Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetganger geschept op zebrapad in Middelburg

Voetganger geschept op zebrapad in Middelburg

MIDDELBURG - Een voetganger is woensdag gewond geraakt toen hij op de Looierssingel in Middelburg op een zebra werd aangereden door een auto. De man is met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd.

De automobilist reed de voetganger rond 17.45 uur aan. Het slachtoffer kwam vervolgens enkele meters van de oversteekplaats neer op het wegdek. Omstanders hebben eerste hulp verleend. Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd. Hierna is hij met spoed met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De ernst van het letsel is nog niet bekend. Op de Looierssingel was op het moment van het ongeval erg druk. Nadat het ongeluk had plaatsgevonden, werd de weg afgesloten. Het verkeer werd aan beide kanten door de politie omgeleid. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. De politie deed ter plaatse onderzoek. Hierbij zijn enkele getuigen van het voorval gehoord. Ook is er bij de bestuurder van het betrokken voertuig een blaastest afgenomen. De uitslag hiervan is niet bekend.

Op dezelfde oversteekplaats gebeurde 11 jaar geleden bijna op de dag af precies een soortgelijk ongeluk op dezelfde zebra. Destijds werden twee voetgangers geschept door een auto. Zij overleden beiden aan de gevolgen van de aanrijding.

Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

12 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

14 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

14 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

14 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

18 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden