Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse Lisa maakt anderen blij met een kei

Vlissingse Lisa maakt anderen blij met een kei

VLISSINGEN - In december vond Lisa Streppel uit Vlissingen beschilderde stenen in het Nollebos. “Ik heb er een meegenomen en thuis opgezocht waar het van was. ‘Kei Tof Walcheren’ heet de Facebookgroep en ik ben gelijk lid geworden. Inmiddels heb ik ruim 75 stenen beschilderd en weggelegd.”Leden van Kei Tof beschilderen of versieren stenen en laten die zwerven in een park of in de stad. Vinders mogen de stenen meenemen. Ze kunnen de steen houden of verder laten zwerven voor een volgende vinder.

Kinderen

“Vooral kinderen vinden het leuk om stenen te zoeken”, merkt Lisa. “Aan kinderen van Kei Tof Walcheren en leerlingen van de basisschool waar ik werk heb ik gevraagd wat zij leuk vinden. Bekende figuren als Spiderman, Elsa en Olaf uit de film Frozen en pandabeertjes worden vaak genoemd. Die ga ik dan maken. Het duurt een paar dagen voordat een steen af is, omdat het tussentijds moet drogen. Na het verstoppen laat ik de kinderen weten waar ze moeten zoeken.” 

Trend

Het is leuk als de gevonden stenen in de Facebookgroep gemeld worden. Zo weet de maker dat de steen gevonden is en ziet een foto van de vrolijke vinder. Naast het laten zwerven kun je ook stenen maken voor een speciaal persoon. Lisa maakte stenen voor de zorgmedewerkers van het ziekenhuis. “Het is fijn om iemand iets te geven. Dat vind ik leuker dan voor mezelf iets schilderen. Maar meestal laat ik de stenen zwerven, want dat daagt kinderen uit om naar buiten te gaan. Ik hoop dat dit een trend wordt, want mensen worden hier blij van.”

Meer uit Vlissingen

Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

22 uur geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

1 dag geleden
Vrouw rijdt met auto tegen gevel van portiekwoning

OOST-SOUBURG- Een oudere vrouw is zondagmiddag met haar auto tegen de gevel van een portiekwoning gereden. De vrouw reed door de M.A. van de Puttestraat en voerde daar enkele opmerkelijke handelingen uit. Via de F.Leenhoutstraat kwam de vrouw vervolgens de stoep op om daarna over een grasveld tegen de voorgevel van een portiekwoning aan te rijden. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. De vrouw raakte bij het ongeval niet gewond.

1 dag geleden
Twee fietsers gewond na botsing op de Vlamingstraat

VLISSINGEN- Op de Vlamingstraat zijn zaterdag aan het einde van de middag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde op de kruising met de Wagenaarstraat. Beide personen, een man en een vrouw, raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing was vermoedelijk een voorrangskwestie.

1 dag geleden
Vlissingen zoekt een Klimaatburgemeester

VLISSINGEN - Van 11 tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Vlissingen.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek. Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Vlissingen? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester.[n]

3 dagen geleden
Acteur Raymond Thiry ontvangt Career Achievement Award bij Film by the Sea

VLISSINGEN - Raymond Thiry ontvangt op zondag 8 september in Vlissingen de Career Achievement Award van de 26e editie van het festival Film by the Sea. Dat vindt van 6 tot en met 15 september plaats in Vlissingen en diverse andere Zeeuwse steden. 'De 64-jarige acteur, die beroemd werd met zijn vertolkingen van bikkelharde mannen met (soms) een klein hartje, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse film- en televisiewereld', schrijft de festivalorganisatie in een persbericht. Thiry verwierf onder meer bekendheid met zijn rol van 'Luther' in de succesvolle misdaadserie Penoza.

3 dagen geleden
'Met de speciale markten bieden we mensen een stukje vertier'

MIDDELBURG - De liefde voor de markt is Helena Schets met de paplepel ingegoten. Haar vader was marktkoopman, ze staat zelf op de markt met de Notenexpres en maakt onderdeel uit van de organisatie Speciale Markten Zeeland. Helena: 'Als het markt is gebeurt er wat in een dorp of een stad.'

4 dagen geleden