Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissinger veroordeeld tot gevangenisstraf voor bespugen van agenten

Vlissinger veroordeeld tot gevangenisstraf voor bespugen van agenten

VLISSINGEN - Een 47-jarige man uit Vlissingen is woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot acht weken gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk, voor het bespugen van agenten.

De Vlissinger werd zondagochtend op de Bloemenlaan in Vlissingen aangesproken door de politie vanwege het ontbreken van licht op zijn fiets. Hij weigerde zich te legitimeren en reageerde recalcitrant. Bij zijn aanhouding spuugde hij van korte afstand in de richting van twee agenten, waarbij een van hen in zijn oog werd geraakt. Hij verzette zich ook bij zijn aanhouding, waardoor de politie pepperspray inzette. De man kreeg een spuugmasker om.

De man moest zich woensdag voor de rechter in Middelburg verantwoorden via een videoverbinding vanuit Torentijd. Naast de celstraf moet hij de agenten ieder 400 euro betalen als schadevergoeding.

Meer uit Vlissingen

Provincie Zeeland ontvangt vijftig miljoen uit klimaatfonds

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland en acht Zeeuwse gemeenten hebben een bestuursakkoord ondertekend waarmee zij vijftig miljoen uit het klimaatfonds ontvangen. Dit bedrag, onderdeel van een bredere investering door het Rijk, is bedoeld om de leefkwaliteit te verbeteren in de omgeving van de aanlandlocaties van nieuwe hoogspanningsnetten voor windenergie op zee.

1 uur geleden
Eerste tallships arriveren vanmiddag in Vlissingen

VLISSINGEN - Twee schepen die afgelopen weekend hebben deelgenomen aan 'Oostende voor anker' arriveren vanmiddag al in Vlissingen. Het gaat om de clipperbrik De Morgenster en wat later arriveren de Anna TX 37 en de Jantje. De schepen worden vanaf omstreeks 16 uur verwacht op de rede van Vlissingen.

2 uur geleden
Rebecca Barbado (VTV) regiokampioen turnen

VLISSINGEN - Na plaatsing op eerdere wedstrijden turnden een aantal meiden van de Vlissingse Turn Vereniging afgelopen weekend de meerkampfinale. Rebecca werd daarbij in haar categorie eerste.

5 uur geleden
Festival aan Zee in volle gang

VLISSINGEN - Nadat de dag wat druilerig begon treffen de bezoekers van Festival aan Zee het met het weer. Het festival is om 14 uur begonnen en trekt veel publiek naar het Badstrand.

1 dag geleden
Man mishandeld door zijn ex na ruzie over de drug flakka

VLISSINGEN - Een man is zaterdagochtend gewond geraakt in Vlissingen na een ruzie over de drug flakka. De ex van de man, een vrouw, zou hem daarbij hebben geslagen.

1 dag geleden
Hulpdiensten redden man uit woning na gaslekkage aan de Van Dishoeckstraat

VLISSINGEN - Meerdere hulpdiensten zijn zaterdagochtend ter plaatse gekomen aan de Van Dishoeckstraat vanwege een melding van een gaslucht. Ten tijde van het incident was er een persoon in de woning die naar buiten is geholpen door de politie.

2 dagen geleden
Bestuur Speelstad: "We gaan vooruit en de vijftigste editie van Speelstad komt er dit jaar"

VLISSINGEN - Het heeft erom gespannen of Speelstad Vlissingen dit jaar door kon gaan, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in. De vertrouwde locatie op sportpark Baskensburg kan niet langer gebruikt worden omdat op die plek huisvesting voor arbeidsmigranten gebouwd gaat worden. Het bestuur van speelstad heeft nu Weyevliet op het oog om in ieder geval dit jaar Speelstad te houden. "We hebben als bestuur de knoop doorgehakt dat we ervoor gaan," aldus Kylian Verheul, voorzitter van de Stichting Speelstad Vlissingen. "En laat dan de volwassen mensen maar over de centjes praten."

2 dagen geleden