Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VMBO-leerlingen Scheldemond bezoeken Maritiem en Logistiek College De Ruyter

VMBO-leerlingen Scheldemond bezoeken Maritiem en Logistiek College De Ruyter

VLISSINGEN - Vandaag, woensdag 30 november 2022, zijn ruim honderd tweedejaars VMBO-leerlingen van het Scheldemond College op bezoek geweest bij het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (MLCDR) aan de boulevard in Vlissingen. Ze volgen een programma waarbij de banaan als rode (of eigenlijk gele) draad door het project loopt. De leerlingen ontdekken hoe het vervoer van de banaan in zijn werk gaat, van pluk tot fruitschaal.

Voorafgaand aan het bezoek zijn er al voorbereidende lessen gegeven om de leerlingen voor te bereiden. Het is de bedoeling om de leerlingen via dit project op een leuke manier te laten ontdekken welke vakken er worden gegeven op het MLCDR. 

Bij het vak Logistiek krijgen de leerlingen een opdracht over het berekenen van de inhoud van een container en hoe de meeste bananen hierin gestuwd kunnen worden. Er is ook echt een container aanwezig. Bij het vak Scheepvaart nautisch krijgen de leerlingen van Scheldemond les over de reisvoorbereiding en mogen ze varen op de ECDIS-simulator. Voor het vak Scheepvaart technisch wordt één van de lokalen ingericht als koelcontainer. Leerlingen moeten opdrachten uitvoeren die te maken hebben koel- en vriestechniek om uit de ‘container’ te kunnen ontsnappen. Met studenten logistiek en scheepvaart zullen speeddates worden georganiseerd in de kantine zodat de leerlingen laagdrempelig hun vragen kunnen stellen.

Bezoek aan Lineage
Met de Techniekbus gaan de leerlingen vervolgens naar Lineage, voorheen Kloosterboer. Daar kunnen ze zie hoe een lading bananen wordt gelost.  Afhankelijk van de drukte op het bedrijfsterrein mogen de leerlingen wel of niet uit de bus. De informatie die ze daar krijgen sluit weer aan op wat we op school hebben gedaan. Rik Eckhardt, decaan en praktijk coördinator van het Scheldemond College: “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen met alle sectoren en opleidingen kennis maken zodat ze een richting kiezen waar ze gelukkig van worden. Vorige week hebben ze bijvoorbeeld al kennis gemaakt met de techniekopleidingen bij de BTZ-dagen en voor zorg en welzijn zijn we ook al een dag aan het organiseren. Voorafgaand aan deze dag stond het centraal tijdens de lessen, zodat de leerlingen ook echt het belang van de vakken die wij geven gaan inzien. Je leert niet voor niets wiskunde, want het is echt handig voor je vervolgopleiding en je uiteindelijke baan. Als ze dat inzien hebben de leerlingen een grote stap gemaakt in hun ontwikkeling.”

Meer uit Vlissingen

Hulpdiensten ingezet voor verward persoon in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De hulpdiensten zijn vanmiddag ingezet voor een verward persoon in Oost-Souburg. De patiënt is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

14 uur geleden
Vlissinger (24) opgepakt voor bedreiging met mes, politie zoekt getuigen

VLISSINGEN - Een 24-jarige man uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden, omdat hij een portier van een horecagelegenheid op het Bellamypark heeft bedreigd met een mes. De politie zoekt getuigen van het incident.

2 dagen geleden
Nieuw laboratorium Technum is vandaag te bezichtigen

VLISSINGEN - Gisteren (donderdag) is bij Scalda het nieuwe Technum aan de Edisonweg in gebruik genomen. Het Technum bestaat uit een gloednieuw laboratorium en een praktijkruimte voor elektrotechniek. Belangstellenden kunnen het nieuwe Technum vandaag bezichtigen tijdens de open dag van Scalda.

2 dagen geleden
Stagnatie bij bouwwerkzaamheden Hotel Britannia

VLISSINGEN - Bij het maken van de fundering van het nieuwe Hotel Britannia op Boulevard Evertsen is men op obstakels in de grond gestuit en daarom wordt de bouw een paar weken stilgelegd. “We hebben het werk tijdelijk stilgelegd,” verklaart projectleider Frank Kloosterman van Bouwgroep Peters. “We beraden ons nu op hoe we hier verder mee om moeten gaan.”

3 dagen geleden
Wie wil gratis meevaren met de Jacob van Artevelde?

VLISSINGEN - Zeeland Cruising presenteert in het weekend van 10 tot 12 februari de rondvaartboot Jacob van Artevelde aan het Vlissingse publiek. Het schip komt dan te liggen aan de Albionkade en op zaterdag worden er twee tochten gemaakt over de Westerschelde. Wie mee wil varen kan zich aanmelden en krijgt na loting bericht of hij/zij tot de gelukkigen behoort.

3 dagen geleden
Kopstaartbotsing President Rooseveltlaan Vlissingen

VLISSINGEN - Op de President Rooseveltlaan in Vlissingen heeft woensdagavond een kopstaartbotsing plaatsgevonden. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. 

3 dagen geleden
Islamitische basisschool komt waarschijnlijk in De Combinatie

VLISSINGEN - De Islamitische basisschool Ibs Iqra komt vrijwel zeker in De Combinatie aan het Pablo Picassoplein. Het college van burgemeester en wethouders neemt hierover in maart een definitief besluit. De komst van de Islamitische school stuitte op kritiek van basisscholen Ravestein, Het Vlot en de Sint Jozefschool die al in De Combinatie zijn gevestigd.

4 dagen geleden