Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlogger Lotte vindt tweede lockdown minder streng, maar ‘ik word er niet vrolijk van’

Vlogger Lotte vindt tweede lockdown minder streng, maar ‘ik word er niet vrolijk van’

GOES - Haar humeur lijkt er niet onder te lijden als je met Lotte van Hese praat, maar ze heeft een rotjaar achter de rug. De Goese heeft een spierziekte en mag in deze tweede lockdown weer nauwelijks naar buiten. “Ik voel me eenzaam.”

Lotte van Hese is 34 jaar en woont zelfstandig in een appartementencomplex in de Beukenstraat in Goes-Zuid, maar krijgt daar wel zorg en ondersteuning van Gors. Ze heeft de ziekte van Steinert waardoor haar spieren zwakker worden en organen worden aangetast. “De eerste coronagolf was vreselijk. Toen mochten we niet naar buiten, niet naar de dagbesteding en zaten we eigenlijk opgesloten in onze kamer. Dat heeft 2,5 maand geduurd”, zegt ze. In die periode zag ze op haar medebewoners en begeleiders na niemand. In overleg met de zorgorganisatie besloot ze te gaan vloggen. Ze haalde er zelfs Omroep Zeeland mee. “Ik wilde vertellen wat je als iemand met een beperking meemaakt. Het is nogal wat.”

Efteling

In de zomermaanden kwam er ook voor de bewoners van het complex wat lucht. Lotte zag haar vriend uit Tilburg vaker, kon haar ouders weer eens uitnodigen en ging zelfs een dagje naar De Efteling.

De ontspannen periode bleek - zoals bekend - van korte duur. “Het is nu weer code oranje”, zegt Lotte in de hal van het gebouw aan de Beukenstraat. “Voor iemand als mij, die in de risicogroep zit, betekent dat zoveel mogelijk binnen blijven en zo min mogelijk mensen uitnodigen. En er mag sowieso niemand blijven slapen. Het is minder streng dan de eerste golf, maar ik word er niet vrolijk van.”

Tekenen

Ze vult haar dagen met bellen, tekenen, vloggen en spelletjes spelen.

Zou Lotte meer mogen, dan zou ze nog twee keer nadenken. “Ik durf bijna niet buiten te komen. Als ik boodschappen doe, vind ik het eng als het te druk is. Ik blijf ook het liefste binnen. Dat is het veiligste.”

Feestje

Ze hoopt op een kerst met haar vriend en familie, maar als het niet kan, kan ze daarmee leven. In haar vlogs roept ze mensen op het nog even vol te houden, zodat ook zij straks weer zonder angst naar buiten kan. “Ik snap dat het voor iedereen moeilijk is, maar als je een feestje wil geven, wacht daar alsjeblieft nog even mee. Luister gewoon nog even naar Mark Rutte en het RIVM. Dan kan iedereen straks weer alles doen.”

Lotte’s vlogs zijn te vinden op haar Youtube-kanaal. 

Meer uit Beveland

Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

16 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

20 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

23 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden