Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor tweede keer in enkele dagen explosie bij huis in Den Bosch

Voor tweede keer in enkele dagen explosie bij huis in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is er een explosie geweest bij een huis in Den Bosch. Afgelopen nacht was een huis aan de Stapelen doelwit; in de nacht van dinsdag op woensdag ging een explosief af bij een huis aan de Goedenrade. De straten liggen in elkaars verlengde. De politie meldde woensdag al dat de dader toen mogelijk een ander huis als doelwit had. Het nu getroffen huis, aan de Stapelen, is mogelijk het eerder beoogde doelwit, zo stelt de politie zondag.

Volgens Omroep Brabant was de explosie van afgelopen nacht bij het huis van de vriendin van No Surrender-kopstuk Klaas Otto. Otto zou daar regelmatig zijn gezien, aldus de omroep. De politie kan dit niet bevestigen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosies, maar zegt meerdere scenario's open te houden. "Mogelijk is de woning die nu door de explosie werd getroffen het eerder beoogde doelwit, maar dat wordt op dit moment verder onderzocht. Het is echter nog te vroeg om deze conclusie definitief te trekken, dus ook andere scenario’s staan nog open."

RTL Boulevard meldde eerder al dat de dader zich bij de eerste explosie in de straatnaam zou hebben vergist en voor de verkeerde woning met hetzelfde huisnummer zou hebben gestaan.

Bij de explosies raakte niemand gewond, aldus de politie. Het huis aan de Stapelen raakte wel licht beschadigd. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de ontploffing was. Zondag zal de politie bij het getroffen huis onderzoek doen.

Meer uit Binnenland

Twee doden in Rijnsburg, vermoedelijk door koolmonoxide

RIJNSBURG (ANP) - In Rijnsburg zijn zaterdag twee overleden personen aangetroffen, in en voor een woning aan de Brouwerstraat. Ze zijn vermoedelijk door koolmonoxidevergiftiging om het leven gekomen, meldt de politie.

1 uur geleden
Autoriteiten Dubai: Taghi niet gewond toen hij het land verliet

AMSTERDAM (ANP) - Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi was niet gewond toen hij eind 2019 door de politie in Dubai op het vliegtuig naar Nederland werd gezet. Dat hebben de autoriteiten aldaar aan Nederland laten weten. Dat antwoord is saillant, want bij aankomst in Nederland had Taghi zichtbaar verwondingen aan zijn gezicht, het Openbaar Ministerie heeft later ook erkend dat een arts in Nederland letsel had geconstateerd.

1 uur geleden
Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

3 uur geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

11 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

11 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

12 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

14 uur geleden