Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VMBO-leerlingen Scheldemond bezoeken Maritiem en Logistiek College De Ruyter

VMBO-leerlingen Scheldemond bezoeken Maritiem en Logistiek College De Ruyter

VLISSINGEN - Vandaag, woensdag 30 november 2022, zijn ruim honderd tweedejaars VMBO-leerlingen van het Scheldemond College op bezoek geweest bij het Maritiem en Logistiek College De Ruyter (MLCDR) aan de boulevard in Vlissingen. Ze volgen een programma waarbij de banaan als rode (of eigenlijk gele) draad door het project loopt. De leerlingen ontdekken hoe het vervoer van de banaan in zijn werk gaat, van pluk tot fruitschaal.

Voorafgaand aan het bezoek zijn er al voorbereidende lessen gegeven om de leerlingen voor te bereiden. Het is de bedoeling om de leerlingen via dit project op een leuke manier te laten ontdekken welke vakken er worden gegeven op het MLCDR. 

Bij het vak Logistiek krijgen de leerlingen een opdracht over het berekenen van de inhoud van een container en hoe de meeste bananen hierin gestuwd kunnen worden. Er is ook echt een container aanwezig. Bij het vak Scheepvaart nautisch krijgen de leerlingen van Scheldemond les over de reisvoorbereiding en mogen ze varen op de ECDIS-simulator. Voor het vak Scheepvaart technisch wordt één van de lokalen ingericht als koelcontainer. Leerlingen moeten opdrachten uitvoeren die te maken hebben koel- en vriestechniek om uit de ‘container’ te kunnen ontsnappen. Met studenten logistiek en scheepvaart zullen speeddates worden georganiseerd in de kantine zodat de leerlingen laagdrempelig hun vragen kunnen stellen.

Bezoek aan Lineage
Met de Techniekbus gaan de leerlingen vervolgens naar Lineage, voorheen Kloosterboer. Daar kunnen ze zie hoe een lading bananen wordt gelost.  Afhankelijk van de drukte op het bedrijfsterrein mogen de leerlingen wel of niet uit de bus. De informatie die ze daar krijgen sluit weer aan op wat we op school hebben gedaan. Rik Eckhardt, decaan en praktijk coördinator van het Scheldemond College: “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen met alle sectoren en opleidingen kennis maken zodat ze een richting kiezen waar ze gelukkig van worden. Vorige week hebben ze bijvoorbeeld al kennis gemaakt met de techniekopleidingen bij de BTZ-dagen en voor zorg en welzijn zijn we ook al een dag aan het organiseren. Voorafgaand aan deze dag stond het centraal tijdens de lessen, zodat de leerlingen ook echt het belang van de vakken die wij geven gaan inzien. Je leert niet voor niets wiskunde, want het is echt handig voor je vervolgopleiding en je uiteindelijke baan. Als ze dat inzien hebben de leerlingen een grote stap gemaakt in hun ontwikkeling.”

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

15 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

19 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden