Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalicoon Wim Groenewegen overleden

Voetbalicoon Wim Groenewegen overleden

MIDDELBURG - Op zaterdag 15 januari overleed op 84-jarige leeftijd Wim Groenewegen. Clubicoon van vv Zeelandia Middelburg en onderdeel van Het Gouden Middelburg, dat drie keer landskampioen van de amateurs werd. Wim werd in 1946 op 9-jarige leeftijd lid van MV & AV Middelburg, de voorloper van v.v. Zeelandia Middelburg. Toen Wim 17 jaar oud was debuteerde hij in het eerste elftal.

Daarna maakte Wim een overstap naar aartsrivaal V.C. Vlissingen, dat toen al in de eerste klasse speelde. Met Vlissingen werd hij in 1962 kampioen. Wim viel op en maakte de overstap naar NAC. Daar speelde hij onder andere met Daan Schrijvers, Leo Canjels, Theo Lazeroms en Kees Rijvers, allemaal internationals. Wim speelde 86 wedstrijden voor NAC. 

Maar, Wim en zijn vrouw wilden weer in Middelburg gaan wonen. In 1966 kwam hij terug bij Middelburg en hij werd de architect van Het Gouden Middelburg. Dit team werd drie keer landskampioen bij de amateurs, waarvan twee keer met Wim in de gelederen. Wim speelde weer samen met zijn broers Sjaak en Ko (keeper en verdediger).

Wim stopte met zijn actieve voetbalcarrière toen hij 32 jaar was. Maar eigenlijk kon hij nog jaren mee. Wim werd trainer bij Kloetinge, speelde toch nog een paar jaar bij De Noormannen, samen met Rob Moens (spits van Vlissingen, heel Middelburg sidderde) en Juul Vogel, die jarenlang samen met Wim de Vos en Bert Pentury de gevaarlijke aanval van Middelburg vormde. Wim werd opnieuw trainer, bij De Noormannen. En net als zijn enkele maanden geleden overleden ploeggenoot Jan Bostelaar ging hij werken als terreinbeheerder van de sportvelden.

Nog niet zolang geleden was Wim regelmatig te vinden op de velden bij Zeelandia Middelburg. Als tachtigplusser voetbalde hij met ons 45+ team, waar hij vanaf het eerste moment de trainingen verzorgde. Met een inzet en gedrevenheid die hij altijd bij zich droeg. En zijn slimheid en zijn fluwelen passes.

Meer uit Middelburg

Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

28 minuten geleden
Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

2 uur geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

4 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

5 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

7 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

17 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

20 uur geleden