Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse Lisa maakt anderen blij met een kei

Vlissingse Lisa maakt anderen blij met een kei

VLISSINGEN - In december vond Lisa Streppel uit Vlissingen beschilderde stenen in het Nollebos. “Ik heb er een meegenomen en thuis opgezocht waar het van was. ‘Kei Tof Walcheren’ heet de Facebookgroep en ik ben gelijk lid geworden. Inmiddels heb ik ruim 75 stenen beschilderd en weggelegd.”Leden van Kei Tof beschilderen of versieren stenen en laten die zwerven in een park of in de stad. Vinders mogen de stenen meenemen. Ze kunnen de steen houden of verder laten zwerven voor een volgende vinder.

Kinderen

“Vooral kinderen vinden het leuk om stenen te zoeken”, merkt Lisa. “Aan kinderen van Kei Tof Walcheren en leerlingen van de basisschool waar ik werk heb ik gevraagd wat zij leuk vinden. Bekende figuren als Spiderman, Elsa en Olaf uit de film Frozen en pandabeertjes worden vaak genoemd. Die ga ik dan maken. Het duurt een paar dagen voordat een steen af is, omdat het tussentijds moet drogen. Na het verstoppen laat ik de kinderen weten waar ze moeten zoeken.” 

Trend

Het is leuk als de gevonden stenen in de Facebookgroep gemeld worden. Zo weet de maker dat de steen gevonden is en ziet een foto van de vrolijke vinder. Naast het laten zwerven kun je ook stenen maken voor een speciaal persoon. Lisa maakte stenen voor de zorgmedewerkers van het ziekenhuis. “Het is fijn om iemand iets te geven. Dat vind ik leuker dan voor mezelf iets schilderen. Maar meestal laat ik de stenen zwerven, want dat daagt kinderen uit om naar buiten te gaan. Ik hoop dat dit een trend wordt, want mensen worden hier blij van.”

Meer uit Vlissingen

Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

3 uur geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

3 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

4 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

4 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

4 dagen geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

5 dagen geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

5 dagen geleden