Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse ondernemers de dupe van oplichters

Vlissingse ondernemers de dupe van oplichters

VLISSINGEN - Slapeloze nachten hebben ze ervan, Ronald en Monique Mies uit Vlissingen. In mei vorig jaar begonnen ze met hun bedrijf Kabelgigant (dekabelgigant.nl) en aanvankelijk bleek het een schot in de roos; online verkoop van kabels en kleine consumentenelektronica. Maar na een paar maanden werden Ronald en Monique akelig geconfronteerd met internetoplichters die hun malafide praktijken ontplooiden onder een vergelijkbare naam: kabel-gigant.nl, en kregen ze honderden ontstemde gedupeerden op hun dak...

De oplichters van kabel-gigant.nl sturen ongevraagd earpods of USB-kabels naar onwetende consumenten die niets besteld hebben, uiteraard voorzien van een factuur. Wordt de factuur niet tijdig betaald dan volgen er betalingsherinneringen met 25 euro aanmaningskosten en wordt er gedreigd met incassobureaus. De problemen begonnen in september 2021. “We kregen een telefoontje van iemand die oordopjes toegestuurd had gekregen maar niks had besteld. Omdat de naam van de oplichters zoveel op die van ons lijkt krijgen wij het op ons bordje.”

Bedreigingen
Na het eerste telefoontje barstte het los. Monique: “Ik heb het bijgehouden, in drieënhalve maand hebben we 348 klachten gekregen via telefoon, email en WhatsApp.” En die klachten waren bepaald niet allemaal van de lucht. “Soms regelrechte bedreigingen,” verduidelijkt Ronald. “Scheldpartijen maar ook bedreigingen als ‘we komen wel eens even langs’ en ‘we weten jullie te vinden’.” De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland is desgevraagd een onderzoek gestart en dat heeft ertoe geleid dat de website kabel-gigant.nl uit de lucht werd gehaald. “Maar daarna zijn de oplichters verder gegaan onder de naam kabel-gigant.com. Het bedrijf is gevestigd in Londen, heeft een Belgisch bankrekeningnummer en een postbusadres in Amsterdam dat niet blijkt te bestaan,” legt Ronald uit.

Aangifte
Omdat de bedrijfsnaam Kabelgigant een geregistreerde merknaam is heeft het ondernemersechtpaar aangifte gedaan bij de politie in Vlissingen. Ronald: “Maar die konden eigenlijk niks doen omdat de naam van de website van de oplichters net iets anders is.” Nadat het eindelijk was gelukt om ook de website kabel-gigant.com uit de lucht te krijgen dachten Monique en Ronald dat de ergste ellende wel achter de rug was, maar toen de waakhond Autoriteit Consument en Markt deze week een bericht over de kwestie online plaatste begon alles weer van voren af aan. “Gedupeerden gaan googelen en komen dat toch weer bij ons uit,” vertelt Ronald.

Naamsverandering
Om een eind aan de ellende te maken zou een naamsverandering een mogelijkheid kunnen zijn, maar dat is volgens Monique geen optie. “Onze naam is geregistreerd, we hebben een logo laten maken door een marketingbureau, shirts en truien van ons bedrijf. Dat zijn gigantische investeringen, alles bij elkaar wel twintigduizend euro. Het is gewoon te duur om nu voor een andere naam te kiezen.” Hoe het nu verder moet, weten Ronald en Monique nog niet. Monique: “We gaan nu even afwachten hoe het verder gaat.”

Meer uit Vlissingen

Tweemaal zilver voor acro VTV

VLISSINGEN - De acrogroep van de Vlissingse Turn Vereniging sluit het seizoen af twee zilveren medailles.

2 uur geleden
Op bunkerdag kunnen in Vlissingen twee bunkers worden bezichtigd

VLISSINGEN - Tijdens de landelijke bunkerdag op zaterdag 3 juni kan in Vlissingen de observatiebunker bij de Oranjemolen worden bezichtigd. De bunker is in beheer bij de Stichting Bunkerbehoud en enkele jaren geleden door de vrijwilligers van de stichting helemaal in oude luister hersteld. Zo kan er zelfs door een originele periscoop over de Westerschelde worden gekeken.

3 uur geleden
Ferry brengt bezoekers Festival aan Zee thuis

VLISSINGEN - Op 27 mei vaart de Westerschelde Ferry tot extra laat vanuit Vlissingen naar Breskens om bezoekers van Festival aan Zee gemakkelijk en veilig naar huis te laten gaan. 

3 dagen geleden
Meer dan honderdvijftig kramen op de Pinkstermarkt

VLISSINGEN - Op Eerste Pinksterdag vormen de boulevards traditiegetrouw het decor voor de jaarlijkse Pinkstermarkt. Ruim honderdvijftig kramen uit diverse branches brengen een keur van waren aan de man of vrouw. 

4 dagen geleden
Vernieuwd Muzeeum gratis te bezoeken tijdens openingsweekend

VLISSINGEN - Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde Muzeeum, begint het Muzeeum vanaf vandaag met een speciale openingsactie. In het openingsweekend van 10 en 11 juni is het Muzeeum gratis toegankelijk. Het aantal gratis toegangskaarten is beperkt. De tickets worden geboekt via www.muzeeum.nl. De actievoorwaarden zijn te vinden op muzeeum.nl/openingsactie.

4 dagen geleden

OOST-SOUBURG - De traditionele Karolingenmarkt vindt zaterdag (27 mei) plaats in Oost-Souburg. In en om de Kanaalstraat en Paspoortstraat staan er vele kramen met allerhande waren. Ook zijn er allerlei activiteiten, zoals demonstraties van de brandweer, en houden Souburgse winkeliers speciale acties.Ondernemersvereniging Actief Ondernemend Souburg organiseert de Karolingenmarkt samen met Euromarkt Sint Christoffel. De Karolingenmarkt is te bezoeken van 10 tot 16 uur. De hele dag is er van alles te doen voor het hele gezin. Zo vermaakt clown Milko het jonge publiek. Tijdens de Karolingenmarkt is er op het terrein van De Wijngaard aan de Kanaalstraat een snuffelmarkt met terras. Op de snuffelmarkt zijn onder meer curiosa, tweedehands kleding, schoenen, sieraden en boeken te vinden. De opbrengst is voor het zendingswerk van De Wijngaard. De Protestantse gemeente Oost-Souburg houdt van 8.45 tot 16 uur een tweedekansmarkt met onder meer boekenverkoop in de kerktuin, bijgebouwen en op het plein voor de kerk aan het Oranjeplein.

4 dagen geleden
Tweede editie Festival aan Zee biedt plaats aan meer bezoekers

VLISSINGEN - Zaterdag 27 mei wordt op het Badstrand voor de tweede keer het Festival aan Zee gehouden. Organisator Martin Priem heeft alle vertrouwen in een geslaagde editie. “We hebben een fantastische line-up en de kaartverkoop loopt goed,” aldus Priem.

5 dagen geleden