugkerend evenement van maken want deze locatie is prachtig en uniek!”

Meer uit Vlissingen

Gemeente verstrekt subsidies voor evenementen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft in totaal 90.500 euro subsidie verleend aan vijf evenementen die deze komende maanden in de stad worden gehouden. Omdat de subsidieregels voor evenementen momenteel wordt herzien zijn de aanvragen niet via het reguliere subsidieproces gehonoreerd maar heeft het college van burgemeester en wethouders zelf een besluit genomen.

8 uur geleden
Parochies 'Boven de Schelde' krijgen nieuwe kapelaan

MIDDELBURG - Op zaterdag 22 juni zal Thai Nguyen gepresenteerd worden als kapelaan voor de beide parochies 'Boven de Schelde'. Deze viering vindt plaats om 19 uur in de HH. Petrus en Pauluskerk te Middelburg en zal worden geleid door pastoor Thaddy de Deckere.

14 uur geleden
Nijntje Beweegdiploma's uitgereikt

VLISSINGEN - Veel blije en trotse gezichten zondag 16 juni in de Vrijenhovengymzaal. De oudste peuters en kleuters kregen hun nijntje Beweegdiploma tijdens het beweegfeestje van de Vlissingse Turn Vereniging. 

1 dag geleden
Hoe moet het met de Vlissingse kerken?

VLISSINGEN - Erfgoed Zeeland heeft de Kerkenvisie Vlissingen samengesteld. Door de ontkerkelijking in Nederland verliezen steeds meer kerkgebouwen hun religieuze functie. Ook in Vlissingen is dit het geval. De gemeente Vlissingen telt zeventien kerkgebouwen waarvan er nog dertien in religieus gebruik zijn. Twee kerkgebouwen hebben inmiddels een nieuwe bestemming en twee andere kerken krijgen een andere bestemming.

1 dag geleden
Han Polman wordt staatsraad Advisering bij Raad van State

MIDDELBURG - Han Polman, de huidige Commissaris van de Koning in Zeeland, wordt per 15 september staatsraad in de Afdeling advisering bij de Raad van State. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met zijn voordracht. Minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties diende de voordracht in, in overeenstemming met minister Weerwind voor Rechtsbescherming.

4 dagen geleden
Vlissingen blijft de artikel 12-status nog wel even houden

VLISSINGEN - Het ziet er naar uit dat Vlissingen nog langer de artikel 12-status blijft houden. Het college van burgemeester en wethouders presenteerde deze week de Jaarrekening 2023 en de Kadernota en trekt zelf al de conclusie dat het niet verantwoord is om na dit jaar weer helemaal op eigen benen te staan in financieel opzicht. "Maar daar beslissen wij als college niet over," zegt wethouder Geoffrey Sips. "Het is aan de inspecteur die advies moet uitbrengen aan het ministerie. Maar als college lijkt het ons niet verantwoord, hoe graag we het ook zouden willen."

5 dagen geleden
Auto's beschadigd bij ongeval A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Bij een kettingbotsing op de A58 donderdagmorgen zijn drie auto's beschadigd geraakt. Eén bestuurder is medisch onderozcht.

5 dagen geleden