Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volkswagen stopt 'tot nader order' met autoproductie in Rusland

Volkswagen stopt 'tot nader order' met autoproductie in Rusland

WOLFSBURG (ANP/DPA) - Volkswagen stopt "tot nader order" met het produceren van auto's in Rusland. Dat heeft het Duitse autoconcern besloten "in het licht van de Russische aanval" op Oekraïne.

De Duitsers hebben eigen fabrieken in Kaloega, ten zuidwesten van Moskou, en Nizjni Novgorod, verder naar het oosten. De productie op beide locaties zal voorlopig worden stopgezet. Er worden ook geen auto's meer naar Rusland geëxporteerd. Dit betreft niet alleen het merk Volkswagen zelf, maar ook zustermerken als Audi, Porsche en Škoda.

Zakendoen met Rusland is voor een bedrijf als Volkswagen veel moeilijker geworden sinds het Kremlin besloot om Oekraïne binnen te vallen en er veel sancties zijn ingesteld tegen Rusland. De Duitse Industrie- en Handelskamer DIHK heeft al gezegd dat de sancties in feite neerkomen op een "volledig embargo".

Duitse autofabrikanten hebben ook last van verstoringen van hun toeleveringsketens als gevolg van de oorlog. Normaal komen er uit het conflictgebied namelijk ook veel onderdelen voor auto's. Verschillende fabrikanten, waaronder ook Volkswagen, hebben al aangekondigd dat de productie in sommige van hun Duitse vestigingen daarom tijdelijk wordt stopgezet.

Meer uit Financieel

Woningplatform ziet interesse voor schaars huuraanbod stijgen

AMSTERDAM (ANP) - Woningzoekers verdringen zich steeds meer rond de huurwoningen in de vrije sector die beschikbaar zijn, maakt woonplatform Pararius op uit eigen cijfers. In de eerste drie maanden van dit jaar kwamen per vrijkomende huurwoning gemiddeld 33 aanvragen voor een bezichtiging of informatie over een woning binnen, terwijl dat twee jaar eerder nog maar acht aanvragen waren. Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot hangt die toename samen met een afname van het aantal beschikbare huurwoningen in grote steden.

10 minuten geleden
NN: ziekteverzuim kostte economie vorig jaar ruim 27 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - Ziekteverzuim kostte de Nederlandse economie afgelopen jaar ruim 27 miljard euro, heeft Nationale-Nederlanden (NN) uitgerekend. Dat is 9 miljard euro meer dan een jaar eerder. Volgens een nieuw rapport van de verzekeraar liep de uitval van krachten bij bedrijven namelijk flink op, met name als gevolg van aan werk gerelateerde psychische klachten.

39 minuten geleden
Personeel autofabriek VDL Nedcar gaat voor de zesde keer staken

BORN (ANP) - Medewerkers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen donderdag opnieuw 24 uur het werk neer. Dat hebben de vakbonden aangekondigd, die daarmee een beter sociaal plan willen afdwingen. Het is de zesde door de bonden uitgeroepen stakingsdag inmiddels.

1 uur geleden
Acceptgiro na 46 jaar dienst niet meer in gebruik

DEN HAAG (ANP) - De acceptgiro is sinds deze donderdag niet meer in gebruik, na 46 jaar dienst te hebben gedaan. Betaaldienstverlener Currence kondigde in november 2021 al het afscheid van de acceptgiro aan. Currence stelde toen dat het aantal gebruikte acceptgiro's te laag is geworden om de betaalmethode nog langer te ondersteunen, terwijl de kosten te hoog zijn.

1 uur geleden
CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

DEN HAAG (ANP) - De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen. Inmiddels stijgt de omzet in die sector al twee jaar op rij met dubbele cijfers, aldus het CBS.

4 uur geleden
Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Die vindt naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag plaats. Bij het uitblijven van een goedkeuring door het Congres dreigen de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten, wat grote chaos op financiële markten kan veroorzaken.

6 uur geleden
Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC. De ene zaak had betrekking op Ring-videodeurbellen, de andere op de slimme speaker van het bedrijf Alexa.

6 uur geleden