Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbaltrainers Premier League mogen weer vijfmaal wisselen

Voetbaltrainers Premier League mogen weer vijfmaal wisselen

LONDEN (ANP) - Trainers van clubs uit de Engelse Premier League mogen vanaf komend weekeinde weer vijfmaal wisselen. De voetbalcompetitie komt zo tegemoet aan een voorstel van de Engelse bondscoach Gareth Southgate die afgelopen weekeinde pleitte voor de herinvoering van vijf wisselmogelijkheden.

Southgate vreest anders voor nog meer blessures bij zijn internationals in een overvol seizoen. De internationale spelregelcommissie IFAB heeft vanwege de coronapandemie tijdelijk de regels aangepast, zodat iedere trainer vijf in plaats van drie keer per wedstrijd kan wisselen. De clubs uit de Premier League stemden daar voorafgaand aan dit seizoen echter tegen.

"Wij konden zondag tegen België vijf keer wisselen en dat hebben we in de slotfase ook vier keer gedaan, maar de clubs hebben die optie niet", zei Southgate. "Wat is er nodig om dat te veranderen? Tegen België liepen een paar spelers lichte blessures op, maar wat gaan we doen? Wachten tot we heel veel ernstige blessures krijgen?"

Veel blessures

In vrijwel alle Europese competities wordt ook dit seizoen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vijf keer te wisselen, maar in Engeland stemde een meerderheid van de clubs ervoor om weer terug te gaan naar maximaal drie wissels. Tot onbegrip van de trainers van enkele topclubs, onder wie Jürgen Klopp (Liverpool) en Pep Guardiola (Manchester City). Zij hebben te maken met veel blessures in hun selecties en pleitten ook al voor extra wisselmogelijkheden in de Premier League.

Klopp en Guardiola kregen maandag weer een geblesseerde speler terug van Southgate. Liverpool-middenvelder Henderson viel tegen België uit, City-aanvaller Sterling kon in Leuven al niet meedoen. Engeland sluit de Nations League woensdag op Wembley af tegen IJsland.

Meer uit Voetbal

FIFA komt kort voor WK met aangepaste beloningen voetbalsters

ZÜRICH (ANP) - De FIFA is kort voor het WK voor vrouwen met een nieuw beloningsstelsel gekomen. Niet alleen voor de deelnemende bonden/teams ligt geld klaar, voortaan krijgen ook de voetbalsters individueel betaald. De FIFA hoopt hiermee het vrouwenvoetbal nog verder te ontwikkelen.

1 uur geleden
KAS Eupen vindt in Duitser Kohfeldt nieuwe trainer

EUPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub KAS Eupen heeft in de Duitser Florian Kohfeldt een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 40 jaar oude Kohfeldt werd in mei van vorig jaar ontslagen bij VfL Wolfsburg, waar hij Mark van Bommel had opgevolgd.

1 uur geleden
Almere City maandag gehuldigd bij promotie naar Eredivisie

ALMERE (ANP) - Als Almere City erin slaagt om te promoveren naar de Eredivisie, worden de spelers en trainers daar maandag voor gehuldigd. Het feest is dan van 17.00 tot 19.00 uur op de Esplanade in het centrum van de stad. Het feest is georganiseerd door de ondernemersvereniging.

2 uur geleden
Ajax langer door met doelman Setford

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het contract met doelman Charlie Setford verlengd. De 19-jarige keeper is nu tot de zomer van 2027 aan de Amsterdamse club verbonden.

2 uur geleden
Commercieel directeur Geelen volgt Van der Sar niet op bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen is niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur van Ajax. Dat heeft de commercieel directeur van de club uit de hoofdstad laten weten aan de raad van commissarissen van de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

2 uur geleden
Cissoko van NEC naar Franse club Toulouse FC

NIJMEGEN (ANP) - Ibrahim Cissoko verruilt NEC voor de Franse club Toulouse FC. De 20-jarige buitenspeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

3 uur geleden
Hadouir gaat trainer Fraser assisteren bij RKC

WAALWIJK (ANP) - Anouar Hadouir gaat hoofdtrainer Henk Fraser assisteren bij RKC Waalwijk. De voormalig middenvelder, veertig jaar oud, heeft voor twee seizoenen getekend.

4 uur geleden