Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Symoon Brasdorp (46). Single. 2 zoons. Geboren in Paramaribo. Kwam op haar derde naar Nederland. Werkzaam op de rechtbank, afdeling Bewindvoering. Woont sinds 2007 in Oost-Souburg.

“Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben. Met uitgaan in Middelburg of Vlissingen zeg ik altijd tegen mijn vriendinnen: ik ben Zwitserland en dus neutraal. Jullie mogen kiezen.”

“Maar het stappen van vroeger is er niet meer. Disco’s zijn weg. Voor de jongelui is dat wel sneu. Zelf denk ik ook niet op een dinsdagavond: goh, ik ga eens lekker een wijntje doen in de stad.” 

“Wat ik mooi vind is dat er geen ‘slechte’ wijken meer zijn in de gemeente. Je krijgt briefjes in de bus waarin gevraagd wordt hoe de leefbaarheid is. Of het groen genoeg is. Of veilig genoeg.” 

“Discriminatie is geen issue meer voor mij. Laat het langs me heen glijden. Kleine dingetjes als: jij houdt zeker wel van kip? Of: jij kunt zeker goed tegen de hitte? Van dat soort stereotypen.” 

“Mijn voorouders waren slaaf op koffieplantage Dordrecht. Bij hun vrijlating in 1863 was de voorwaarde dat hun naam begon met de eerste letters van de laatste eigenaar. In mijn geval Brakke.”

“Kijk, ik hoef niet per se een excuus voor de slavernij. Vind wel dat er meer aandacht aan besteed mag worden. Ook op scholen. En aan 1 juli, de Dag van de Afschaffing van de Slavernij in Suriname.”

Meer uit Vlissingen

Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

2 minuten geleden
Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

2 uur geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

5 uur geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

19 uur geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

1 dag geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

1 dag geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

2 dagen geleden