Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vogelvereniging houdt jubileumshow in Yerseke

Vogelvereniging houdt jubileumshow in Yerseke

YERSEKE - Vogelvereniging Inter Scaldis Yerseke houdt vrijdag 1 en zaterdag 2 november een jubileumshow ter ere van haar 60-jarig bestaan.

De vogelvrienden nodigen alle geïnteresseerden uit een kijkje te komen nemen tijdens de show in De Haven, aan de Paardenmarkt in Yerseke. De openingstijden zijn op vrijdag 1 november van 20.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 2 november van 14.00 uur tot 18.00 uur. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en de toegang is gratis.

Historie

In het voorjaar van 1959 richtten enkele vogelliefhebbers uit Yerseke de club op. Inter Scaldis, dat Latijn is voor ‘tussen de Scheldes’, groeide gestaag en de gezellige shows waren steeds het hoogtepunt van het jaar. “Vandaag de dag is de vereniging nog steeds actief en gezond”, vertelt voorzitter Arie Goud. “Naast vogelliefhebbers uit Yerseke zijn vele vogelhouders uit Zuid-Beveland lid van onze vereniging. Met ruim vijftig enthousiaste leden en een actief bestuur is er een prima basis voor de toekomst. En met De Haven hebben we een mooie locatie voor onze activiteiten.
Inter Scaldis, wil nog niet aangesloten vogelliefhebbers graag laten meedelen in de jubileumvreugde. “Wanneer zij zich tijdens jubileumshow als lid aanmelden, hoeven ze pas contributie te betalen vanaf 1 januari 2021."

Meer informatie is beschikbaar via voorzitter Arie Goud, tel. 06-55802197, of penningmeester Leo Baaij, tel. 06-22687748.

Meer uit Reimerswaal

Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

19 uur geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

1 dag geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

1 dag geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

3 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

5 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

6 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

1 week geleden