Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen mag strandbeheer van rechter overdoen

Vlissingen mag strandbeheer van rechter overdoen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen mag Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) dit jaar haar stranden laten beheren. Dat heeft de rechter bepaald.

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders besloot met waterschap Scheldestromen de SSV met ingang van dit strandseizoen alle Vlissingse stranden te laten beheren en onderhouden. Het waterschap is deels eigenaar van de Vlissingse stranden. Vlissingen moet 97.000 euro bezuinigen op het strandbeheer en door de samenwerking met de SSV haalt ze deze bezuiniging naar eigen zeggen bijna. ‘Er blijft een tekort van 9.000 euro’, aldus de gemeente. ‘Het college spant zich in om de bezuiniging de komende jaren te halen.’

Overtreding

De rechter in Breda deed uitspraak in een kort geding, aangespannen door de Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra. Hij stelt dat Vlissingen de aanbestedingsregels overtreedt met de samenwerking met de SSV. ‘Ik ben ongelooflijk teleurgesteld om na 32 strandseizoenen op deze wijze te worden geconfronteerd met dit besluit’, reageerde Dijkstra via Facebook op het nieuws dat Vlissingen zaken wil doen met SSV.

Weloverwogen

‘De rechter heeft alle vorderingen afgewezen’, schreef het Vlissingse college maandag in een brief aan de gemeenteraad. ‘De voorzieningenrechter oordeelt dat er sprake is van een weloverwogen argumentatie en deugdelijke motivering. Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om af te wijken van het beleid en mocht op basis daarvan de overeenkomst sluiten.’ Eerder liet burgemeester Bas van den Tillaar al weten dat Dijkstra kan overstappen naar de SSV.

Verkenning

Als de gemeente een langjarige opdracht wil gunnen, moet zij zich aan de regels van het aanbestedingsrecht houden. Om tot een meerjarige overeenkomst voor na dit seizoen te komen, voert Vlissingen een verkenning uit. Dit onderzoek is naar verwachting in het najaar afgerond.

Verhuur

Naast het beheer en onderhoud, gaat de SSV ook het Badstrand en Nollestrand bewaken. De twee stranden worden onderhouden op het kwaliteitsniveau van de blauwe vlag.

Het waterschap stoot de strandexploitatie af om zich te richten op haar kerntaken. Vlissingen exploiteert de stranden voortaan. Doordat ze daardoor meer inkomsten krijgt, onder meer uit de verhuur van strandhuisjes, bespaart de gemeente flink op de kosten.

Meer uit Vlissingen

Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

9 uur geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

11 uur geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

1 dag geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

2 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

2 dagen geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

3 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

5 dagen geleden