Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingse Levi (12) haalt 4572 euro op met wandeltrip voor goed doel

Vlissingse Levi (12) haalt 4572 euro op met wandeltrip voor goed doel

VLISSINGEN - Ruim vier (!) keer ging de gedroomde opbrengst voor het Nationaal Ouderenfonds van Levi Weterings’ wandeltocht over de kop. Het ‘ommetje’ van 166 kilometer van de 12-jarige Vlissinger naar zijn oma in Vught heeft veel losgemaakt. Hij zamelde er uiteindelijk 4572 euro mee in.

Levi wilde van de voorjaarsvakantie een sportieve uitdaging maken voor het goede doel: tenminste 1000 euro inzamelen voor het Nationaal Ouderenfonds. Hij heeft zijn doel dubbel en dwars behaald en beleefde van alles voordat het zover was. 

Geblesseerd

Zo moest zijn moeder na de eerste dag van de tocht al afhaken. “Tuurlijk is het jammer dat mijn moeder geblesseerd raakte, maar nu regelt ze alles en dat is ook fijn”, vertelde Levi in de auto, tijdens de rit naar Woensdrecht, met moeder Noël achter het stuur. Levi was onderweg voor de vierde etappe naar het dorpje Schijf, in de buurt van Roosendaal. Moeder Noël is erin geslaagd om er een estafette naar oma Ria in Vught van te maken. Elke dag werd Levi vergezeld door mensen die hij kent en ‘s avonds sliep hij samen met zijn moeder op afgesproken adressen onderweg.

Omarmd

Nog onderweg naar de startplaats heeft Levi zijn eerste interview al gegeven. Er zouden er nog meer volgen. Uit de gesprekken bleek hoe tekst-vast Levi is: zijn verhaal wordt niet mooier of anders, welke dag van de week je hem ook spreekt. 

De volgende uren dook Levi het bos in en liep de thuis uitgestippelde route. Hij beschikt over een behoorlijk navigatiegevoel. Geen wonder, met een vader die van beroep loods is. Rond het middaguur zat Levi op een boomstam te pauzeren als moeder Noël appt of hij een filmpje kan maken voor het Jeugdjournaal. Dat deed hij, bijna tussen neus en lippen door. Radio, kranten en televisie, allemaal hebben ze de actie van Levi omarmd. En dat is terug te zien in de gulle gaven. 

Sportklas

Toen Levi vrijdag bij het huis van zijn oma aankwam, had hij een indrukwekkend aantal kilometers in de benen zitten. Het mag duidelijk zijn dat het een sportieve jongen is. Op zijn Instagram-account wisselen actiefoto’s op de tennisbaan en foto’s met zelfbereide bordjes pasta elkaar af. Twee grote passies van Levi, die naadloos op elkaar aansluiten. Want eten en trainen, daar zit zijn schoolweek vol mee. De groep 8-er kan nauwelijks wachten tot hij na de zomer als havist aan de sportklas kan beginnen. Vanaf zijn zevende weet Levi dat hij prof wil worden. “Ik ben niet ontdekt of zo hoor, mijn eerste trainer heeft nooit gezegd dat ik talent had. Ik vond het zelf leuk. Nu heb ik een eigen trainer en een goed voedingsadvies. Ik sport negen keer in de week.”

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN

Meer uit Vlissingen

Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

1 uur geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

1 uur geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

1 uur geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

3 uur geleden
Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

1 dag geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimen van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

1 dag geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

2 dagen geleden