Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse scouts hadden een geslaagd jubileumkamp

Vlissingse scouts hadden een geslaagd jubileumkamp

VEERE - Scoutcentrum Zeeland is jarig en houdt een feestje, een slaapfeestje wel te verstaan. 460 bevers, welpen, scouts en zeeverkenners zijn naar het scoutcentrum gekomen om het jubileumkamp mee te vieren. Het centrum bestaat 52 ½ jaar en viert dat met een tijdreis.

Tijdens de opening van het jubileumkamp vertelt de voorzitter van Scoutcentrum Zeeland Wouter Dert over vroeger. “Ik weet nog hoe ik als zevenjarige vanuit Vlissingen naar het Veerse Meer fietste. We gingen helpen om het scoutcentrum aan te leggen. Er was nog niets, je kon vanaf hier zo de toren van Veere zien. We hebben bomen gepland en er werden rotsen langs de waterkant gestort. Er werden paden en kampeervelden aangelegd en er werd een toiletgebouwtje gebouwd.” Wat klein begon is in 52 jaar uitgegroeid tot een niet weg te denken centrum voor scouts uit binnen- en buitenland. Met 27 kampeervelden, 22.000 overnachtingen per jaar en ruim dertig vaste vrijwilligers is het een bloeiend centrum voor iedereen die van scouting houdt. “Bij scouting kan iedereen meedoen. Je hoeft niet de snelste of de beste te zijn, daar gaat het niet om. Scouting is met en voor elkaar.” 

Twee jaar geleden was het, om de bekende reden, onmogelijk om een groot kamp als dit te houden. Nu het wel weer kan steken de vrijwilligers maar wat graag de handen uit de mouwen. Dertien groepen, uit heel Zeeland, vormen een goede afspiegeling van de Zeeuwse scouts. “2020 en 2021 waren voor het scoutcentrum moeilijke jaren, we hebben de broekriem moeten aantrekken. Nog altijd zien we maar een fractie van de buitenlandse groepen dan we voorheen mochten ontvangen. Dat is een probleem voor het financiële plaatje, maar daar komen we uiteindelijk wel weer bovenop. Dat er nu weer bijna 600 scouts van alle leeftijden bij elkaar zijn, vind ik echt geweldig.” Dert straalt als hij naar de langslopende scouts kijkt. Bevers van vijf jaar, welpen, scouts, zeeverkenners, leiding en ‘oude rotten’, verbinden het scoutingspel. “Wij zijn zeeland, waterscouting en landscouting, samen. Dat geeft zoveel plezier, dit is waar ik het voor doe.”

Meer uit Vlissingen

Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

13 uur geleden
Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

17 uur geleden
Gewonde bij steekpartij Oost-Souburg, meerdere aanhoudingen

OOST-SOUBURG - De politie doet onderzoek naar een steekpartij die zondagavond plaatsvond op het Zeelandiaplein in Oost-Souburg. Een persoon raakte gewond. Meerdere (jonge)mannen zijn door de politie meegenomen.

23 uur geleden
STEC brengt de komedie Bravo op de planken van De Blazer

OOST-SOUBURG - De Souburgse toneelvereniging STEC gaat in mei de komedie Bravo spelen in verenigingsgebouw De Blazer aan de Ritthemsestraat. Het is de tweede keer dat de toneelvereniging weer een voorstelling brengt sinds een lange stop ten gevolge van corona. De voorstellingen die STEC vorig jaar speelden waren een succes en beide keren helemaal uitverkocht.

1 dag geleden
Mae Uku gaat nu echt verbouwen

OOST-SOUBURG - Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar het gebouw van de Stichting Mae Uku in de Molukse wijk gaat nu toch echt gerenoveerd worden. "We zijn in 2018 begonnen met gesprekken met de gemeente om het gebouw over te kunnen nemen," brengt Theo Izaac van Mae Uku in herinnering. "Sinds 6 september vorig jaar hebben we het pand in eigendom en is alles in gang gezet en begin mei beginnen we met de verbouwing." 

1 dag geleden
Moeten de bomen op het Oranjeplein eraan geloven?

OOST-SOUBURG - Het gaat niet goed met de oude beeldbepalende bomen op het Oranjeplein. Uit beantwoording van vragen over de bomen die de Partij Souburg-Ritthem (PSR) aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen heeft gesteld, blijkt dat de bomen aan het afsterven zijn.

3 dagen geleden
Willem-Jan Buijs neemt afscheid van strandpaviljoen Panta Rhei

VLISSINGEN - Het Nollestrand zonder Willem-Jan Buijs is haast onvoorstelbaar, maar toch zal Vlissingen eraan moeten wennen. Willem-Jan loopt er al sinds 1983 rond toen zijn ouders strandpaviljoen De Nolle kochten, een 'consumptietent' werd dat toen nog genoemd. Hij nam het paviljoen in 1996 over en bouwde het uit tot één van de meest succesvolle horecagelegenheden van Vlissingen: Panta Rhei. Maar nu is het klaar: "Je moet dit met honderddertig procent inzet kunnen doen wil je het goed doen. Ik merkte dat ik niet meer de power had om me er volledig in te storten, dan is het beter om te stoppen."

4 dagen geleden