Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Volkswagen stopt 'tot nader order' met autoproductie in Rusland

Volkswagen stopt 'tot nader order' met autoproductie in Rusland

WOLFSBURG (ANP/DPA) - Volkswagen stopt "tot nader order" met het produceren van auto's in Rusland. Dat heeft het Duitse autoconcern besloten "in het licht van de Russische aanval" op Oekraïne.

De Duitsers hebben eigen fabrieken in Kaloega, ten zuidwesten van Moskou, en Nizjni Novgorod, verder naar het oosten. De productie op beide locaties zal voorlopig worden stopgezet. Er worden ook geen auto's meer naar Rusland geëxporteerd. Dit betreft niet alleen het merk Volkswagen zelf, maar ook zustermerken als Audi, Porsche en Škoda.

Zakendoen met Rusland is voor een bedrijf als Volkswagen veel moeilijker geworden sinds het Kremlin besloot om Oekraïne binnen te vallen en er veel sancties zijn ingesteld tegen Rusland. De Duitse Industrie- en Handelskamer DIHK heeft al gezegd dat de sancties in feite neerkomen op een "volledig embargo".

Duitse autofabrikanten hebben ook last van verstoringen van hun toeleveringsketens als gevolg van de oorlog. Normaal komen er uit het conflictgebied namelijk ook veel onderdelen voor auto's. Verschillende fabrikanten, waaronder ook Volkswagen, hebben al aangekondigd dat de productie in sommige van hun Duitse vestigingen daarom tijdelijk wordt stopgezet.

Meer uit Financieel

GameStop onderuit op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - GameStop was maandag een opvallende daler op Wall Street na een voor beleggers teleurstellende aandeelhoudersvergadering. Dit kwam vooral doordat de verkoper van videogames geen duidelijkheid bood over de toekomstplannen van het bedrijf tijdens de bijeenkomst die slechts een half uur duurde. Aandelen GameStop sloten de handel met een koersverlies van ruim 12 procent.

3 uur geleden
Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn advocaten stellen dat de rapporten van de bank, ingediend van 2018 tot 2022, ten onrechte wijzen op mogelijke verdachte financiële transacties.

5 uur geleden
Softwarebedrijf Adobe voor rechter om te moeilijk opzeggen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toezichthouder FTC daagt softwarebedrijf Adobe voor de rechter om de onduidelijke en hoge annuleringskosten voor diensten van de onderneming, zoals Photoshop. Gebruikers die in het eerste jaar willen opzeggen zijn hier volgens de waakhond soms honderden euro's aan kwijt, terwijl dit bij vergelijkbare bedrijven niets kost.

6 uur geleden
ING voert hogere AEX-index aan na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben ING maandag beloond voor de strategie-update van de bank, voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen. Het aandeel won 2,9 procent, het meeste van alle fondsen in de AEX-index. De hoofdgraadmeter op het Damrak kreeg er 0,5 procent bij tot 923,12 punten, waarmee het verlies van 0,6 procent van vrijdag bijna helemaal werd goedgemaakt.

7 uur geleden
Winkelketens volgen AH nog niet met extra veiligheidsmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens komen nog niet met aanvullende veiligheidsmaatregelen in navolging van Albert Heijn. Die supermarktketen kondigde maandag aan dat medewerkers geen naamplaatje meer hoeven te dragen, extra training krijgen over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en dat de regels in de supermarkten zijn uitgebreid.

8 uur geleden
Tegenslag BioNTech: FDA stopt kankeronderzoek om zorgen

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse biotechnologieconcern BioNTech is op een flinke tegenvaller gestuit met een onderzoek naar zijn experimentele behandeling van borst- en longkanker. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft MediLink, de Chinese partner van BioNTech, geïnformeerd dat het onderzoek moet stoppen om veiligheidszorgen.

8 uur geleden
Wall Street begint terughoudend aan kortere handelsweek

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine koersuitslagen begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de Amerikaanse winkelverkopen, die dinsdag op het programma staan. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

10 uur geleden