Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor Henk Schotanus voelt zwerfvuil opruimen als zijn burgerplicht

Voor Henk Schotanus voelt zwerfvuil opruimen als zijn burgerplicht

VLISSINGEN - Eigenlijk wilde Henk Schotanus geen hondje meer. Maar zijn vrouw zette door en Pip deed haar entree. Na een ernstig eenzijdig verkeersongeval werd uitgerekend het uitlaten van Pip en zwerfvuil opruimen een therapeutische onderbreking van de dag voor de Vlissinger. Schotanus (64) is vrijwilliger bij Schoon Zeeland. “Museum Terra Maris vroeg helpende handen om mondkapjes op te ruimen”, vertelt hij. “Bij het uitlaten van de hond ergerde ik me enorm aan de hoeveelheid zwerfvuil. Ik nam voortaan een plastic tasje mee, voelde het als mijn burgerplicht om een bijdrage te leveren aan een schone leefomgeving. Later ben ik bij de gemeente Vlissingen een knijpertje gaan halen. Vooral een rondje langs de voetbalvelden levert veel op. Driemaal daags een volle plastic zak kan ik kwijt in de ondergrondse containers. Van de opbrengst van drie statiegeldflesjes koop ik een lekker bosje radijs voor 69 cent. Dat heb ik dan verdiend.”

Ritme

Schotanus was tot aan het ongeluk ijzerwerker bij Actemium (het vroegere Imtech). Hij fietste dagelijks 42 kilometer naar zijn werk. Dankzij de fietshelm kan hij het ongeluk navertellen. “Er zitten acht schroeven in mijn rug en de spieren staan de hele dag strak gespannen. De mountainbike en racefiets heb ik aan de wilgen moeten hangen.” Hij heeft nu wel weer een ritme in zijn dagen gevonden. Daar horen de wandelingen met Pip en het opruimen van zwerfvuil helemaal bij.

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN

Meer uit Vlissingen

Schoolkinderen maken monogrammen in de bieb

VLISSINGEN - De ZB in Vlissingen organiseert een reeks workshops voor kinderen, waarbij ze de fascinerende wereld van monogrammen kunnen ontdekken en hun eigen unieke symbool kunnen creëren. Ruim driehonderd leerlingen van de Vlissingse basisscholen volgen de workshops.

3 uur geleden
Zaalvoetbalteam Toma uit Oost-Souburg bestaat 45 jaar

VLISSINGEN - Zaalvoetbalclub Toma uit Oost-Souburg bestaat dit jaar 45 jaar en gaat dat vieren met een feestavond op zaterdag 30 maart in Zaal Couburg in Koudekerke. Het team van Toma is destijds opgericht door Alex Telehala en zijn broer Jozef. "We dachten: we moeten iets doen voor die jongelui, anders gaan ze maar aan de drugs," vertelt Alex Telehala.

20 uur geleden
Lions Club Vlissingen doneert 19.500 euro aan goede doelen

VLISSINGEN -  Afgelopen woensdag, 28 februari, heeft de Lions Club Vlissingen haar jaarlijkse goede doelenavond gehouden. Op deze avond vindt de uitreiking plaats van de cheques aan goede doelen. Hiermee stimuleert de Lions Club maatschappelijke betrokkenheid en ondersteunt ze waardevolle initiatieven in de gemeenschap.

1 dag geleden
Vlissingse turnsters in de prijzen in Vlijmen

VLISSINGEN - Turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen weekend mee aan de tweede en derde kwalificatie wedstrijden. Deze turnwedstrijden vonden plaats in Vlijmen.  

1 dag geleden
Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

1 dag geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

4 dagen geleden