Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voetbalicoon Wim Groenewegen overleden

Voetbalicoon Wim Groenewegen overleden

MIDDELBURG - Op zaterdag 15 januari overleed op 84-jarige leeftijd Wim Groenewegen. Clubicoon van vv Zeelandia Middelburg en onderdeel van Het Gouden Middelburg, dat drie keer landskampioen van de amateurs werd. Wim werd in 1946 op 9-jarige leeftijd lid van MV & AV Middelburg, de voorloper van v.v. Zeelandia Middelburg. Toen Wim 17 jaar oud was debuteerde hij in het eerste elftal.

Daarna maakte Wim een overstap naar aartsrivaal V.C. Vlissingen, dat toen al in de eerste klasse speelde. Met Vlissingen werd hij in 1962 kampioen. Wim viel op en maakte de overstap naar NAC. Daar speelde hij onder andere met Daan Schrijvers, Leo Canjels, Theo Lazeroms en Kees Rijvers, allemaal internationals. Wim speelde 86 wedstrijden voor NAC. 

Maar, Wim en zijn vrouw wilden weer in Middelburg gaan wonen. In 1966 kwam hij terug bij Middelburg en hij werd de architect van Het Gouden Middelburg. Dit team werd drie keer landskampioen bij de amateurs, waarvan twee keer met Wim in de gelederen. Wim speelde weer samen met zijn broers Sjaak en Ko (keeper en verdediger).

Wim stopte met zijn actieve voetbalcarrière toen hij 32 jaar was. Maar eigenlijk kon hij nog jaren mee. Wim werd trainer bij Kloetinge, speelde toch nog een paar jaar bij De Noormannen, samen met Rob Moens (spits van Vlissingen, heel Middelburg sidderde) en Juul Vogel, die jarenlang samen met Wim de Vos en Bert Pentury de gevaarlijke aanval van Middelburg vormde. Wim werd opnieuw trainer, bij De Noormannen. En net als zijn enkele maanden geleden overleden ploeggenoot Jan Bostelaar ging hij werken als terreinbeheerder van de sportvelden.

Nog niet zolang geleden was Wim regelmatig te vinden op de velden bij Zeelandia Middelburg. Als tachtigplusser voetbalde hij met ons 45+ team, waar hij vanaf het eerste moment de trainingen verzorgde. Met een inzet en gedrevenheid die hij altijd bij zich droeg. En zijn slimheid en zijn fluwelen passes.

Meer uit Middelburg

Bach en Sinatra klinken tijdens het zomeravondconcert in Veere

VEERE - Het beiaard-duo Ariane Toffel and Georg Wagner uit Duitsland zullen op zaterdag 20 juli een concert verzorgen op het historische carillon van het stadhuis van Veere. Vanaf 19.00 uur worden de klokken bespeeld door de twee beiaardiers.

8 uur geleden
Tentoonstelling Voorbij het vlak / Beyond the plane bij ruimteCAESUUR in Middelburg

MIDDELBURG -  Voor de tentoonstelling bij ruimteCAESUUR gaan Andrea Freckmann en Theun Govers, beiden afgestudeerd als schilders, het experiment aan. Beide kunstenaars namen een schilderij als uitgangspunt voor het maken van nieuw ruimtelijk werk dat een weerklank vormt van het schilderij - een echo in de ruimte. 

11 uur geleden
Speelhof Hoogerzael in Middelburg zoekt twee nieuwe bestuursleden

MIDDELBURG - De groenste speelplaats van Middelburg is op zoek naar een handige regelaar. Iemand die ouders en kinderen wil laten ervarenhoe heerlijk ravotten in de modder en struinen door de struiken is. Een bestuurslid die zich wil inzetten voor de groei en bloei van Hoogerzael.

1 dag geleden
De derde editie van Swim to Fight Cancer in Middelburg

MIDDELBURG- Op 7 september is het weer zover. Dan duiken meer dan 100 deelnemers de binnenhaven van Middelburg in met als doel een indrukwekkend bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek (KWF). Samen met de zwemmers, sponsoren, donateurs en (bedrijfs)teams wil de organisatie er een spetterend evenement van maken. Want wie wil er nu niet bijdragen aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn?

1 dag geleden
Weekverwachting: vaak aangenaam zomerweer

De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

1 dag geleden
Geluk in het voedselbos

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aan de rand van Nieuw- en Sint Joosland ligt voedselbos de Langhe Laere. Op een stuk grond van 2,4 hectare werkt Wobby de Langelaar samen met een team vrijwilligers aan een prachtig ecosysteem vol natuur. Maar waarom een heel bos en niet gewoon een moestuintje? 

2 dagen geleden
Woensdag 17 juli vliegeren, muziek en een rondje met de paardentram in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op 17 juli is het Westkapelle Woensdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er in de tuin van het Polderhuis een 'Creatief van eigen bodem' markt. 

2 dagen geleden