Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor Henk Schotanus voelt zwerfvuil opruimen als zijn burgerplicht

Voor Henk Schotanus voelt zwerfvuil opruimen als zijn burgerplicht

VLISSINGEN - Eigenlijk wilde Henk Schotanus geen hondje meer. Maar zijn vrouw zette door en Pip deed haar entree. Na een ernstig eenzijdig verkeersongeval werd uitgerekend het uitlaten van Pip en zwerfvuil opruimen een therapeutische onderbreking van de dag voor de Vlissinger. Schotanus (64) is vrijwilliger bij Schoon Zeeland. “Museum Terra Maris vroeg helpende handen om mondkapjes op te ruimen”, vertelt hij. “Bij het uitlaten van de hond ergerde ik me enorm aan de hoeveelheid zwerfvuil. Ik nam voortaan een plastic tasje mee, voelde het als mijn burgerplicht om een bijdrage te leveren aan een schone leefomgeving. Later ben ik bij de gemeente Vlissingen een knijpertje gaan halen. Vooral een rondje langs de voetbalvelden levert veel op. Driemaal daags een volle plastic zak kan ik kwijt in de ondergrondse containers. Van de opbrengst van drie statiegeldflesjes koop ik een lekker bosje radijs voor 69 cent. Dat heb ik dan verdiend.”

Ritme

Schotanus was tot aan het ongeluk ijzerwerker bij Actemium (het vroegere Imtech). Hij fietste dagelijks 42 kilometer naar zijn werk. Dankzij de fietshelm kan hij het ongeluk navertellen. “Er zitten acht schroeven in mijn rug en de spieren staan de hele dag strak gespannen. De mountainbike en racefiets heb ik aan de wilgen moeten hangen.” Hij heeft nu wel weer een ritme in zijn dagen gevonden. Daar horen de wandelingen met Pip en het opruimen van zwerfvuil helemaal bij.

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

‘Een poppodium als De Piek moet blijven’

VLISSINGEN - Priscilla Kuipers (37) komt pas de laatste vijf jaar regelmatig in poppodium De Piek in de Hellebardierstraat in Vlissingen. Ze houdt van reggae en op andere plaatsen zijn niet vaak van dit soort optredens.

4 dagen geleden
John Brosens schreef roman over Vlissingse verzetsdaden

VLISSINGEN - Hoewel er al jaren verhalen de ronde deden in Vlissingen is het Vlissings verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderbelicht onderwerp geweest. Schrijver John Brosens heeft daar verandering in gebracht. In zijn roman ‘Partizanen aan de Schelde’ diept hij voor het eerst het ware verhaal over de verzetsdaden van kaashandelaar Willem Poppe en koster Frans van Sabben die een sleutelrol speelden in het Vlissings verzet.

4 dagen geleden
Caravan voor opvang zwerfkatten uitgebrand

VLISSINGEN - Op een bedrijventerrein aan de Europaweg Zuid in Vlissingen-Oost is gistermiddag een caravan volledig uitgebrand. De caravan was in gebruik voor de opvang van zwerfkatten. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting.

5 dagen geleden
H.M. van Randwijklezing in aangepaste vorm

VLISSINGEN - De jaarlijkse H.M. van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk vindt op 5 mei in aangepaste vorm plaats. In plaats van een lezing worden dit jaar drie eerdere sprekers geïnterviewd door Clairy Polak. Advocaat Inez Weski, cultuurhistoricus David van Reybrouck en journalist Peter Vandermeersch worden elk twintig minuten geïnterviewd. De interviews zijn 5 mei vanaf 11 uur live te volgen via de website van het bevrijdingsfestival.

5 dagen geleden
Extra raadsvergaderingen over Nollebos

VLISSINGEN - De gemeenteraad van Vlissingen houdt in mei en juni extra vergaderingen om over het Nollebos te debatteren. Behandeld worden het Integraal Streefbeeld Nollebos-Westduinpark en het Burgerinitiatief Visie Nollebos van de Stichting Beheer en Behoud Ons Nollebos. 

5 dagen geleden
‘Mijn hele jeugd ligt in De Piek’

VLISSINGEN – Ellen Gellman (56) was drieëntwintig jaar bedrijfsleidster van De Piek in Vlissingen. Het gaat haar aan het hart hoe met het poppodium wordt omgegaan. Ze hoopt absoluut dat het blijft, omdat het onmisbaar is voor Vlissingen.

6 dagen geleden
Podium De Piek strijdt nog altijd voor behoud

VLISSINGEN - Hij vindt het moeilijk te verteren, voorzitter Jaap van Boven van De Piek, dat er nog altijd geen toekomstperspectief is voor het poppodium. “De vraag is of men geld wil besteden aan een podium in de stad”, schetst Van Boven de problematiek. “We zullen nog wel een paar jaar mogen blijven maar we hebben toekomstperspectief nodig. We willen verder professionaliseren, maar als je je steeds moet afvragen of er wel een toekomst is dan gaat dat gewoon niet.”

6 dagen geleden