Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Voor ons is de grootste G weggevallen, de G van gastvrijheid’

‘Voor ons is de grootste G weggevallen, de G van gastvrijheid’

KAPELLE - Ook hotel, café en restaurant de Zwaan in Kapelle heeft het afgelopen jaar veel te maken gehad met de coronamaatregelen. De Zwaan, waar al sinds jaar en dag stamgasten maar ook toeristen hun plek vinden, moest net als andere horecazaken snel handelen aan het begin van de coronacrisis. 

‘’Het was een heel onrealistische situatie begin vorig jaar. Van het ene op het andere moment moet je je zaak sluiten en nieuwe manieren gaan vinden om je hoofd boven water te houden’’, vertelt Angelique Schneider, eigenaresse van de Zwaan. ‘’Voor ons was het zaak om de maaltijden voor afhaal beschikbaar te maken. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar het inkopen van bijvoorbeeld verpakkingen is toch iets heel anders dan je normaal doet. Het was dus zeker even schakelen voor ons om onze producten op een andere manier aan te bieden.’’ Schneider kijkt met gemengde gevoelens naar de recente invoering van de QR-codes en nieuwe maatregelen. ‘’3G of 2G, voor ons is de grootste G weggevallen en dat is de G van ‘gastvrijheid’. Het moeten vragen om en scannen van een QR-code bij je klanten maakt een bezoek bij ons zoveel minder gastvrij dan we zouden willen’’, zegt ze. ‘’Natuurlijk begrijp ik dat maatregelen nodig zijn maar iedere keer weer is het vooral de horeca die maatregelen wordt opgelegd, en dat is heel jammer.’’ Schneider verliest haar hoop niet en kijkt niet negatief tegen de (nabije) toekomst van de horeca aan. ’’Ik hoop vooral dat we open kunnen blijven de komende tijd. Maar ik weet wel zeker dat we nog veel zullen moeten schakelen de komende tijd.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Weer inspiratie dankzij het Ommetje

KAPELLE - De Kapelse schrijver Berend Huisjes heeft een exemplaar van zijn nieuwe verhalenbundel ‘Waratje’ overhandigd aan Gina Hindriks, de regiovertegenwoordiger van de Hersenstichting. Huisjes doneert tien procent van de verkoop van ‘Waratje’ aan dit goede doel.

5 uur geleden
Familie Meijers uit Biezelinge vond ondanks woningnood toch een nieuw huis

BIEZELINGE - Ondanks de woningnood wist familie Meijers uit Biezelinge, na lange tijd zoeken, alsnog hun droom om te verhuizen te verwezenlijken. Binnenkort krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis en in de loop van maart worden de verhuisdozen gevuld.

16 uur geleden
Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

YERSEKE - Wahine Wisse (19) uit Yerseke staat op 27 maart in de finale van de Zeeuwse missverkiezing Miss Beauty of Zeeland. 

2 dagen geleden
Woningaanbod op dieptepunt: ‘Bouwen voor starters is onmogelijk’

Je droomhuis kopen is in deze tijd, zeker voor starters, ontzettend moeilijk. Op de Bevelanden stonden eind vorig jaar zo’n dertig procent minder woningen te koop dan in 2020. Dit dieptepunt in het woningaanbod is voor Frank Plouvier, makelaar/taxateur bij Faasse & Fermont, geen nieuws. “Als we een huis op de markt brengen, staat de telefoon meteen roodgloeiend.”

2 dagen geleden
Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

KAPELLE – De plannen om aan de Abdijstraat in Kapelle tien seniorenwoningen en twee winkelpanden - voor de Aldi, Action en Fruitshop - te bouwen, liggen vanaf donderdag (27 januari) ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen erop reageren.

3 dagen geleden
Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

4 dagen geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

1 week geleden