Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse ondernemers de dupe van oplichters

Vlissingse ondernemers de dupe van oplichters

VLISSINGEN - Slapeloze nachten hebben ze ervan, Ronald en Monique Mies uit Vlissingen. In mei vorig jaar begonnen ze met hun bedrijf Kabelgigant (dekabelgigant.nl) en aanvankelijk bleek het een schot in de roos; online verkoop van kabels en kleine consumentenelektronica. Maar na een paar maanden werden Ronald en Monique akelig geconfronteerd met internetoplichters die hun malafide praktijken ontplooiden onder een vergelijkbare naam: kabel-gigant.nl, en kregen ze honderden ontstemde gedupeerden op hun dak...

De oplichters van kabel-gigant.nl sturen ongevraagd earpods of USB-kabels naar onwetende consumenten die niets besteld hebben, uiteraard voorzien van een factuur. Wordt de factuur niet tijdig betaald dan volgen er betalingsherinneringen met 25 euro aanmaningskosten en wordt er gedreigd met incassobureaus. De problemen begonnen in september 2021. “We kregen een telefoontje van iemand die oordopjes toegestuurd had gekregen maar niks had besteld. Omdat de naam van de oplichters zoveel op die van ons lijkt krijgen wij het op ons bordje.”

Bedreigingen
Na het eerste telefoontje barstte het los. Monique: “Ik heb het bijgehouden, in drieënhalve maand hebben we 348 klachten gekregen via telefoon, email en WhatsApp.” En die klachten waren bepaald niet allemaal van de lucht. “Soms regelrechte bedreigingen,” verduidelijkt Ronald. “Scheldpartijen maar ook bedreigingen als ‘we komen wel eens even langs’ en ‘we weten jullie te vinden’.” De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland is desgevraagd een onderzoek gestart en dat heeft ertoe geleid dat de website kabel-gigant.nl uit de lucht werd gehaald. “Maar daarna zijn de oplichters verder gegaan onder de naam kabel-gigant.com. Het bedrijf is gevestigd in Londen, heeft een Belgisch bankrekeningnummer en een postbusadres in Amsterdam dat niet blijkt te bestaan,” legt Ronald uit.

Aangifte
Omdat de bedrijfsnaam Kabelgigant een geregistreerde merknaam is heeft het ondernemersechtpaar aangifte gedaan bij de politie in Vlissingen. Ronald: “Maar die konden eigenlijk niks doen omdat de naam van de website van de oplichters net iets anders is.” Nadat het eindelijk was gelukt om ook de website kabel-gigant.com uit de lucht te krijgen dachten Monique en Ronald dat de ergste ellende wel achter de rug was, maar toen de waakhond Autoriteit Consument en Markt deze week een bericht over de kwestie online plaatste begon alles weer van voren af aan. “Gedupeerden gaan googelen en komen dat toch weer bij ons uit,” vertelt Ronald.

Naamsverandering
Om een eind aan de ellende te maken zou een naamsverandering een mogelijkheid kunnen zijn, maar dat is volgens Monique geen optie. “Onze naam is geregistreerd, we hebben een logo laten maken door een marketingbureau, shirts en truien van ons bedrijf. Dat zijn gigantische investeringen, alles bij elkaar wel twintigduizend euro. Het is gewoon te duur om nu voor een andere naam te kiezen.” Hoe het nu verder moet, weten Ronald en Monique nog niet. Monique: “We gaan nu even afwachten hoe het verder gaat.”

Meer uit Vlissingen

Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

2 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

3 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

3 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

3 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

4 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

4 dagen geleden
Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

5 dagen geleden