Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volledige afsluiting Koudekerkseweg Middelburg voor herinrichting

Volledige afsluiting Koudekerkseweg Middelburg voor herinrichting

MIDDELBURG - Momenteel wordt er in Middelburg gewerkt aan de herinrichting van de Koudekerkseweg, tussen het Banckertplein en de Laan der Verenigde Naties. Het was de bedoeling om steeds één rijbaan beschikbaar te houden voor verkeer richting Koudekerke. Naar aanleiding van gevaarlijke verkeerssituaties heeft de gemeente besloten de weg vanaf dinsdag 28 juni toch volledig af te sluiten tussen 7.00 uur en 16.00 uur.

Vanaf 6 juli is de Koudekerkseweg in verband met de aanleg van de rotonde afgesloten voor het doorgaande verkeer tot 6 augustus.

Afwaarderen naar 30km/uur-inrichting
Een uitgangspunt voor het ontwerp van de herinrichting van de Koudekerkseweg is het afwaarderen van een 50 naar een 30 km/uur-inrichting. Naast een klimaatbestendige inrichting wordt de maximumsnelheid dus verlaagd naar 30 km/uur. Een 30 km/uur-inrichting houdt in dat de fietsers op de rijbaan komen. Er is straks geen apart fietspad meer. Klimaatbestendige inrichting houdt in dat stenen, waar mogelijk, vervangen worden door een groene inrichting. Er komen een gelijkwaardige kruising (rechts heeft voorrang) en geaccentueerde (rode) kruisingsvlakken. Er gaat geen vervanging of aanpassing plaatsvinden aan de rijbaan en de parkeerstroken. Op de kruising Koudekerkseweg / Laan der Verenigde Naties, ten slotte, worden de verkeerslichten vervangen door een rotonde.

Meer uit Middelburg

Onderzoek werpt nieuw licht op zestiende-eeuwse wandtapijten

MIDDELBURG - Nieuw onderzoek uit 2022 wijst uit dat twee zestiende-eeuwse wandtapijten van de gemeente Middelburg uit een Edings atelier komen. Gemeente Middelburg heeft de twee wandtapijten in 1941 gekocht bij een kunsthandel in Brussel. De tapijten met diervoorstellingen zijn zonder goede reden aan een tapijtwever uit ongeveer 1600 in Brussel toegeschreven.

18 uur geleden
ZB verwerft 18e-eeuwse boeken van Gerard van Loon

MIDDELBURG - ZB Bibliotheek van Zeeland heeft een serie 18e-eeuwse prachtboeken verworven, die de geschiedenis van de Middelburgse regenten heel dichtbij brengt. Het gaat om zes werken door de Nederlandse historicus Gerard van Loon, die aan de hand van munten en penningen de geschiedenis van Nederland beschrijven. De boeken zijn rijk geïllustreerd met gravures, kaarten en afbeeldingen van penningen.

1 dag geleden
Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

1 dag geleden
Expositie schilderijen

AAGTEKERKE - Van 3 tot en met 13 augustus exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke.

1 dag geleden
Snuffelmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 augustus is er weer de snuffelmarkt op de Markt in Middelburg. 

1 dag geleden
Derde zomeravondconcert op stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdag 13 augustus geeft stadsbeiaardier David van der Vlies het 3e zomeravondconcert op het stadhuiscarillon van Veere. Het concert is vanaf 19uur live te volgen in een mooie luistertuin.

1 dag geleden
Standwerkersconcours tijdens ‘Dolle Donderdag’ in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n vijfentwintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

1 dag geleden