Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorbereidingen Festival aan Zee in volle gang

Voorbereidingen Festival aan Zee in volle gang

MIDDELBURG - Aan ervaring geen gebrek bij de organisatie van Festival aan Zee. Samen met zijn team organiseert Martin Priem uit Middelburg al meer dan twintig jaar het festival City of Dance in de Zeeuwse hoofdstad. Toch kent dit nieuwe evenement in Vlissingen veel nieuwe uitdagingen. “Een feest op een strand is anders dan op een veld.”

Priem is druk, deze week. “Als je me iets wil vragen kun je beter even bellen”, schrijft hij via WhatsApp. “Ik ben continu op pad.” En inderdaad: als hij de telefoon opneemt loopt hij net op de boulevard, waar hij staat te flyeren met een paar medewerkers. “We vinden het wel zo netjes om iedereen te informeren over het festival”, zegt hij. Priem verwacht dat het festival zal uitverkopen. Vier- van de vijfduizend kaarten zijn al verkocht. De ervaring leert hem dat veel mensen pas laat besluiten een evenement wel of niet te bezoeken. Maar ook als het niet volledig uitverkoopt is Priem al tevreden. “Deze eerste keer willen we het niet meteen al te groot neerzetten. In tegenstelling tot bij City of Dance doen we hier ook dingen voor de eerste keer. We hebben bijvoorbeeld ook te maken met een strandwacht. In Vlissingen zal een team de hele dag door zwerfafval opruimen, en werken we bijvoorbeeld ook met een statiegeldsysteem, waarbij je je munt terugkrijgt als je je beker weer inlevert.”

Nieuwe uitdagingen
Ook voor wat betreft de opbouw zijn er nieuwe uitdagingen. Er is niet alleen een compleet nieuw en spectaculair hoofdpodium; op een ondergrond van zand worden ook andere vloerdelen gebruikt dan in Middelburg. Verder wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat mensen tijdens het festival in zee duiken. Daar is toezicht voor geregeld.

Maar Priem heeft er vooral veel zin in. Ooit werd hem gevraagd of hij City of Dance ook naar Vlissingen wilde brengen. Dat festival wilde hij echter Middelburgs houden. Festival aan Zee moet een prachtig alternatief worden, voor alle Zeeuwen. “Als deze editie slaagt willen we er zeker een terugkerend evenement van maken want deze locatie is prachtig en uniek!”

Meer uit Vlissingen

Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

7 uur geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

10 uur geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

1 dag geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

1 dag geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

1 dag geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

2 dagen geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

2 dagen geleden