Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

‘Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Symoon Brasdorp (46). Single. 2 zoons. Geboren in Paramaribo. Kwam op haar derde naar Nederland. Werkzaam op de rechtbank, afdeling Bewindvoering. Woont sinds 2007 in Oost-Souburg.

“Voel me er thuis. Alles is er. Hoe mooi wil je het hebben. Met uitgaan in Middelburg of Vlissingen zeg ik altijd tegen mijn vriendinnen: ik ben Zwitserland en dus neutraal. Jullie mogen kiezen.”

“Maar het stappen van vroeger is er niet meer. Disco’s zijn weg. Voor de jongelui is dat wel sneu. Zelf denk ik ook niet op een dinsdagavond: goh, ik ga eens lekker een wijntje doen in de stad.” 

“Wat ik mooi vind is dat er geen ‘slechte’ wijken meer zijn in de gemeente. Je krijgt briefjes in de bus waarin gevraagd wordt hoe de leefbaarheid is. Of het groen genoeg is. Of veilig genoeg.” 

“Discriminatie is geen issue meer voor mij. Laat het langs me heen glijden. Kleine dingetjes als: jij houdt zeker wel van kip? Of: jij kunt zeker goed tegen de hitte? Van dat soort stereotypen.” 

“Mijn voorouders waren slaaf op koffieplantage Dordrecht. Bij hun vrijlating in 1863 was de voorwaarde dat hun naam begon met de eerste letters van de laatste eigenaar. In mijn geval Brakke.”

“Kijk, ik hoef niet per se een excuus voor de slavernij. Vind wel dat er meer aandacht aan besteed mag worden. Ook op scholen. En aan 1 juli, de Dag van de Afschaffing van de Slavernij in Suriname.”

Meer uit Vlissingen

‘Vanaf ons balkon zie je alle herkenningspunten van de stad’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

14 uur geleden
Voordracht Frans Naereboutprijs tot 29 augustus 2022

VLISSINGEN - De Frans Naereboutprijs wordt in 2022 opnieuw uitgereikt aan een organisatie en een vrijwilliger die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor Vlissingen, Oost-Souburg en Ritthem. Kent u zo’n organisatie of vrijwilliger of werkt u daarmee samen, dan kunt u deze voor de prijs voordragen!Ook dit jaar is er weer een aanmoedigingsprijs. Ook hiervoor kunt u een organisatie of vrijwilliger voordragen. 

1 dag geleden
Scooterbestuurster lichtgewond bij ongeval Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – Bij een ongeval op de Ritthemsestraat in Oost-Souburg is vanmiddag een scooterbestuurster lichtgewond geraakt. Ze is ter plaatse behandeld.

3 dagen geleden
Auto beschadigd bij eenzijdig ongeval Nieuwe Vlisssingseweg

VLISSINGEN - Een bergingsbedrijf heeft zaterdagavond een beschadigde personenauto getakeld afgevoerd na een eenzijdig ongeval. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Zomeravondwandelen voor mantelzorgers door Vlissingen

VLISSINGEN - Mantelzorgorganisatie Manteling organiseert in de zomermaanden avondwandelingen voor mantelzorgers. De laatste wandeling deze zomer is op donderdagavond 25 augustus en begint om 19.00 uur. Deze keer is de route binnen de gemeente Vlissingen.

4 dagen geleden
Onderstel voor ‘stopcontact op zee’ vertrekt vanuit Vlissingen

VLISSINGEN - Tien maanden na de start van de bouw op de werf bij Heerema verlaat een enorme gele draagconstructie (49 meter hoog, zo’n 2.300 ton zwaar) zondag of maandag - dat ligt aan het weer - de Vlissingse haven. Mocht het weer een veilig transport in de weg staan, dan wordt het transport uitgesteld. Via dit ‘stopcontact op zee’ brengt netbeheerder Tennet vanaf 2024 duurzame windenergie aan land.

5 dagen geleden
Weekendweerbericht: hitte houdt aan, vanaf maandag kans op flinke buien

We zitten dit weekeinde midden in een hittegolf. ‘Zaterdag wordt in Nederland de eerste landelijke hittegolf sinds augustus 2020 officieel en daarbij schijnt de zon meestal volop’, laat weerbureau Weeronline vrijdag weten. ‘Pas op zondagavond komt er een weersverandering in beeld.’

5 dagen geleden