Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen komt in feeststemming voor knusse winter

Vlissingen komt in feeststemming voor knusse winter

VLISSINGEN - Met de intocht van Sinterklaas zaterdag en de aankleding van de kop van de Walstraat met kerstboompjes dinsdag komt Vlissingen in de feeststemming voor gezellige wintermaanden.

Nu de sfeerverlichting, waarvoor jaren is gespaard, in bijna alle winkelstraten in de Vlissingse binnenstad is vernieuwd, werkt ondernemersvereniging VOC aan een volgend 'versierproject': kerstbomen voor de kop van het Scheldeplein. "We zetten driehonderd kerstbomen met verlichting in de fonteinbak van de Walstraat", vertelt VOC-voorzitter Jolanda van Boven. "De fontein doet het niet meer en is te oud om nog te repareren."

Planten

De kerstbomen blijven tot eind februari staan. "Hopelijk kunnen we daarna nieuwe planten neerzetten totdat duidelijk is wat er met de fonteinbak gaat gebeuren."

Meer uit Vlissingen

'De binnenstad lijkt meer op een buitenwijk'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

11 uur geleden
Vlissingse Turn Vereniging turnt sterk in Zierikzee

VLISSINGEN - Maar liefst twaalf turnsters van de selectieklassen van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen zaterdag, 25 maart, mee aan de meerkampfinale toestelturnen in Zierikzee. 

1 dag geleden
Wandel mee met de Geuzentocht in Vlissingen

VLISSINGEN - Wandelvereniging Willen is Kunnen uit Vlissingen organiseert op 1 april de jaarlijkse Geuzentocht. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden.

3 dagen geleden
De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

4 dagen geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

4 dagen geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

4 dagen geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

5 dagen geleden