Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse verrassingen in stands met flappenklapper

Vlissingse verrassingen in stands met flappenklapper

VLISSINGEN - Wie kent de leukste Vlissingse plekjes beter dan de Vlissingers zelf? Om bezoekers inspireren staan er vanaf woensdag 1 juli toeristische informatiestands met flappenklappers op tien locaties in de binnenstad. Die zijn te herkennen aan de raamsticker.

De nieuwe informatiestands bevatten folders van kleinere, wellicht minder bekende plekjes voor een hapje en een drankje of (culturele) activiteit die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. De tien locaties waar informatiestands staan, hebben allemaal een ambassadeur met hart voor Vlissingen die met plezier vertelt over leuke uitjes. Zij helpen toeristen op weg, maar hebben ook zeker tips voor de Vlissingers zelf, zegt voorzitter Jolanda van Boven van de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC). De ondernemersvereniging bedacht de informatiepunten en de gemeente Vlissingen stelt subsidie beschikbaar om er een jaar mee proef te draaien.

Locaties

De houten folderrekken met flappenklapper zijn te vinden bij damesmodezaak Steketee in de Lange Zelke, Foto Verschoore in de Walstraat, boekhandel ‘t Spui aan de Oude Markt, kledingzaak Mrs. Marcos in de Sint Jacobsstraat, restaurant de Belgische Loodsensociëteit aan de boulevard, de Kiosk aan het Stationsplein, cadeauwinkel De Zeewinkel aan de Nieuwendijk, Italiaanse specialiteitenzaak La Bella Cucina in de Walstraat, het gemeentehuis aan het Stadhuisplein en de Westerschelde Ferry aan de Veerhaven in Breskens. “Zodat je op weg naar Vlissingen alvast kunt bekijken waar je naartoe wilt”, legt Van Boven uit. Op de website van InVlissingen.nl staat een plattegrond met alle tien locaties.

Locals

Vrijwilliger Dina Wormgoor zorgt er namens de VOC als coördinator voor dat de informatiestands gevuld blijven. “Wat is er nu leuker dan een local die je vertelt waar je lekker kunt eten?”, zegt ze. “Dat vraag ik zelf ook het liefst aan locals als ik in een andere stad ben.” De flappenklapper zit vast aan het informatierek en bevat informatie over kleinere, tijdelijke initiatieven. “Met de infopunten en flappenklapper laten we ook zien dat er in deze coronatijd nog steeds veel te doen is in Vlissingen”, stelt Wormgoor.

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

1 uur geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

2 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

1 dag geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

4 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

6 dagen geleden