Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voor de zomervakantie besluit over Nollebos

Voor de zomervakantie besluit over Nollebos

VLISSINGEN - Voorzitter Frans de Reeper van de Stichting Behoud en Beheer Nollebos/Westduinpark (S.B.B.N.) wil de flora en fauna in het bos beschermen. Ze verzetten zich tegen commerciële activiteiten en een verdere aantasting van het gebied.

Frans wandelt regelmatig door het Nollebos. “Als stichting zijn we de laatste weken in gesprek met verschillende raadsleden om ze te vertellen over het alternatieve plan dat wij als ‘Ons Nollebos’ hebben. Ik verwacht dat er binnenkort een inspreekavond komt, waarbij ook de Vlissingers betrokken worden.” Enthousiast vertelt hij over het plan van Ons Nollebos dat veel goedkoper en eenvoudiger te realiseren is dan het door landschapsarchitecten Bosch & Sabbers, in opdracht van de gemeente, ontwikkelde concept-streefbeeld.” Het college wil vóór de zomervakantie een besluit nemen over het Nollebos, zodat de kwestie tijdens de verkiezingen geen punt meer is. Ons plan is een burgerinitiatief en heeft dezelfde status als dat van het streefbeeld, dus we hebben er goede hoop op. Wij vinden het jammer dat de grootste partij in Vlissingen, de Partij Souburg-Ritthem, niet zo bezig is met het Nollebos. Ik heb Albert Vader toen voorgelegd dat als het Nollebos in Souburg lag en er achtduizend burgers tegen de plannen waren hij er toch ook werk van zou maken?” Frans lacht fijntjes. “Weet je dat Thermen en Beauty Zeeland helemaal geen horeca, twaalf meter hoog hotel en ondergrondse parkeerkelder - kosten 27 miljoen euro - wil?” Waarom dat dan in het concept-streefbeeld staat weet hij ook niet.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

‘Een poppodium als De Piek moet blijven’

VLISSINGEN - Priscilla Kuipers (37) komt pas de laatste vijf jaar regelmatig in poppodium De Piek in de Hellebardierstraat in Vlissingen. Ze houdt van reggae en op andere plaatsen zijn niet vaak van dit soort optredens.

3 dagen geleden
John Brosens schreef roman over Vlissingse verzetsdaden

VLISSINGEN - Hoewel er al jaren verhalen de ronde deden in Vlissingen is het Vlissings verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderbelicht onderwerp geweest. Schrijver John Brosens heeft daar verandering in gebracht. In zijn roman ‘Partizanen aan de Schelde’ diept hij voor het eerst het ware verhaal over de verzetsdaden van kaashandelaar Willem Poppe en koster Frans van Sabben die een sleutelrol speelden in het Vlissings verzet.

3 dagen geleden
Caravan voor opvang zwerfkatten uitgebrand

VLISSINGEN - Op een bedrijventerrein aan de Europaweg Zuid in Vlissingen-Oost is gistermiddag een caravan volledig uitgebrand. De caravan was in gebruik voor de opvang van zwerfkatten. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting.

4 dagen geleden
H.M. van Randwijklezing in aangepaste vorm

VLISSINGEN - De jaarlijkse H.M. van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk vindt op 5 mei in aangepaste vorm plaats. In plaats van een lezing worden dit jaar drie eerdere sprekers geïnterviewd door Clairy Polak. Advocaat Inez Weski, cultuurhistoricus David van Reybrouck en journalist Peter Vandermeersch worden elk twintig minuten geïnterviewd. De interviews zijn 5 mei vanaf 11 uur live te volgen via de website van het bevrijdingsfestival.

4 dagen geleden
Extra raadsvergaderingen over Nollebos

VLISSINGEN - De gemeenteraad van Vlissingen houdt in mei en juni extra vergaderingen om over het Nollebos te debatteren. Behandeld worden het Integraal Streefbeeld Nollebos-Westduinpark en het Burgerinitiatief Visie Nollebos van de Stichting Beheer en Behoud Ons Nollebos. 

4 dagen geleden
‘Mijn hele jeugd ligt in De Piek’

VLISSINGEN – Ellen Gellman (56) was drieëntwintig jaar bedrijfsleidster van De Piek in Vlissingen. Het gaat haar aan het hart hoe met het poppodium wordt omgegaan. Ze hoopt absoluut dat het blijft, omdat het onmisbaar is voor Vlissingen.

5 dagen geleden
Podium De Piek strijdt nog altijd voor behoud

VLISSINGEN - Hij vindt het moeilijk te verteren, voorzitter Jaap van Boven van De Piek, dat er nog altijd geen toekomstperspectief is voor het poppodium. “De vraag is of men geld wil besteden aan een podium in de stad”, schetst Van Boven de problematiek. “We zullen nog wel een paar jaar mogen blijven maar we hebben toekomstperspectief nodig. We willen verder professionaliseren, maar als je je steeds moet afvragen of er wel een toekomst is dan gaat dat gewoon niet.”

5 dagen geleden