Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse partijen blijven werken aan een schone en veilige binnenstad

Vlissingse partijen blijven werken aan een schone en veilige binnenstad

VLISSINGEN - Het werk aan een schone en veilige binnenstad van Vlissingen gaat de komende drie jaar door.

Dat hebben de gemeente, de Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC), politie en brandweer woensdag afgesproken. Ze hebben daartoe een convenant ondertekend. Burgemeester Bas van den Tillaar nam eerst een ster in ontvangst voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. Vlissingse had er al drie, een voor elke drie jaar van samenwerken.

Beoordelen

De partijen werken samen sinds 2010. Om de drie jaar beoordelen ze of het nut heeft door te gaan.De politie belooft in het convenant het gebied goed in de gaten te houden. Ze kan dat onder meer doen door tips van ondernemers, die samen een whatsapp-groep hebben. Stel dat ze een verdacht persoon zien, dan melden ze dat aan elkaar en de politie.

Jarenlang

Verder vragen ze bijvoorbeeld aandacht voor schone straten en zijn er afspraken dat beschadigd meubilair en kapotte straatlantaarns snel worden gemaakt.

Ondanks de jarenlange samenwerking kent het winkelgebied nog genoeg problemen. Zo hebben sommige winkeliers overlast van scholieren en hangjongeren en heeft een derde van de ondernemers gezegd last te hebben van zwervers, junks, alcoholisten en dealers. Het zijn cijfers die hoger zijn dan het landelijk gemiddelde. “Daar proberen we echt iets aan te doen”, zegt burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen. “We zijn daar vrijwel dagelijks mee bezig.”

Meer uit Vlissingen

Schrijvers te gast bij 't Spui tijdens Kinderboekenweek 2023

VLISSINGEN - Ook bij boekhandel ‘t Spui wordt kinderboekenweek gevierd. Donderdag 5 oktober is kinderboekenschrijver Arend van Dam te gast in de boekwinkel en op vrijdag 6 oktober komt Marjolein Visser vertellen over haar boek ‘Verboden Duinen’ dat zich afspeelt in Zeeland.

6 minuten geleden
Kinderboekenweek in de bibliotheek

VLISSINGEN - Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober is het weer kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’ en het kinderboekenweekgeschenk ‘Ravi en de laatste magie’ is geschreven door Sanne Rooseboom en geïllustreerd door Sophie Pluim. Ook in de bibliotheek in Vlissingen worden diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de kinderboekenweek.

3 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

2 dagen geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

2 dagen geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

5 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

5 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de fracties van SGP, SP en GroenLinks, die daar in juli een motie over hebben ingediend.

6 dagen geleden