Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse sportvelden nog te droog voor gebruik

Vlissingse sportvelden nog te droog voor gebruik

VLISSINGEN - Een groot deel van de Vlissingse sportvelden is door de droogte van de afgelopen tijd nog niet bespeelbaar. 'Daarom is nu met de verenigingen afgesproken de natuurgrasvelden niet te bespelen tot zaterdag 21 september', laat de gemeente Vlissingen dinsdag weten.

Door het uitblijven van regen en door de aanhoudende hoge temperaturen zijn de velden volgens de gemeente weer aan het uitdrogen. 'Van wortelvorming bij het jonge gras nog nauwelijks sprake. In eerste instantie leek het erop dat de velden zich goed herstelden, maar het tegendeel is helaas waar.'

Maatwerk

De gemeente gaat ervan uit dat de velden vanaf zaterdag 21 september, wanneer de KNVB-voetbalcompetitie start, weer bespeelbaar zijn. 'Om tot die tijd toch een aantal wedstrijden te kunnen spelen hebben we gezocht naar maatwerk.' Op enkele sportparken zijn (kunstgras)velden aangewezen die beperkt gebruikt kunnen worden.

Over deze overmachtsituatie heeft de gemeente nauw contact met de verenigingen en KNVB. 'Omdat deze problemen alleen in een klein deel van het district spelen, blijft de start van de voetbalcompetitie staan op 21 september.'

Meer uit Vlissingen

Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

2 uur geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

4 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

8 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

1 dag geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 dagen geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

4 dagen geleden