Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volop ideeën voor Stimuleringsfonds Samenleven

Volop ideeën voor Stimuleringsfonds Samenleven

THOLEN - Inwoners weten de weg naar het stimuleringfonds Samenleven van de gemeente Tholen goed te vinden. Volgens wethouder Jan Harmsen worden er steeds weer erg leuke initiatieven ontplooid dankzij deze subsidiemogelijkheid.

Het stimuleringsfonds is een soort startmotor voor activiteiten die opgestart worden. De gemeente Tholen probeert hiermee een aanjager te zijn voor activiteiten. Er worden strenge eisen gesteld. Zo mag de vereniging of stichting die de aanvraag doet niet ook al subsidie krijgen voor de activiteit vanuit een ander potje. Om die reden werden recent aanvragen van de Oud-Vossemeerse Muziekvereniging voor een cultuur- en concertreis naar Italië afgewezen. De Seniorenvereniging Vossemeer en omgeving vroeg een bijdrage voor de dagbestedingen en hulpverlening in 2019, maar ook daar werd geen gehoor aan gegeven. De aanvraag van Tennisvereniging Eegedima voor het project 'Goed voor je lijf en leden' werd om die reden eveneens niet toegekend. "Het zijn alle drie hele goede en mooie initiatieven, maar ze vallen niet onder dit stimuleringsfonds", zei Harmsen dit voorjaar.

Fietsen en scheepsbouw

Hij is dan ook blij dat recente aanvragen wel gehonoreerd kunnen worden. Scheepsmodelbouwvereniging Tholen krijgt 5000 euro voor de aanleg van een vaste faciliteit in de veste in Tholen en de aanschaf van een mobiel vaarbassin met vier modelbootjes. Stichting Fietsen op Tholen kan 7000 euro tegemoet zien om de wielersport op het eiland te stimuleren. 

Meer uit Tholen

Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

19 uur geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

22 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

1 dag geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

2 dagen geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

2 dagen geleden