Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor Oranje gaat WK met kraker tegen Argentinië pas echt beginnen

Voor Oranje gaat WK met kraker tegen Argentinië pas echt beginnen

DOHA (ANP) - Met een wedstrijd in de kwartfinale tegen Argentinië gaat het WK vrijdagavond voor Louis van Gaal en zijn Nederlands elftal pas echt van start. "Ik wil geen afbreuk doen aan de andere landen die wij al hebben verslagen", zei de bondscoach op een afsluitende persconferentie. "Maar Argentinië is in mijn ogen een topland, met topvoetballers. Argentinië en eventueel Brazilië in de volgende ronde zijn toch andere landen dan die we hier al ontmoet hebben."

In een zaal met honderden journalisten maakte Van Gaal een show van zijn persconferentie. Hij probeerde Memphis Depay op zijn mond te zoenen om aan te tonen dat hij ook goed omgaat met spelers die hij bij Manchester United heeft gepasseerd. Ook noemde hij zichzelf een jonge God van 71 jaar. Wat een verschil met zijn Argentijnse collega Lionel Scaloni, die bijna alle vragen ontweek en veel nietszeggende antwoorden gaf.

Nederland en Argentinië hebben elkaar vaker ontmoet op het WK. Soms liep het goed af voor Oranje, zoals op het WK van 1974 (4-0) en op de mondiale eindronde van 1998 (2-1), met een weergaloze treffer van Dennis Bergkamp. Maar Argentinië versloeg Nederland in de finale van het WK van 1978 na verlenging (3-1) en acht jaar geleden nam de tweevoudig wereldkampioen na een halve eindstrijd zonder doelpunten de strafschoppen beter.

Eerdere ontmoetingen niet te vergelijken

"Maar al die wedstrijden zijn niet te vergelijken met dit duel", zei Van Gaal. "In 1974 en 1978 was voetbal nog een open spel. Maar dat is het niet meer. Daar kan je van vinden wat je vindt. Maar zo is het voetbal geëvolueerd. Het blijft altijd mogelijk om beslissende momenten te krijgen. Ook momenten die je je over jaren nog zal herinneren. Ik weet dat er kritiek is op ons spel. Maar als we ons plan goed uitvoeren, dan spelen we juist aanvallend. Net zoals Brazilië hier, al hebben die veel prachtige aanvallers."

Van Gaal wilde niet veel zeggen over zijn strijdplan voor het weerzien met de Argentijnen. Maar de bondscoach weet dat hij meer kans op succes heeft als Lionel Messi weinig aan de bal komt. Marten de Roon krijgt waarschijnlijk de opdracht om de Argentijnse vedette op het middenveld voor de voeten te lopen. Centrale verdedigers Virgil van Dijk, Jurriën Timber en Nathan Aké zullen proberen om Messi zover mogelijk van het doel van keeper Andries Noppert weg te houden.

Weinig wijzigingen

Van Gaal zal zijn basisformatie van de achtste finale tegen de Verenigde Staten niet op veel plaatsen wijzigen. Mogelijk keert Steven Bergwijn terug in het elftal. In dat geval zal Cody Gakpo als aanvallende middenvelder gaan voetballen. Davy Klaassen zou dan op de bank moeten plaatsnemen.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden