Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen mag strandbeheer van rechter overdoen

Vlissingen mag strandbeheer van rechter overdoen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen mag Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) dit jaar haar stranden laten beheren. Dat heeft de rechter bepaald.

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders besloot met waterschap Scheldestromen de SSV met ingang van dit strandseizoen alle Vlissingse stranden te laten beheren en onderhouden. Het waterschap is deels eigenaar van de Vlissingse stranden. Vlissingen moet 97.000 euro bezuinigen op het strandbeheer en door de samenwerking met de SSV haalt ze deze bezuiniging naar eigen zeggen bijna. ‘Er blijft een tekort van 9.000 euro’, aldus de gemeente. ‘Het college spant zich in om de bezuiniging de komende jaren te halen.’

Overtreding

De rechter in Breda deed uitspraak in een kort geding, aangespannen door de Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra. Hij stelt dat Vlissingen de aanbestedingsregels overtreedt met de samenwerking met de SSV. ‘Ik ben ongelooflijk teleurgesteld om na 32 strandseizoenen op deze wijze te worden geconfronteerd met dit besluit’, reageerde Dijkstra via Facebook op het nieuws dat Vlissingen zaken wil doen met SSV.

Weloverwogen

‘De rechter heeft alle vorderingen afgewezen’, schreef het Vlissingse college maandag in een brief aan de gemeenteraad. ‘De voorzieningenrechter oordeelt dat er sprake is van een weloverwogen argumentatie en deugdelijke motivering. Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd om af te wijken van het beleid en mocht op basis daarvan de overeenkomst sluiten.’ Eerder liet burgemeester Bas van den Tillaar al weten dat Dijkstra kan overstappen naar de SSV.

Verkenning

Als de gemeente een langjarige opdracht wil gunnen, moet zij zich aan de regels van het aanbestedingsrecht houden. Om tot een meerjarige overeenkomst voor na dit seizoen te komen, voert Vlissingen een verkenning uit. Dit onderzoek is naar verwachting in het najaar afgerond.

Verhuur

Naast het beheer en onderhoud, gaat de SSV ook het Badstrand en Nollestrand bewaken. De twee stranden worden onderhouden op het kwaliteitsniveau van de blauwe vlag.

Het waterschap stoot de strandexploitatie af om zich te richten op haar kerntaken. Vlissingen exploiteert de stranden voortaan. Doordat ze daardoor meer inkomsten krijgt, onder meer uit de verhuur van strandhuisjes, bespaart de gemeente flink op de kosten.

Meer uit Vlissingen

Auto belandt in de sloot langs de Mariapolderseweg in Kamperland

KAMPERLAND – Een automobiliste is zaterdagnacht bij een eenzijdig ongeluk met haar auto in een sloot terecht gekomen aan de Mariapolderseweg. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

18 uur geleden
CBS De Wissel krijgt een groen schoolplein

VLISSINGEN - Christelijke basisschool De Wissel in Papegaaienburg is één van de acht Zeeuwse basisscholen die een groen schoolplein krijgen. “Het is de derde keer dat we een plan hebben ingediend en nu zijn we in de prijzen gevallen,” vertelt Hans Willemstein, directeur van De Wissel.

1 dag geleden
Politie onderzoekt beroving Hercules Segherslaan

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een beroving die donderdag aan het einde van de middag zou hebben plaatsgevonden in Vlissingen. Hiervoor is men op zoek naar getuigen.Volgens de politie zou rond 17.15 uur iemand door twee mannen beroofd zijn aan de Hercules Segherslaan. Dat gebeurde in of bij één van de flats aan de straat. Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Zij stelden een nader onderzoek in. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.Nadere details over de beroving zijn nog niet bekend. De politie laat wel weten op zoek te zijn naar twee specifieke getuigen: een man en een vrouw. Hoe zij eruit zagen, is niet bekendgemaakt. Ook van de twee daders is geen signalement beschikbaar. Tips over de zaak zijn bij de politie welkom via het telefoonnummer 0900-8844.

1 dag geleden
Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

2 dagen geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

2 dagen geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

2 dagen geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

3 dagen geleden