Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘’Vlissingen onze stad’ schetst toekomstvisie’

‘’Vlissingen onze stad’ schetst toekomstvisie’

VLISSINGEN - De Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee heeft een lijvig rapport gepresenteerd waarin vergezichten worden geschetst hoe Vlissingen er in de toekomst uit kan komen te zien. Daarnaast worden ook aanbevelingen gedaan hoe deze toekomstplannen gerealiseerd kunnen worden. Het rapport is bedoeld voor politieke partijen die er naar hartenlust uit kunnen putten bij het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s.

De Stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee is opgericht in maart 2019 en fungeert als een soort draaischijf tussen de gemeente en burgers en belanghebbende partijen in de binnenstad van Vlissingen. Voorzitter is Jules van Leijden, in het dagelijks leven directeur van de Rabobank in Vlissingen. “We zijn anderhalf jaar geleden begonnen met het maken van een visie op de binnenstad”, vertelt Van Leijden. “De resultaten bieden we aan aan de politiek in Vlissingen. Partijen kunnen daar uit putten om een eigen visie te ontwikkelen. Het is een cadeautje aan de politieke partijen in de vorm van een gratis onderzoek.” Medebestuurslid Frans van Spaandonk vult aan: “Ook helpen we met het realiseren van initiatieven. Zoals bijvoorbeeld de inrichting van de leegstaande etalages in de Kerkstraat in het thema Slag om de Schelde. Dat is een privaat initiatief en wij als stichting hebben gefunctioneerd als penvoerder en de zaak afgehandeld. Dat werkt heel prettig want we hebben korte lijntjes met de gemeente.”

Station
Afgelopen vrijdag presenteerde de stichting dan het rapport ‘Vlissingen Onze Stad’. In vier sessies met burgers en verschillende belanghebbende partijen is het afgelopen jaar gewerkt aan het rapport. De sessies werden geleid door het bureau Afdeling Buitengewone Zaken en werd ingegaan op de vraag ‘Wanneer is voor jou Vlissingen een fijne stad en wat moet er aan gedaan worden om dit te bereiken en dat Vlissingen een fijne stad blijft?’. “Dat heeft verrassende resultaten opgeleverd”, vertelt Van Leijden. “Bijvoorbeeld een visie op het station. Een veel gehoorde klacht is dat het station erg ver van de binnenstad verwijderd is maar verplaatsen is geen optie. Uit de sessies is het idee naar voren gekomen dat de stad naar het station moet toe groeien in plaats van andersom. Dat is een verrassende nieuwe invalshoek en een ontwikkeling die in feite al aan de gang is. Qua fasering kun je er ook morgen al mee beginnen om deze ontwikkeling verder te stimuleren.”

Van onderaf
Van Leijden en Van Spaandonk benadrukken dat de kracht van het rapport is dat het ‘van onderaf’ komt. Van Spaandonk: “We vinden dat de gemeente haar best doet om burgers bij de besluitvorming te betrekken maar meestal krijgen burgers pas de kans om op plannen te reflecteren als het plan er al kant-en-klaar ligt. Wij draaien het om.” Hoe het nu verder met het rapport ‘Vlissingen Onze Stad’ gaat is afwachten. “We hopen dat de politieke partijen er gretig gebruik van gaan maken”, zegt Van Leijden. “En dat we er veel van terug gaan zien in de programma’s voor de verkiezingen.” Ondertussen gaat de stichting het proces evalueren. Van Spaandonk: “We blijven contact houden met de coalitie en we kunnen ook een rol spelen bij de uitvoering van onderdelen van de plannen.”

Meer uit Vlissingen

Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

2 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

3 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

3 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

4 dagen geleden
Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

VLISSINGEN - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdag-actie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

4 dagen geleden
Wederom cocaïne aangetroffen tussen de bananen

VLISSINGEN - Tijdens een reguliere douanecontrole in de haven van Vlissingen is op dinsdagmiddag 30 mei 600 kilogram cocaïne aangetroffen in een lading bananen.

5 dagen geleden
Auto te water bij rotonde Sloeweg

VLISSINGEN - Een automobiliste is dinsdagmiddag met haar auto te water geraakt bij de rotonde op de kruising van de Sloeweg en de Hercules Segherslaan in Vlissingen.

5 dagen geleden