Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

Het team niveau 4, bestaande uit Grejanne, Eowyn, Tessel, Isha en Destiny-Jane en voor de gelegenheid aangevuld met turnster Ariel van Dios haalde hierbij een uitstekend resultaat: de meiden eindigden dik verdiend op de eerste plaats. Isha en Eowyn  haalden daarnaast ook nog  individueel goud, terwijl er een zilveren medaille was voor Grejanne en brons voor Destiny-Jane. 

Het conbinatieteam supplement F, ook aangevuld met DIOS, werd knap derde waarbij Gwenn haar bronzen medaille collectie nog even aanvulde met individueel brons. Een prima afsluiting van de kwalificatiereeks door de VTV-turnsters. Voor meer informatie over deze wedstrijd en andere activiteiten van de Vlissingse Turn Vereniging zie de website:  www.vtv-vlissingen.nl. 

Meer uit Vlissingen

Gemeente trekt 1,3 miljoen voor 'huiskamer van de stad' in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders trekt 1,3 miljoen euro uit voor verdere ontwikkeling van de Machinefabriek. Het geld is afkomstig uit het klimaatfonds. De provincie Zeeland en acht Zeeuwse gemeenten hebben samen 50 miljoen uit het klimaatfonds gekregen om de leefkwaliteit te verbeteren in de omgeving van de aanlandlocaties van nieuwe hoogspanningsnetten voor windenergie op zee. 

3 minuten geleden
Geen schepen aan de Piet Heinkade tijdens Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Tijdens werkzaamheden in de binnenhaven van Vlissingen zijn op vrijdag 24 mei 2024 twee zeemijnen aangetroffen in de bodem voor de Piet Heinkade. Volgens de wettelijke verplichting wordt er bij dit soort werkzaamheden altijd een explosievenonderzoek uitgevoerd, waarbij de mijnen zijn ontdekt. Uit voorzorg kunnen er tijdens Vlissingen Maritiem geen schepen afmeren aan de Piet Heinkade.

22 uur geleden
Vier mannen opgepakt voor reeks schietpartijen in Vlissings Middengebied

VLISSINGEN - In drie woningen in het Middengebied in Vlissingen zijn dinsdagmorgen vier mannen aangehouden. 'Twee van hen worden verdacht van poging tot moord of doodslag en alle vier voor het bezit van vuurwapens', meldt de politie. Ze onderzoekt hun betrokkenheid bij de diverse schietpartijen dit jaar in het Middengebied. Rechercheurs doen dinsdag nader onderzoek in vier woningen in dat gebied. 

1 dag geleden
Tallships, maritieme dag en veel muziek en cultuur op Vlissingen Maritiem

VLISSINGEN - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar van vrijdag 31 mei tot en met 2 juni wordt Vlissingen Maritiem 2024 gehouden. Er komen tallships naar de stad en er zijn tal van activiteiten georganiseerd zoals een maritieme markt, oude ambachten, foodtrucks en muziekoptredens.

1 dag geleden
Acht woningen nog onbewoonbaar na grote flatbrand Schaepmanstraat

VLISSINGEN - Een groot deel van de bewoners van de flat waarin maandag in Vlissingen een grote brand uitbrak, is weer thuis. De bewoners van acht huizen kunnen voorlopig niet terug naar hun woningen, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).Het flatgebouw aan de Schaepmanstraat bestaat uit meerdere blokken. Drie van de vier portieken zijn inmiddels weer vrijgegeven. Alleen het blok waarin de brand ontstond, is nog niet toegankelijk. Ook vannacht zullen de bewoners hiervan niet terug naar huis kunnen. Het gaat in totaal om acht woningen. Stichting Salvage is ingeschakeld om te helpen bij het vinden van onderdak voor de nog geëvacueerde bewoners. Voor alle bewoners van de acht woningen was rond 23.30 uur onderdak geregeld. Wanneer deze personen weer wel terug naar huis kunnen is overigens nog onduidelijk. De meterkast van het portiek is in ieder geval zwaarbeschadigd en er zullen nog allerlei werkzaamheden moeten plaatsvi nden voordat de woningen weer in gebruik kunnen worden genomen.De inzet van de brandweer ter plekke is inmiddels afgerond.

1 dag geleden
Tientallen bewoners niet terug na grote flatbrand Schaepmanstraat

VLISSINGEN - Zo'n 50 tot 60 bewoners van de flat in Vlissingen waar maandag een grote brand uitbrak kunnen niet terug naar hun huizen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).De brand brak rond 18.45 uur uit. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van een gasbrand in een portiek op de begane grond. Na het uitbreken van de brand haalde de brandweer één persoon uit de brandende flat. Deze persoon had rook ingeademd en werd behandeld door de ambulancedienst. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De nog vermiste huisdieren zijn in goede gezondheid aangetroffen. De dierenambulance heeft zich over de diertjes ontfermd.Volgens de Veiligheidsregio kunnen 50 tot 60 personen niet terug naar hun woning. Voor de geëvacueerde bewoners is een opvanglocatie ingericht in het nabij gelegen Chinese restaurant De Lange Muur. Bewoners van de huisnummers 1-15, 17-31, 33-47 en 49-63 worden gevraagd zich te melden via [email protected] zodat zij geïnformeerd kunnen worden over de terugkeer naar hun woningen.Rond 21.40 uur was de brandweer nog altijd bezig in de flat. "De brand is nog niet uit. Er zitten nog hotspots in het dak", zo liet de Veiligheidsregio weten.

1 dag geleden
Grote brand flatgebouw Schaepmanstraat

VLISSINGEN - In een flatgebouw aan de Schaepmanstraat in Vlissingen is maandag aan het begin van de avond een grote brand uitgebroken. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1.Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is sprake van een gasbrand in een portiek op de begane grond. Het energiebedrijf is gevraagd de gasleiding dicht te zetten. "Dit helpt de brandweer bij de brandbestrijding", aldus de VRZ. Er zijn twee mensen uit het gebouw gered. Ambulancemedewerkers hebben zich over hen ontfermd.Nadat de eerste melding van de brand rond 18.45 uur binnenkwam, werd door de brandweer al snel opgeschaald. Inmiddels zijn vier blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Voor een gecoördineerde afstemming met de hulpdiensten is GRIP1 afgekondigd. Vanwege deze opschaling komt het zogeheten Commando Plaats Incident (CoPI) naar het incident. Hier komen de operationeel leidinggevenden (officieren van dienst) v an de verschillende hulpdiensten bij elkaar om te overleggen.

1 dag geleden