Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VMBO-leerlingen Scheldemond bezoeken Maritiem en Logistiek College De Ruyter

VMBO-leerlingen Scheldemond bezoeken Maritiem en Logistiek College De Ruyter

VLISSINGEN - Vandaag, woensdag 30 november 2022, zijn ruim honderd tweedejaars VMBO-leerlingen van het Scheldemond College op bezoek geweest bij het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (MLCDR) aan de boulevard in Vlissingen. Ze volgen een programma waarbij de banaan als rode (of eigenlijk gele) draad door het project loopt. De leerlingen ontdekken hoe het vervoer van de banaan in zijn werk gaat, van pluk tot fruitschaal.

Voorafgaand aan het bezoek zijn er al voorbereidende lessen gegeven om de leerlingen voor te bereiden. Het is de bedoeling om de leerlingen via dit project op een leuke manier te laten ontdekken welke vakken er worden gegeven op het MLCDR. 

Bij het vak Logistiek krijgen de leerlingen een opdracht over het berekenen van de inhoud van een container en hoe de meeste bananen hierin gestuwd kunnen worden. Er is ook echt een container aanwezig. Bij het vak Scheepvaart nautisch krijgen de leerlingen van Scheldemond les over de reisvoorbereiding en mogen ze varen op de ECDIS-simulator. Voor het vak Scheepvaart technisch wordt één van de lokalen ingericht als koelcontainer. Leerlingen moeten opdrachten uitvoeren die te maken hebben koel- en vriestechniek om uit de ‘container’ te kunnen ontsnappen. Met studenten logistiek en scheepvaart zullen speeddates worden georganiseerd in de kantine zodat de leerlingen laagdrempelig hun vragen kunnen stellen.

Bezoek aan Lineage
Met de Techniekbus gaan de leerlingen vervolgens naar Lineage, voorheen Kloosterboer. Daar kunnen ze zie hoe een lading bananen wordt gelost.  Afhankelijk van de drukte op het bedrijfsterrein mogen de leerlingen wel of niet uit de bus. De informatie die ze daar krijgen sluit weer aan op wat we op school hebben gedaan. Rik Eckhardt, decaan en praktijk coördinator van het Scheldemond College: “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen met alle sectoren en opleidingen kennis maken zodat ze een richting kiezen waar ze gelukkig van worden. Vorige week hebben ze bijvoorbeeld al kennis gemaakt met de techniekopleidingen bij de BTZ-dagen en voor zorg en welzijn zijn we ook al een dag aan het organiseren. Voorafgaand aan deze dag stond het centraal tijdens de lessen, zodat de leerlingen ook echt het belang van de vakken die wij geven gaan inzien. Je leert niet voor niets wiskunde, want het is echt handig voor je vervolgopleiding en je uiteindelijke baan. Als ze dat inzien hebben de leerlingen een grote stap gemaakt in hun ontwikkeling.”

Meer uit Vlissingen

Jarige Watergeuzen zoeken oud-leden voor reünie

VLISSINGEN - Scoutinggroep de Watergeuzen bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met verschillende activiteiten, waaronder een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere dat van 31 mei tot en met 2 juni wordt gehouden. Tijdens het kamp wordt er een receptie gehouden voor oud-leden van de scoutinggroep, de Watergeuzen kunnen niet alle oud-leden bereiken en doen daarom een oproep.

7 uur geleden
Auto over de kop op A58: 18-jarige bestuurder mogelijk onder invloed van drugs

RITTHEM - Vanochtend heeft op de A58 bij Ritthem een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Zeker twee personen zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen was zwaargewond, zo meldt de politie.

9 uur geleden
Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

23 uur geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied zullen vanaf vandaag extra controles plaatsvinden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

1 dag geleden
Na het in beslag nemen van een auto gaat de politie uit van een schietincident [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

1 dag geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

1 dag geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

2 dagen geleden