Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Vooral interesse in de ondernemer áchter de cijfers

Vooral interesse in de ondernemer áchter de cijfers

"Meer nog dan cijfers ben ik geïnteresseerd in het verhaal erachter. Gaandeweg heb ik ontdekt dat daar mijn passie ligt. Ik wil ondernemers coachen en begeleiden. Dat gaat veel verder dan het samenstellen van een jaarrekening. Natuurlijk hoort dat erbij, want de basis blijft het cijferwerk, maar ik haal de meeste voldoening uit de persoonlijke gesprekken met ondernemers.” Aubert Geus is directeur-eigenaar van Simonse & Geus in Heinkenszand. Dit accountants- en adviseurs kantoor positioneert zich slim tussen de kleinere administratiekantoren en de grotere accountantskantoren. “Onze kracht ligt bij het Zeeuwse mkb. Rijd door een willekeurige Zeeuwse winkelstraat of industrieterrein en je ontdekt wie onze klanten zijn.”

Klanten én medewerkers
Volgens Aubert bestaat zijn werk deels uit het begeleiden en adviseren van ondernemers en deels uit het aansturen van het team. Dat team is sterk gegroeid. Toen het kantoor in 2008 het licht zag, werkten er welgeteld twee mensen. Inmiddels zijn er dagelijks zestien medewerkers actief voor het Zeeuwse mkb. Aubert voelt zich betrokken bij dat mkb en de klanten die in tal van branches actief zijn. “Cijfers spreken boekdelen voor mij. Door jarenlange ervaring zie ik snel hoe een ondernemer ervoor staat. Bovendien, ik zie veel cijfers voorbij komen en kan dus ook goed vergelijken. Of het nu gaat om goede of slechte cijfers, er zit altijd een verhaal achter. Daar ben ik benieuwd naar. Veel ondernemers spreek ik ieder kwartaal. We praten over investeringen, medewerkers, maar ook over privé zaken. We hebben het over toekomstplannen en de gevolgen van corona. Natuurlijk komt dan ook de boekhouding ter sprake, maar nooit uitsluitend. Ik voel me betrokken. Laatst nog begeleidde ik een ondernemer met uitbreidingsplannen. Toen ik wakker werd van het heien, wist ik dat het zover was. Ik heb toen wel even gebeld, met een grapje, in de trant van: nu heb ik je zo geholpen en maak je me wakker met die heipalen. Dat is de manier waarop we met elkaar omgaan.”

Innovatieve koploper
Aubert vertelt dat de wereld van de accountancy sterk is veranderd. De jaarlijkse cyclus van de jaarrekening opmaken en bespreken is er nog wel, maar het belang van actuele informatie wordt steeds groter. “Wij maken het daarbij voor onze klanten zo eenvoudig en efficiënt mogelijk. Door onze boekhoudsoftware Yuki zitten we veel dichter op de cijfers. Daardoor is het contact met onze klanten veranderd. Voorbeelden? Neem de steunmaatregelen rondom corona. Met deze software kunnen we direct de actuele cijfers presenteren die nodig zijn om voor deze regelingen in aanmerking te komen. Maar ook voor het aanpassen van voorlopige aanslagen of het beoordelen van de investeringsaftrek is het nodig om alert te zijn en zaken tijdig te signaleren. Dat doen wij. Goed advies, daarmee onderscheiden we ons.”

Boog niet altijd gespannen
Als coach en sparringpartner voor ondernemers weet Aubert dat de boog niet altijd gespannen kan staan. Ook bij hem zelf niet. Met drie zonen die voetballen is hij normaal gezien op zaterdag altijd wel ergens te vinden langs de zijlijn van een voetbalveld. “Vroeger voetbalde ik zelf ook actief, nu haal ik mijn plezier uit het trainen van de jeugd en het bezoeken van de wedstrijden. Verder ontspan ik op mijn racefiets, heerlijk met mijn kop in de wind. Mijn favoriete rondje? In de Zak van Zuid-Beveland of een rondje Veerse Meer; afhankelijk van de tijd die ik heb en hoe de wind waait.”

www.simonse-geus.nl

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

2 weken geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

2 weken geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 maanden geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 maanden geleden