Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor het eerst is bijna heel Nederland donkerrood op kaart Europa

Voor het eerst is bijna heel Nederland donkerrood op kaart Europa

SOLNA (ANP) - Nog eens vijf provincies gaan naar het hoogste waarschuwingsniveau op de kaart van coronagevallen in Europa. Flevoland, Friesland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland zijn nu nog rood, maar kleuren donderdag donkerrood door het hoge aantal positieve tests.

De vijf provincies sluiten zich aan bij Limburg, Gelderland, Overijssel, Zeeland en Utrecht, die vorige week al naar donkerrood gingen. Alleen Drenthe en Groningen blijven voorlopig nog op rood staan.

De Europese gezondheidsdienst ECDC begon ruim een jaar geleden met de kaarten. Het is voor het eerst dat zo veel Nederlandse provincies op het hoogste niveau staan.

Limburg blijft de grootste brandhaard. In de afgelopen twee kalenderweken, de periode waar het ECDC naar kijkt, zijn daar 11.653 inwoners positief getest. Dat komt neer op 1043 nieuwe gevallen op elke 100.000 mensen, oftewel 1 op elke 96 Limburgers.

Flevoland is de snelste stijger. Daar waren in de afgelopen twee kalenderweken iets minder dan 3100 positieve tests, een stijging van ruim 55 procent ten opzichte van de kaart van vorige week. In Overijssel steeg het aantal positieve tests het langzaamst, met ongeveer 25 procent.

Het ECDC, de organisatie waar onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bij aangesloten is, kijkt voor de kaarten naar het aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De Europese coronakaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

Meer uit Binnenland

Brand in paardenstal Zeewolde, vermoedelijk veel paarden omgekomen

ZEEWOLDE (ANP) - In een paardenstal aan de Bosruiterweg in Zeewolde woedt in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand. In de stal zijn nog circa achttien paarden aanwezig, zegt een woordvoerder van de brandweer. "Gelet op de intensiteit van de brand zijn die waarschijnlijk omgekomen." Twee paarden zijn uit de stal gered.

2 uur geleden
Zangeres begint artikel 12-procedure tegen Jeroen Rietbergen

DEN HAAG (ANP) - Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

7 uur geleden
Explosie bij woning in Lelystad, verdachte aangehouden

LELYSTAD (ANP) - Bij een woning aan de Binnendijk in Lelystad-Haven is woensdag een explosie geweest in een brievenbus. De politie heeft een verdachte aangehouden.

9 uur geleden
Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

10 uur geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

11 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

12 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

12 uur geleden