Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vol programma voor Stroskerkse Dag

Vol programma voor Stroskerkse Dag

SEROOSKERKE - De nieuwe editie van de Stroskerkse Dag, dit jaar op zaterdag 6 juli, biedt een mooi programma voor het hele gezin.

Zeg je 'Stroskerkse Dag', dan zeg je 'gezellige braderie'. De ruim zestig kramen met vele soorten waren en mooie aanbiedingen zijn tussen 10.00 en 16.30 uur te vinden in en om de Torenstraat en Vrouwenpolderseweg en op het plein bij de kerk. Hier vindt ook de bekende goededoelenmarkt plaats. Verschillende goede doelen presenteren zich aan het publiek.
Onder leiding van veilingmeester Stefan worden er tal van mooie spullen aan de man gebracht.

Tosti-caravan

Het aanbod aan versnaperingen is dit jaar ruimer dan vorig jaar. Zo staat er een foodtruck op de Stroskerkse Dag en kunnen hongerige bezoekers terecht bij een heuse tosti-caravan.

Kinderpret

In de muziektent zijn de kinderen zoet, want hier is veel te doen voor de jonge bezoekers van de Stroskerkse Dag. Ze kunnen genieten van activiteiten die de scouting organiseert, zoals hoefijzer gooien, spijkerbroek hangen, knopenrace en stokbrood bakken. Ook zorgt een schminkclown voor entertainment en kan de jeugd spulletjes verkopen op een kleedjesmarkt.
De brandweer heeft ook speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast is museum 'Het oude brandspuithuis' aan de Torenstraat gratis toegankelijk voor het hele gezin. En dat is niet de enige museum-beleving, want op de Stroskerkse Dag zijn ook stands van het Zeeuws Museum en Watersnoodmuseum te bezoeken.

Muziek

Van 15.30 tot 19.00 uur is er muziek in de muziektent. Hier treedt de Walcherse band Free Kickz op.

Liefhebbers van het ringrijden kunnen de paarden en hun berijders in actie zien. "En we hebben ook een hoefsmid kunnen strikken voor demonstraties", vertelt Stefan van Keulen van de gelijknamige drukkerij namens de plaatselijke ondernemersvereniging. Die organiseert de Stroskerkse Dag. Met het volle en gevarieerde programma hoopt de organisatie op een gezellige en goed bezochte dag.

Meer uit Middelburg

Eerste kinderburgemeester van Veere officieel geïnstalleerd

DOMBURG - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 30 mei 2024 is de eerste kinderburgemeester van Veere officieel geïnstalleerd. Max Huiszoon van basisschool 't Paalhoofd in Zoutelande werd al eerder, tijdens de verkiezingen op 16 april, verkozen door de jury, maar vandaag kreeg Max dan ook officieel een keten omgehangen.

2 uur geleden
Geïnteresseerden in Zeeuwse cultuur en dialecten welkom op CSW Toorop Talent College

MIDDELBURG - Hoe zit het met jouw Zeeuwse roots? Op dinsdag 11 juni organiseert CSW Toorop Talent College een evenement rond Zeeuwse cultuur en dialecten in samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland. Het evenement in kunstlokaal T06 is gratis toegankelijk voor zowel leerlingen als algemeen publiek.

18 uur geleden
Zaterdag 8 en zondag 9 juni feest in Het Kaslokaal in Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Theetuin Het Kaslokaal bestaat 5 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 8 en zondag 9 juni met muziek, lekkers en leuks.Het hele weekend kunnen gasten genieten van een special Taart & Thee voor een leuke prijs.Hoogtepunten uit het programma:Zaterdag 8 juni, Feestelijke opening met Eilyn. Zumba voor het hele gezin!10.15 - 11.00 Deelname is gratisAanmelden via [email protected] 9 juni, Gruffalo Voorleesfeest met Zeeuws Voorleeskampioen Danischa BahOntmoet de echte Gruffalo! Luister naar de verhalen van het leukste prentenboekenmonster, voorgelezen door Zeeuws Voorleeskampioen Danischa Bah. Doe een dansje met de Gruffalo, geef hem een knuffel en laat je schminken.10.15 - 11.00 Deelname is gratisAanmelden via [email protected] 9 juni, Lunchconcert met Harpensemble AusitôtGeniet van het harpspel van Dorine van Dijk, tevens docent aan de Zeeuwse Muziekschool, en de zang van Bas Bariton Martijn Hop, tijdens een 4-gangen lunch geheel verzorgd door Het Kaslokaal.Tussen 12.00 en 14.00Aanmelden via [email protected] en zondagmiddag is er live muziek om van te genieten!Lees alle info via www.hetkaslokaal.nl/5jaar

22 uur geleden
Subsidiepot voor jongerencultuur leeg

MIDDELBURG-DOMBURG - Gedeputeerde Staten hebben 28 mei besloten de laatste drie projecten uit de Impuls Jongerencultuur te subsidiëren. Het is de zevende toekenning uit de tweede openstelling . Het gaat om een bedrag van in totaal € 56.683. Daarmee is de regeling gesloten en de pot leeg. In totaal zijn er in de tweede ronde 25 verschillende projecten gesubsidieerd. In totaal, in de eerste én tweede ronde, hebben 41 projecten subsidie gekregen.

1 dag geleden
Paraglider neergestort in duinen bij Zoutelande

ZOUTELANDE - In de duinen bij Zoutelande is woensdag aan het einde van de middag een paraglider neergestort. De Duitse man is met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.De hulpdiensten werden rond 16.50 uur opgeroepen naar het strand tussen Valkenisse en Zoutelande. Een melder had gezien dat er een paraglider was neergestort en belde hierop de hulpdiensten. De locatie van het slachtoffer was enige tijd onduidelijk maar rond 17.10 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de persoon was gelokaliseerd.Volgens de Veiligheidsregio is het slachtoffer, een Duitse man, aanspreekbaar. De opgeroepen traumahelikopter uit Rotterdam is rond 17.10 uur omgekeerd ter hoogte van Neeltje Jans. Nadat de man door de brandweer met behulp van touwen op een schepbrancard naar boven is gehesen, is de man door het ambulancepersoneel onderzocht. Vervolgens is de man met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.Bij Zoutelande bevindt zich een officiële springplaats van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Vanaf deze locatie starten en vertrekken paragliders.

1 dag geleden
Queer Cheer: Gender in the Blender 7 juni bij De Vleeshal

MIDDELBURG - In juni is het Pride Month. Speciaal voor deze gelegenheid organiseert de Vleeshal op 7 juni de tweede editie van Queer Cheer. Nina Ophelia, de helft van het muzikale duo Designer Violence, draait dansbare 80s en 90s alternative. Ook zal het Zeeuwse dragduo de Bolus Boys een speciale dragperformance doen. De rest van de line-up wordt komende maand bekendgemaakt.

1 dag geleden
Donderdag 6 juni speeddaten met VSBfonds in de ZB

MIDDELBURG - Heb jij een mooi project of idee dat mensen helpt om zich te ontwikkelen of dat zorgt voor meer samenhang in je buurt? En ben je op zoek naar financiering voor dit project? Op donderdag 6 juni van 10:30-16:00 zijn adviseurs van VSBfonds aanwezig in de ZB in Middelburg, om met initiatiefnemers uit Zeeland in gesprek te gaan.

1 dag geleden