Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen zet vaart achter Claverveld

Vlissingen zet vaart achter Claverveld

WEST-SOUBURG - Vanwege de populariteit van fase een maakt de gemeente Vlissingen voort met fase twee van nieuwbouwwijk Claverveld bij West-Souburg. Onder meer op basis van suggesties van omwonenden en potentiële woningkopers is een schetsplan voor het project met ongeveer 75 huizen gemaakt.

Naar verwachting begint eind dit jaar of begin volgend jaar de planologische procedure en kan de bouw van de tweede en laatste fase van deze duurzame, groene wijk een jaar later van start gaan. 

Meedenken

Claverveld bestaat uit woningen in het hogere segment. Fase een telt achttien vrije kavels en 58 woningen, zoals twee-onder-een-kappers en levensloopbestendige woningen. De tweede fase biedt ruimte voor zo'n 75 huizen. "Waarschijnlijk komen er ongeveer 55 projectmatige woningen en twintig vrije kavels", legt wethouder John de Jonge uit. "Er komen meerdere kleinere kavels, van zo'n 500 vierkante meter, omdat daarnaar veel vraag is en enkele grote kavels van zo'n 1000 vierkante meter." 
Over het type woningen kunnen potentiële kopers meedenken, net zoals dat voor de eerste fase gebeurde. Veel meedenkers hebben daadwerkelijk een huis gekocht, zei de wethouder destijds.

Hofjes

Voor Claverveld heeft de gemeente een groene, landelijke uitstraling voor ogen. Het idee is om voor de laatste fase drie verschillende buurtjes met grondgebonden woningen met een eigen karakter te ontwikkelen: wonen aan de dorpslaan, wonen aan de zonnige weide en wonen aan het hofje. Het bosperceel in Claverveld II krijgt volgens de gemeente een prominente rol. Ze maakt hier een speelbos van dat ook fungeert als waterberging en biodiversiteit stimuleert. De gemeente krijgt hier een Europese subsidie voor. Aan de zuidkant van het bos komt een weide te liggen met daaraan grenzend woningen. Aan de noordkant van de nieuwe wijk blijft de karakteristieke Walcherse wegbeplanting langs de Vrijburgstraat behouden.

Woningbeurs

De nieuwe wijk is straks toegankelijk voor autoverkeer via de Weyevlietweg. Om doorgaand verkeer tegen te gaan, komt er geen ontsluiting richting de Nieuwe Vlissingseweg. Uit onderzoek is volgens de gemeente gebleken dat de Weyevlietweg het verkeer van en naar Claverveld aankan. Na opmerkingen van omwonenden komen er wel attentieborden voor de fietsers.

Het schetsplan voor Claverveld is te bekijken tijdens de woningbeurs in de Timmerfabriek in Vlissingen. Deze beurs vindt plaats op zaterdag 28 september van 10.00 tot 16.00 uur.
 

Meer uit Vlissingen

Jaarlijkse collecteweek Hartstichting komt eraan

VLISSINGEN - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. Ruim vijftig collectanten gaan deze week langs de deuren in Vlissingen om geld op te halen. 

22 uur geleden
Vlissingen Vintage groeit uit zijn jasje

VLISSINGEN - Wat begon als een eendaags festivalletje met drie Vlissingse rock and roll bandjes, zes oldtimers en driehonderd man publiek is gegroeid naar een driedaags muziek festival met tweeëntwintig internationale live bands, een vintage markt, een vinyl beurs, food trucks, custom made fietsen, een flea market waar je je vintage spullen mag verkopen, kindervermaak en meer dan honderd oldtimer auto's uit de jaren '40 tot en met '75.

1 dag geleden
Burgerinitiatief wil kunst in de binnenstad

VLISSINGEN - In een deel van de voormalige bibliotheek aan 't Spui is donderdagmiddag een initiatief om leegstaande winkelpanden te vullen met kunst gelanceerd. Een aantal Vlissingse kunstenaars heeft zich verenigd in het burgerinitiatief BooT en is voornemens om meer levendigheid in de binnenstad te brengen. "Toen ik zojuist van mijn huis hier naartoe liep kwam ik al tien leegstaande winkels tegen," vertelde Peter de Klerk van BooT in zijn openingspraatje.

2 dagen geleden
Record aantal deelnemers bij VTV-turnkampioenschappen

VLISSINGEN - Onder grote publieke belangstelling heeft de Vlissingse Turn Vereniging op 22 en 23 maart de Clubkampioenschappen turnen gehouden.  Het bleek maar weer eens dat VTV in het DNA van Vlissingen verankerd zit. Opa's en oma's die vroeger zelf hun clubkampioenschappen turnden en later kwam kijken naar hun kinderen zaten nu vol enthousiasme hun kleinkinderen aan te moedigen in de sfeervolle Vrijenhovenzaal. 

3 dagen geleden
Auto en trein botsen op spoorwegovergang

VLISSINGEN - Op een bewaakte spoorwegovergang in Vlissingen is zondagavond een Belgische personenauto aangereden door een passagierstrein. Eén persoon raakte lichtgewond.De auto werd rond 18.40 uur door de trein geschept op de overgang bij de Oude Veerhavenweg. De ambulancedienst heeft de bestuurder van de auto ter plekke behandeld. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De persoon heeft bij de politie een verklaring afgelegd.Na de aanrijding werd de overgang afgesloten. Ook werd het treinverkeer direct stilgelegd. Rond 19.40 uur was de auto getakeld en kon de overgang weer worden vrijgegeven. Vanwege de botsing rijden momenteel nog altijd geen treinen tussen de stations Middelburg en Vlissingen. De NS verwacht dat het treinverkeer tot 22.15 uur gestremd blijft.Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

3 dagen geleden
Vlissingen gaat strijd aan met zwerfafval

VLISSINGEN - Vandaag en morgen wordt er opgeruimd in Vlissingen. Zo'n vijftig deelnemers zijn vanaf zaterdagmiddag 12 uur in 24 ploegen een uur lang op pad gegaan met grijpers en jutzakken. Het doel is om de gemeente Vissingen te ontdoen van zwerfafval. Bij aanvang van deze Zwerfafval Marathon Estafette Vlissingen heeft wethouder Coen Bertijn de Gouden Grijper in ontvangst genomen van Terra Maris/Schoon Zeeland.

4 dagen geleden
Twee jaren tachtig bands in de Piek

VLISSINGEN - Liefhebbers van muziek uit de jaren tachtig kunnen vrijdag 22 maart hun hart ophalen in poppodium de Piek waneer Pure Kult en The Mistress of Jersey hun opwachting maken. De bands brengen een tribute aan respectievelijk The Cult en de Sisters of Mercy.

5 dagen geleden