Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissinger (16) aangehouden met zeven nitraten op zak in Middelburg

Vlissinger (16) aangehouden met zeven nitraten op zak in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagvond een 16-jarige jongen uit Vlissingen op de Eendrachtsweg in Middelburg aangehouden. De jonge had illegaal vuurwerk bij zich. De politie ontving zaterdag rond 21.00 uur een melding dat op de Eendrachtsweg zwaar vuurwerk werd afgestoken. Omstanders hielden een verdachte tegen totdat de politie arriveerde. Ter plaatse arresteerden agenten de 16-jarige verdachte, die zeven nitraten bij zich had. Nog twee andere nitraten waren vermoedelijk door andere jongens achtergelaten. Het vuurwerk is in beslag genomen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingeninternetbode

SGP/ChristenUnie wil plan skatebaan nieuw leven inblazen

GOES - Plannen voor een indoor-skatebaan in Goes zijn ondanks alle goede bedoelingen in het verleden nog niet van de grond gekomen.De SGP/ChristenUnie in Goes vindt dat jammer. De partij zegt dat ze na een oproep voor de begrotingsraad meer dan tachtig reacties heeft ontvangen. PeilenDe fractie wil van het college weten waarom er ondanks alle plannen tot op heden nog geen skatebaan is en vraagt of het college het ziet zitten om nog eens te peilen of er belangstelling is. Ook vraagt ze of de gemeente mee wil werken aan de realisatie van zo’n plan.

15 uur geleden
Speeltuinvereniging Buutvrij start een Sinterklaas- & Kerstactie

THOLEN - Recent is gestart met de aanleg van de buitenruimte rond de nieuwe Brede School in Tholen. In dit plan wordt een deel van de realisatie van speeltuin Buutvrij meegenomen. De eerste concrete stappen voor realisatie van de speeltuin zijn daarmee gezet! Dat is goed nieuws voor alle kinderen van Tholen-stad!De realisatie van speeltuin Buutvrij zal gefaseerd plaatsvinden. Om ook voor de komende fases voldoende geld op te halen is de speeltuinvereniging een Sinterklaas- & Kerstactie gestart. Voor de Sinterklaas zijn twee actiepakketten samengesteld met daarin diverse lekkernijen om de Sinterklaasavond nog feestelijker te maken. Bestellingen voor de Sinterklaasactie kunnen uiterlijk op 27 november worden gedaan. De bestelling kan worden afgehaald op 4 december.KerstactieVoor de Kerstactie zijn ook twee actiepakketten samengesteld, wordt er een visslaatje en luxe broodje vis aangeboden van een lokale ondernemer en is er keuzen uit diverse cadeau-artikelen. Bestellingen voor de Kerstactie kunnen uiterlijk op 9 december worden gedaan. De bestelling kan worden afgehaald op 18 december, maar voor beide acties is het mogelijk de bestelling thuis te laten bezorgen. Meer informatie over de verkoopactie en de bestellijst is te vinden op de website speeltuinbuutvrij.kentaa.nl en de social media kanalen van de speeltuin. Alle inwoners van Tholen-stad worden opgeroepen de actie te steunen en de start van fase 2 van de speeltuin mogelijk te maken!

15 uur geleden
Acht minderjarigen opgepakt voor ‘pedojacht’ in Goes

GOES - De politie heeft acht minderjarigen aangehouden voor de mishandeling van een man op de Europalaan in Goes, op zaterdag 14 november. Het zou gaan om zogenaamd ‘pedojagen’.De politie en het openbaar ministerie veroordelen de mishandeling. “Het is absoluut niet de bedoeling dat burgers het recht in eigen hand nemen”, zeggen de instanties, die hameren op het belang van het doen van een aangifte. ZiekenhuisDe man belandde door de mishandeling in het ziekenhuis. Hij deed aangifte bij de politie. Er zijn acht minderjarigen aangehouden. Zij zijn tussen de veertien en zestien jaar oud en afkomstig uit Noord- en Zuid-Beveland. Ze hebben allemaal een verklaring afgelegd. De officier van justitie neemt binnenkort een beslissing over de gevolgen voor de verdachte tieners.

15 uur geleden
Jongvolwassenen verhuizen begin volgend jaar naar Phila Buitengewoon

MIDDELBURG - Dertig jongvolwassenen nemen begin volgend jaar hun intrek in het nieuwe appartementencomplex Phila Buitengewoon in Middelburg. Het kantoorpand van Buitenruststraat 4, aan de rand van de binnenstad, is omgebouwd tot zorglocatie van Philadelphia Zorg voor 30 jongvolwassenen. Zij wonen nu nog in een verouderde voorziening aan de Agaat in Middelburg. ZelfstandigIn de woonvoorziening worden de jongvolwassenen, die een matige tot licht verstandelijke beperking hebben, begeleid naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De zorgmedewerkers ondersteunen de bewoners bij het leren van vaardigheden over het inrichten van hun sociale leven en het meedoen in de maatschappij. ‘Bewoners kunnen doorstromen naar zelfstandig wonen of een andere vorm van begeleid wonen’. aldus Philadelphia Zorg.Phila Buitengewoon krijgt 30 appartementen, met allemaal een eigen douche, toilet en keukenblok. De jongvolwassenen wonen samen in 6 kleine groepen. Elke groep heeft een eigen woonkamer.

15 uur geleden
Uitreiking Innovatieprijs Emergo donderdag live te volgen

GOES - Donderdag is bekend wie de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo toegekend krijgt. De uitreiking van zowel de jury- als publieksprijs is live digitaal te volgen. De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer die op de meest aansprekende manier vernieuwend bezig is. Er is zowel een jury- als publieksprijs. Hierop maken SWYCS uit Middelburg, Hydrauvision uit Schoondijke, Traas Ongediertebestrijding uit ’s-Gravenpolder, HelloContainer uit Goes en Kobobss uit Yerseke kans.StemmenHet publiek kan nog tot woensdag (25 november) 16.00 uur online stemmen op zijn favoriet voor de publieksprijs via https://www.emergo-innovatieprijs.nl/nl/stemmen De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Dockwize, Contacta en VNO-NCW.De prijs is in het leven geroepen om vernieuwing te stimuleren en hiervoor bekendheid en waardering te genereren binnen, maar ook buiten Zeeland.Donderdag is de uitreiking van beide prijzen vanaf 8.15 uur live te volgen via https://www.emergo-innovatieprijs.nl/nl/de-uitreiking.

16 uur geleden
Is afval kostbaar?

KRABBENDIJKE – De gemeente Reimerswaal start met de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (gft) op scholen. Daarom woonde wethouder Maarten Both maandag een gastles ‘Afval scheiden wordt een feestje’ bij van Milieu Educatie Centrum (MEC) de Bevelanden in groep vijf van De Zevensprong in Krabbendijke. “Weten jullie wie Mark Rutte is?”, vraagt wethouder Both, terwijl hij zich voorin de klas voorstelt. Een heleboel hoofden knikken. “Eigenlijk doet een wethouder, zoals ik, voor de gemeente wat Mark Rutte voor het hele land doet. Een van de dingen waarmee ik me bezighoud, is het afval. Als gemeente willen we jullie ervan bewust maken hoe belangrijk het is voor het milieu om afval te scheiden.”PMDDe Zevensprong is één van de zeven basisscholen in Reimerswaal die meedoet aan de gft-inzameling via de gemeente. Gastdocent Elisabeth Hijweegen van het MEC legt de leerlingen uit dat de gemeente dit jaar een proefproject is begonnen met het nascheiden van het afval. Bij nascheiding worden de verschillende soorten afval na de inzameling pas van elkaar gescheiden. “Zo gaan ze kijken hoe de meeste herbruikbare stoffen eruit gehaald kunnen worden. Afval is kostbaar,” zegt ze. Veel kinderen reageren daar verbaasd op. “We kunnen veel dingen opnieuw gebruiken, zoals flessen, blikjes, papier en plastic. In sommige gemeenten scheiden de inwoners het afval thuis, dat heet bronscheiding. Anderen laten het PMD in het restafval zitten. Wie weet wat PMD is?”Vingers gaan de lucht in, maar het precies vertellen is toch moeilijk. PMD staat voor plastic, metaal en drankenkartons. “Dus de sap- en melkpakken”, verduidelijkt Hijweegen. “In onze gemeente wordt dat er in de scheidingsinstallatie, waar het afval naartoe gaat, uit gehaald.”500 kiloHijweegen houdt het groene emmertje, dat voorin de klas staat, omhoog. “Dit is de gft-bak. Wat mag daar in?”, vraagt ze de klas. “Wij gooien er niets in, want we geven alles aan de kippen,” zegt een blonde jongen. “Dat kan ook”, knikt de gastdocente. “Gft staat voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten. Wat wordt er van dat afval gemaakt?” Dat is een moeilijke vraag, maar uiteindelijk komt het woord ‘compost’ naar voren. “Dat is goede voeding voor planten,” stelt Hijweegen. “Net als mest van de koe,” zegt waarschijnlijk een boerenzoon.De leerlingen kijken een filmpje van een composteerhal en zijn ervan onder de indruk dat ze per persoon vijfhonderd kilo afval produceren. Ook vinden ze het stom dat mensen kauwgom en peuken op straat gooien. “Wij hebben thuis grijpers en ruimen zo de buurt op,” vertelt Lois. BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

17 uur geleden
Auto rijdt in greppel langs A58 bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Een auto is maandagmorgen bij Krabbendijke in de greppel langs de snelweg A58 beland. Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij het ongeval.Het ongeluk gebeurde even voor 11.30 uur bij de snelweg, in de richting van Vlissingen. Ter hoogte van het tankstation kwam een auto in de greppel terecht. De ambulancedienst en politie kwamen met spoed ter plaatse.Het voertuig is inmiddels geborgen. Rijkswaterstaat heeft gezorgd voor een veilige werkomgeving.

18 uur geleden