Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor tweede keer in enkele dagen explosie bij huis in Den Bosch

Voor tweede keer in enkele dagen explosie bij huis in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is er een explosie geweest bij een huis in Den Bosch. Afgelopen nacht was een huis aan de Stapelen doelwit; in de nacht van dinsdag op woensdag ging een explosief af bij een huis aan de Goedenrade. De straten liggen in elkaars verlengde. De politie meldde woensdag al dat de dader toen mogelijk een ander huis als doelwit had. Het nu getroffen huis, aan de Stapelen, is mogelijk het eerder beoogde doelwit, zo stelt de politie zondag.

Volgens Omroep Brabant was de explosie van afgelopen nacht bij het huis van de vriendin van No Surrender-kopstuk Klaas Otto. Otto zou daar regelmatig zijn gezien, aldus de omroep. De politie kan dit niet bevestigen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosies, maar zegt meerdere scenario's open te houden. "Mogelijk is de woning die nu door de explosie werd getroffen het eerder beoogde doelwit, maar dat wordt op dit moment verder onderzocht. Het is echter nog te vroeg om deze conclusie definitief te trekken, dus ook andere scenario’s staan nog open."

RTL Boulevard meldde eerder al dat de dader zich bij de eerste explosie in de straatnaam zou hebben vergist en voor de verkeerde woning met hetzelfde huisnummer zou hebben gestaan.

Bij de explosies raakte niemand gewond, aldus de politie. Het huis aan de Stapelen raakte wel licht beschadigd. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de ontploffing was. Zondag zal de politie bij het getroffen huis onderzoek doen.

Meer uit Binnenland

Van den Oever: FDF schort harde acties op als gebaar goede wil

SINT HUBERT (ANP) - Farmers Defence Force schort zijn "harde acties" voorlopig op "uit blijk van goede wil" naar het kabinet. Voorman Mark van den Oever zegt dat de groep dat doet als "eerste handreiking" in de hoop dat de overheid kiest voor andere plannen om de uitstoot van stikstof terug te brengen.

40 minuten geleden
Utrecht in beroep tegen uitspraak over protest bij abortuskliniek

UTRECHT (ANP) - De gemeente Utrecht is het er niet mee eens dat een rechter onlangs demonstranten tegen abortus in het gelijk heeft gesteld en gaat daarom in beroep. De activisten wilden bij een abortuskliniek in Utrecht protesteren, maar de gemeente wees ze een plek een eind verderop toe. De groep stapte naar de rechter. Die bepaalde dat de gemeente niet goed had onderbouwd waarom de demonstranten niet bij de abortuskliniek mochten staan.

2 uur geleden
NS laat elke vijf minuten trein rijden tijdens Formule 1-weekend

ZANDVOORT (ANP) - De NS laat tijdens het weekend van de Formule 1-race in Zandvoort begin september elke vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en station Zandvoort aan Zee. "Zo brengen we maximaal 10.000 reizigers per uur naar de races en weer terug", laat het vervoersbedrijf donderdag weten.

3 uur geleden
Werkstraf voor afvaldumping tijdens boerenprotest

ARNHEM (ANP) - Een 42-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre is veroordeeld tot 72 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een week voor zijn aandeel in het dumpen van afval op een afrit van de A18 bij Varsseveld. Dat gebeurde tijdens een boerenprotest eind vorige maand.

5 uur geleden
Privacywaakhond wil meer grenzen in wet aan delen persoonsgegevens

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) adviseert het kabinet om meer grenzen te stellen aan het delen van persoonsgegevens in de voorgestelde Wet hergebruik van overheidsinformatie. Volgens de privacywaakhond zijn er in het huidige wetsvoorstel nog te veel risico's dat persoonsgegevens worden gedeeld zonder toestemming of medeweten van de personen om wie het gaat.

6 uur geleden
100 uur werkstraf geëist voor afvaldumping tijdens boerenprotest

ARNHEM (ANP) - Tegen een 42-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre heeft de officier van justitie een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken geëist voor zijn aandeel in het dumpen van afval op een afrit van de A18 bij Varsseveld. Dat gebeurde tijdens een boerenprotest eind vorige maand. "Ik had een machteloos gevoel. Ik voel me bedreigd door wat er gaat gebeuren en maak me zorgen over de toekomst van mijn bedrijf en gezin", zei de verdachte donderdag tijdens een snelrechtzitting in de rechtbank in Arnhem.

6 uur geleden
Terugkeer Summerschool trekt 558.000 kijkers

HILVERSUM (ANP) - De terugkeer van het BNNVARA-programma Summerschool is woensdagavond door 558.000 mensen gezien, meldt Stichting KijkOnderzoek. Het programma op NPO 1, waarin sprekers college geven over hun vak- of interessegebied, staat daarmee op een elfde plek in de lijst van best bekeken programma's van de dag.

7 uur geleden