Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vlissingen gaat op dezelfde voet verder met veiligheid

Vlissingen gaat op dezelfde voet verder met veiligheid

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen wil op het gebied van veiligheid doorgaan zoals ze de afgelopen vier jaar heeft gedaan.

Dat zegt burgemeester Bas van den Tillaar naar aanleiding van een evaluatie van het integraal veiligheidsbeleid van de afgelopen jaren. “In algemene zin waarderen onze inwoners hun gevoel van veiligheid met een 8,1, al is het in wijken zoals het Middengebied en de Scheldebuurt iets lager.”

Gemiddelde

Het gemiddelde is hoger dan in 2013 toen de Vlissingers een 7,8 gaven. De gemeente ziet veel heil in samenwerken. “We werken met de mensen in de wijken aan de leefbaarheid. We vragen wat zij beter willen zien en aan welke oplossingen zij denken. Daar spelen wij op in.”

Van den Tillaar hoort tijdens de zogenaamde wijktafels vaak dat mensen meer blauw op straat willen zien. Inwoners geven het toezicht door de gemeente en politie een onvoldoende.

Extra

Kort na haar aantreden heeft het college van burgemeester en wethouders wel twee extra wijkcoördinatoren en twee buitengewone opsporingsambtenaren aangesteld. “Maar de vraag blijft. Je loopt tegen capaciteitsproblemen aan. Daarom moeten we nog meer samenwerken."

Het is een speerpunt in het nieuwe veiligheidsbeleid. De gemeente wil doorgaan met de bestaande aanpak van inbraken, woonoverlast, illegale kamerverhuur en drugsoverlast.

Dalen

De cijfers in de evaluatie laten zien dat deze misdrijven dalen. Ook gaat ze met ROAT door met de aanpak van kwetsbare jongeren.Een derde prioriteit is ondermijning. Ook op dat vlak wordt het al bestaande beleid voortgezet.

Meer uit Vlissingen

Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

15 uur geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

2 dagen geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

3 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

3 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

4 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

5 dagen geleden