Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen wil driekwart afval scheiden

Vlissingen wil driekwart afval scheiden

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen werkt aan nieuwe plannen om meer afval te scheiden. Ze wil bijvoorbeeld meer afval inzamelen via ondergrondse containers.

De afgelopen jaren voerde de gemeente Vlissingen meerdere proeven uit om de beste manier van afval scheiden te bepalen. In het najaar van 2019 zijn de resultaten gepresenteerd. De gemeenteraad moet hierover nog besluiten. In verschillende wijken en dorpen zijn verschillende proeven gedaan, maar de gemeente wil naar eenzelfde manier van afvalinzameling voor de hele gemeente.

Honderd

Door de inwoners bewust te maken van de noodzaak om restafval te verminderen en hen te motiveren afval zoveel mogelijk te scheiden, moet de gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner per jaar in 2024 maximaal honderd kilo zijn. Ook werkt de gemeente aan een afvalscheidingspercentage van 75 procent.

Ondergronds

Om met dezelfde capaciteit meer huishoudens te bedienen wil de gemeente rolcontainers vervangen door ondergrondse verzamelcontainers, met uitzondering van de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval. De gemeente voert de uitbreiding van de ondergrondse containers per wijk(deel) gefaseerd uit. 'We zorgen ervoor dat de inzet van de ondergrondse containers niet leidt tot extra kosten voor de burger en liever nog een vermindering van de kosten', staat in een gemeentelijke nota over afvalscheiding.

Dertig

De gemeente voert al enkele jaren een campagne om inwoners bewust te maken van het belang van afvalscheiding. ‘Dit moet ook, want landelijke wetgeving vraagt alle gemeenten het aantal kilo’s restafval te verminderen. In 2025 is het doel om maximaal dertig kilo restafval per inwoner per jaar in te zamelen. Dit is mogelijk door herbruikbaar afval optimaal te scheiden.

Meer uit Vlissingen

Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

22 uur geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

23 uur geleden
Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

1 dag geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

2 dagen geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

3 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

3 dagen geleden