Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Vooral voor beginnende kleinkunstartiesten is het zuur dat er zo weinig door kan gaan’

‘Vooral voor beginnende kleinkunstartiesten is het zuur dat er zo weinig door kan gaan’

RILLAND - Voor veel sectoren kwam net voor de kerst het onverhoopte nieuws dat de deuren opnieuw gesloten moesten worden. Zo ook voor de theatersector. Stichting Podium Reimerswaal is dan ook blij dat er langzaam maar zeker weer meer mogelijk is.

In een normaal jaar organiseert de stichting in samenwerking met de Reimerswaalse dorpshuizen zo’n dertig voorstellingen. Variërend van goedlopende cabaret- tot kindervoorstellingen. Door de maatregelen lag dat aantal de afgelopen twee jaar een stuk lager. ‘’Voor de kerst stond er een kerstconcert op de planning. De glühwein en koffie stonden al klaar toen we het na de persconferentie op het allerlaatste moment moesten afgelasten’’, zegt Jacques Boonman, bestuurslid en programmeur bij de stichting. ‘’We zijn blij dat we nu weer mensen kunnen ontvangen en ze een sfeervolle avond kunnen bezorgen. In de tijd dat horecagelegenheden niet open mochten om na te borrelen moest iedereen namelijk direct naar zijn plaats en na de voorstelling ook direct naar huis, dat was een stuk minder gezellig.’’ Ondanks de versoepelingen moeten er nog veel voorstellingen verplaatst worden. ‘’Ik ben enorm druk bezig met het verplaatsen van voorstellingen en het inlichten van de gasten en artiesten’’, zegt Boonman. ‘’Vooral voor de beginnende kleinkunstartiesten is het erg zuur dat er zo weinig door kan gaan. Daarom hoop ik dat we de komende tijd open kunnen blijven en dat het een mooi jaar mag worden!’’

Meer uit Reimerswaal

Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

1 uur geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

5 uur geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

8 uur geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

9 uur geleden
Workshops op vernieuwd skatepark Wemeldinge zaterdag

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft nieuwe onderdelen geplaats op de skatebaan in Wemeldinge. Om dat te vieren zijn er zaterdag allerlei workshops.

10 uur geleden
Toujours Kapelle biedt deze week vele activiteiten

KAPELLE - Een nieuwe editie van Toujours Kapelle is begonnen. Donderdag vindt de Franse Herdenking plaats. Zaterdag, de slotdag, is onder meer museum Memorial 40-45 in Kapelle open en vindt de tiende editie van de Franse Slagmars plaats. "We krijgen dit jaar de zoon van Charles Trepel op bezoek", vertelt Andries Looijen van de organisatie van Toujours Kapelle. "Zijn vader was een bekende commando en ligt in Kapelle begraven. Hij is hier voor het eerst tijdens een herdenking en gezien zijn gezondheid zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn. Ik heb de eer om samen met hem donderdag een krans te leggen."

2 dagen geleden
Kindergemeenteraad Kapelle staat op tegen pesten

KAPELLE - De kindergemeenteraadsleden van de gemeente Kapelle hebben maandag op de basisscholen aandacht gevraagd voor pesten. Door puzzelstukjes op het schoolplein te spuiten en armbandjes uit te delen benadrukken ze dat iedereen meetelt en erbij hoort.

2 dagen geleden