Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Symoon Brasdorp (46). Single. 2 zoons. Geboren in Paramaribo. Kwam op haar derde naar Nederland. Werkzaam op de rechtbank, afdeling Bewindvoering. Woont sinds 2007 in Oost-Souburg.

“Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben. Met uitgaan in Middelburg of Vlissingen zeg ik altijd tegen mijn vriendinnen: ik ben Zwitserland en dus neutraal. Jullie mogen kiezen.”

“Maar het stappen van vroeger is er niet meer. Disco’s zijn weg. Voor de jongelui is dat wel sneu. Zelf denk ik ook niet op een dinsdagavond: goh, ik ga eens lekker een wijntje doen in de stad.” 

“Wat ik mooi vind is dat er geen ‘slechte’ wijken meer zijn in de gemeente. Je krijgt briefjes in de bus waarin gevraagd wordt hoe de leefbaarheid is. Of het groen genoeg is. Of veilig genoeg.” 

“Discriminatie is geen issue meer voor mij. Laat het langs me heen glijden. Kleine dingetjes als: jij houdt zeker wel van kip? Of: jij kunt zeker goed tegen de hitte? Van dat soort stereotypen.” 

“Mijn voorouders waren slaaf op koffieplantage Dordrecht. Bij hun vrijlating in 1863 was de voorwaarde dat hun naam begon met de eerste letters van de laatste eigenaar. In mijn geval Brakke.”

“Kijk, ik hoef niet per se een excuus voor de slavernij. Vind wel dat er meer aandacht aan besteed mag worden. Ook op scholen. En aan 1 juli, de Dag van de Afschaffing van de Slavernij in Suriname.”

Meer uit Vlissingen

Grote drugsvangst in haven van Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april werd maar liefst 87 kilo hasj in beslag genomen in de haven van Vlissingen. De drugs werden ontdekt in een partij goederen die op weg was naar Suriname voor export.

30 minuten geleden
Komt er gratis openbaar vervoer voor Vlissingse minima?

VLISSINGEN - Tijdens de raadsvergadering van donderdag 18 april is een motie besproken van ChristenUnie, GL, SP en SLF waarin zei pleiten voor gratis openbaar vervoer voor minima. Eerder hebben al vier andere Zeeuwse gemeenten besloten om een gratis dalurenkaart van Connexxion aan minima aan te bieden.

6 uur geleden
Taxichauffeur beroofd en bedreigd met wapen in Vlissingen; politie zoekt getuigen

VLISSINGEN - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een taxichauffeur donderdagmiddag in Vlissingen.

6 uur geleden
These Wicked Rivers in de Piek

VLISSINGEN - De Britse rockband These Wicked Rivers laat vrijdag 26 april de Piek op z'n grondvesten schudden. Met blues doordrenkte hardrock in de traditie van The Cult, Black Crowes en Rival Sons. These Wicked Rivers, opgericht in 2014, is Derby's aanvulling tot de nieuwe golf van rock-'n-roll die door het Verenigd Koninkrijk raast.

10 uur geleden
Wat is er allemaal te doen op Koningsdag?

VLISSINGEN - Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Ook in de gemeente Vlissingen wordt dit volksfeest weer groots gevierd. 

1 dag geleden
Politie is op zoek naar schutter Bloemenlaan

VLISSINGEN - De politie Zeeland is dringend op zoek naar de schutter die op donderdag 1 februari op klaarlichte dag schoten heeft gelost ter hoogte van de Bloemenlaan. De schietpartij volgde op een korte woordenwisseling in het verkeer aan de President Rooseveltlaan. Behalve degene op wie de schutter het had gemunt, had hij buurtbewoners of voorbijgangers kunnen raken.

2 dagen geleden
Eindelijk extra geld voor armste Vlissingers

VLISSINGEN - De Vlissingse gemeenteraad heeft afgelopen donderdag twee moties aangenomen waarin wordt aangestuurd op extra geld voor de armste Vlissingers. Door de inkomensgrens voor extraatjes naar 120 procent van het sociaal minimum te verhogen komen meer minima in aanmerking voor middelen die bedoeld zijn voor armoedebestrijding. De gemeenteraad heeft de twee moties unaniem aangenomen.

2 dagen geleden