Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor Juffen en Meesters: welke klas wordt de Middelburgse Stadstekenklas 2022-2023?

Voor Juffen en Meesters: welke klas wordt de Middelburgse Stadstekenklas 2022-2023?

MIDDELBURG - Opnieuw is de Teeken Akademie in Middelburg op zoek naar een klas in de midden of bovenbouw (groep 5 – 8) van het primaire onderwijs in Middelburg die Stadstekenklas wil worden, na de succesvolle editie 2021-2022.

Een jaar lang Stadstekenklas van Middelburg zijn, volop in de belangstelling van de media staan, een tentoonstelling hebben en kunstwerken die voor de eeuwigheid bewaard worden in het archief. Wie wil dat nu niet? Zeker als dat in de traditie van de Middelburgs Teeken Akademie (sinds 1778) gebeurt. Onder leiding van (beroeps-) tekenaars leert de Stadstekenklas in drie fasen als echte tekenacademieleerlingen kijken naar de stad: naar prent, naar pleister en naar model. Met de leerlingen wordt op drie momenten verdeeld over het jaar een les verzorgd in de klas, in het museum en in de stad. Het project wordt afgesloten met een expositie, waarna een selectie uit de tekeningen wordt overgedragen aan het Zeeuws Archief.

Een schat aan tekeningen
De editie 2021-2022 met Archipelschool Het Talent en CSW Van De Perre heeft een schat aan tekeningen opgeleverd. Leerlingen hebben verdwijnend Middelburg (de Briëtwoningen), pleisterkoppen in het Zeeuws Museum en hun visie op de Lange Jan in perspectief getekend. Informatie over de expositie in juli volgt nog.
De inschrijving is nu geopend. Ga naar www.teekenakademiemiddelburg.nl en vul het aanmeldingsformulier in. Aanmelden bij Kunst Educatie Walcheren kan ook https://kewalcheren.nl/aanbod/primair-onderwijs/.Vrijdag 22 juli 2022, de laatste dag voor de zomervakantie, sluit de inschrijving.

Meer uit Middelburg

Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

22 uur geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

23 uur geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

1 dag geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

1 dag geleden
Weerbericht: Droog en zonnig pinksterweekend

Komend pinksterweekeinde verloopt droog met flink wat zon, aldus weerbureau Weeronline. 

1 dag geleden
De Drvkkery viert 25-jarig jubileum met allerlei activiteiten

MIDDELBURG – De grootste boekwinkel van Middelburg bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Het jubileum wordt groots gevierd – het hele jaar door – met speciale menu’s in de brasserie, bijzondere muzikanten en auteurs, foto exposities en natuurlijk beer Bartel.

2 dagen geleden
Divers aanbod op Kunstroute 'Kunst in Veere'

VEERE -  Afgelopen weekend vond Kunstroute ‘Kunst in Veere’ plaats. Op maar liefst 26 locaties konden bezoekers terecht om te genieten van verschillende kunstuitingen. Een kunstroute met voor ieder wat wils op bijzondere locaties met als decor het prachtige stadje Veere. Zoals een bezoeker opmerkte: ‘Waar je ook kijkt, alles is mooi.’

2 dagen geleden