Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen staat komende maanden stil bij 75 jaar bevrijding

Vlissingen staat komende maanden stil bij 75 jaar bevrijding

VLISSINGEN - In de gemeente Vlissingen is er de komende maanden een reeks aan activiteiten in het kader van het themajaar 75 jaar bevrijding.

Naast officiële momenten zoals de dodenherdenking op 4 mei, een Indiëherdenking op 15 augustus en de herdenking van de Slag om de Schelde in de Sint Jacobskerk op 26 oktober is er veel te doen in de stad.

Er zijn onder meer lezingen over de gevechten in de Tweede Wereldoorlog, bunkers gaan open tijdens een Bunkerdag en er worden zogenoemde struikelstenen geplaatst ter herinnering aan Joodse Vlissingen die zijn afgevoerd en vermoord.

Demonstraties

In oktober komt er ook een tweedaags bevrijdingsevenement met re-enactment, open bunkers, tentoonstellingen, demonstraties en vliegtuigen. De precieze datum moet nog worden vastgesteld. “De agenda die er nu is, is sowieso niet statisch”, zegt Jan Koopman, die voorzitter is van de regiegroep in het jubileumjaar. “Iedereen die een activiteit wil organiseren is van harte welkom dat te doen. Wij ondersteunen waar mogelijk, maar de subsidiepot is leeg.”

Budget

De gemeente heeft een budget beschikbaar gesteld van 75.000 euro voor de herdenking en viering. Als symbolisch begin van het themajaar hesen burgemeester Bas van de Tillaar en Koopman woensdag de speciale themavlag op het Stadhuisplein.

Meer uit Vlissingen

Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

1 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

5 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

1 dag geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

2 dagen geleden
Scouts gaan de Binnenhaven schoonmaken

VLISSINGEN - De welpen en waterscouts van scoutinggroep de Scheldezwervers en de waterscouts van de Golfbrekers gaan zaterdag de Binnenhaven schoonmaken tijdens de Landelijke Opschoondag.

4 dagen geleden
Jongens mishandelen Middelburger in Vlissingen, getuigen gezocht

VLISSINGEN - Twee jongens hebben maandag rond 13.30 uur een 62-jarige man uit Middelburg mishandeld. Dit gebeurde op de kruising  van het Baskensburgplein met de Adriaen van Ostadelaan in Vlissingen. De politie hield al een 16-jarige Vlissinger aan, maar is nog op zoek naar een tweede verdachte. Ze vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden. 

4 dagen geleden