Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Voor de optimist is het leven geen probleem’

‘Voor de optimist is het leven geen probleem’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

DOOR HELGE PRINSEN

Rob Meijer (76). Geboren in Amsterdam. Kwam na veel omzwervingen in 2007 in Vlissingen terecht. “Toen overleed mijn dochter die hier woonde. Zelf zeg ik dat ik ben aangespoeld.”

“Kon een studio krijgen in de Willem3 waar ik meteen gelijkgestemden om me heen had. Ik ben een muzikant en creatief mens. Het woord kunstenaar zul je niet uit mijn mond horen.”

“Nadat ik op mijn 21ste kanker kreeg, ben ik met de gitaar door Europa gaan zwerven. Spanje. Joegoslavië. Duitsland. Heb vijftien jaar in Berlijn gewoond. Meerdere folkplaten gemaakt.”

“Toen de Willem3 sloot ben ik doorgespoeld naar de Nieuwstraat. Vlakbij de visboer en de döner. Elke dag een haring. Omdat ik het lekker vind. De döner is nog een erfenis uit Berlijn.”

“Ben dol op kringloopwinkels. M’n hele leven al. Jammer dat er in Vlissingen al veel opgedoekt zijn. Juist in deze tijd van duurzaamheid, hergebruik en het tegengaan van verspilling.”

“Een jaar of twintig geleden vond ik een schilderij van een Duitse kunstenaar wiens werk ik kende. Voor een paar gulden gekocht. Ik heb het laten veilen. Bracht 16.000 gulden op.”

“Voor de optimist is het leven geen probleem. Het is de oplossing. Ik ben heel vaak verhuisd. Kan niet zeggen dat ik me thuis voel hier. Voel me eigenlijk nérgens thuis. Maar wél o.k.”[n]

Meer uit Vlissingen

Jaarlijkse dodenherdenking op Noorderbegraafplaats

VLISSINGEN - Op 4 mei 2024 wordt de jaarlijkse dodenherdenking herdenking gehouden op de Noorderbegraafplaats. Er worden kransen gelegd door onder meer het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen.

6 uur geleden
Film over Truus Wijsmuller in CineCity op 5 mei

VLISSINGEN - Op 5 mei wordt om 14.30 uur de film 'Truus' Children' vertoond in bioscoop CineCity. In een tijd doordrenkt van duisternis en wanhoop, stond één vrouw op als een lichtbaken van hoop voor duizenden. Truus Wijsmuller, een naam die weinigen kennen maar die velen zouden moeten eren, heeft voor en tijdens de grimmige dagen van de Tweede Wereldoorlog meer dan 10.000 Joodse kinderen behoed de nazi's.

10 uur geleden
Harde gitaren met Dirty Sound System in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 3 mei speelt het Zwitserse Dirty Sound Magnet in de Piek. Dit psychedelische powerrocktrio uit Fribourg put uit de rijke erfenis van Led Zeppelin en andere heavy, door psychedelica en blues beïnvloede bands uit de jaren '60 en '70.

1 dag geleden
Dronken man stapt in auto en mishandelt bestuurder

VLISSINGEN - Op woensdagavond 1 mei heeft de politie een 43-jarige man uit Vlissingen gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een auto te zijn binnengedrongen en de bestuurder te hebben mishandeld.

1 dag geleden
Tentoonstelling met ingekleurde oorlogsfoto's in Scheldehof

VLISSINGEN - Op zaterdag 4 mei wordt in zorgcentrum Scheldehof een indrukwekkende fototentoonstelling geopend: de Tweede Wereldoorlog in kleur. In het zorgcentrum aan de Peperdijk komen zo'n 276 foto's te hangen die ingekleurd zijn door Jakob Lagerweij, één van 's wereld meest begenadigde colouristen. De tentoonstelling is te zien tot 12 mei. 

1 dag geleden
Er komen veertien herenhuizen bij het Dokter Stumphiuspark

VLISSINGEN - Bij het Dokter Stumphiuspark in het Scheldekwartier komen veertien herenhuizen. Het bouwplot 'De Touwslagerij - Parkzijde' wordt gerealiseerd door Zeeuwse Vastgoed B.V. en Bouwgroep Peters. De bouw van de woningen begint naar verwachting begin 2025. Vanaf september worden de herenhuizen te koop aangeboden.

2 dagen geleden
Claude is Ambassadeur van de Vrijheid 2024

VLISSINGEN - Claude is dit jaar één van de Ambassadeurs van de Vrijheid en treedt behalve op het Bevrijdingsfestival Zeeland op in de provincies Groningen, Limburg en Utrecht. Claude Kiambe (20) vluchtte op zijn 9e met zijn moeder, drie broers en drie zussen vanuit Congo naar Nederland. Ze vestigden zich in een asielzoekerscentrum in Alkmaar en verhuisden later naar Enkhuizen. "Mijn vrijheid is dat we leven in een land waar je niet hoeft te vrezen voor je veiligheid"

2 dagen geleden